Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De koning van het zuiden (Deel Twee)

DE TROMPET

De koning van het zuiden (Deel Twee)

De koning van het zuiden (Hoofdstuk een, deel twee)

Vervolgd van: De koning van het zuiden

In 1992 schreef de New York Times: “Op de tweede plaats als oliemacht, na Saoedi-Arabië, staat Iran, die zich inspant om zijn ambities als de belangrijkste regionale macht in de Perzische Golf te bevorderen, een lang gekoesterd buitenlandsbeleid doel ” (7 november 1992).

In dit artikel werd onderzocht hoe Iran van plan is dat doel te bereiken: “Zorgwekkend voor andere landen in het gebied en voor het Westen is de keerzijde van Irans plan om dat doel te bereiken: een reusachtig herbewapeningsprogramma, voornamelijk gefinancierd met het nieuwe oliegeld.”

De Islamic Affairs Analyst uit Gloucester, Engeland, had in augustus 1994 een artikel waarin stond: “Iran voert een parallel beleid waarbij het Israël omringt met onverbiddelijke vijanden.” Turkije beweegt zich dichter in de richting van Iran. In het noorden van Israël heeft Iran Hezbollah in Libanon met geld en wapens overstelpt. Met Hamas in controle over Gaza, kan Teheran elk moment een nieuw conflict aan de westelijke of noordelijke grens van Israël ontketenen. Iran opent ook een ander front aan de westelijke Jordaanoever, waar het krioelt van fanatiekelingen die sympathiek staan tegenover Iran of zelfs door hen betaald worden. En Egypte is sinds de afzetting van president Mubarak snel op weg om zijn vredesverdrag met Israël te ontbinden en zich richting het kamp van Iran te bewegen.

Natuurlijk hebben de sjiieten de controle in Iran en vormen ze een meerderheid (60 procent) in Irak. De verwijdering van Saddam Hussein in 2003 door de VS heeft de weg voor Iran geopend om zwaar in Irak te infiltreren, door het te bewapenen, door het financieren en trainen van Sjiitische milities, door duizenden agenten naar het land te sturen en door economische banden met het land aan te gaan. Bovendien is de machtigste politieke partij in Irak een bondgenoot van Teheran. Dit zou een doorslaggevende factor kunnen zijn waardoor Irak onder de controle van Iran komt te staan.

Tb Nl

Het artikel van Islamic Affairs Analyst in 1994 zei verder: “Beginnend aan de voet van de Rode Zee zal Iran zijn invloed zowel in Somalië als in Jemen aanzienlijk vergroten. Verderop langs de kust van de Rode Zee bevindt Soedan zich al stevig in Iraanse handen, waarbij het militaire regime van [Omar Hassan] al Bashir niet meer dan een front is voor islamisten van Hassan al-Tourabi. En vanuit de bases in Soedan beginnen Islamitische fundamentalisten de stabiliteit van het nieuwe onafhankelijke Eritrea te ondermijnen, dat zoals opgemerkt moet worden, nu de controle heeft over wat voorheen de kustlijn van de Rode Zee in Ethiopië was.”

Deze trends zetten zich vandaag nog steeds voort. Iran zendt nog steeds wapenleveringen naar islamisten in Somalië. In maart 2008 tekende Iran een militaire overeenkomst met Soedan. In mei 2008 versterkte hij zijn banden met Eritrea door het ondertekenen van handels- en investeringsovereenkomsten. Het volgende jaar, in april 2009, kwamen Iran en Eritrea, samen met Algerije, overeen hun bilaterale samenwerking uit te breiden. Iran heeft een beangstigende invloed en controle in Noord-Afrika, die enorm vergroot werd door de onrust die begin 2011 in de Arabische staten uitbarstte. De Tunesische regering viel in januari in de handen van radicale moslims. De Ennahda partij, de islamitische partij die onder het dictatuur van Zine al-Abidine Ben Ali verboden was, kwam al snel naar voren als waarschijnlijk de machtigste politieke kracht in het land. In oktober 2011 won de islamitische partij de eerste vrije verkiezingen in het land sinds de onafhankelijkheid in 1956. Dat is vrijwel precies wat er gebeurde in Egypte toen de allereerste vrije verkiezingen in 2012 de Moslimbroederschap aan de macht bracht. Het duurde echter niet lang voor de onvrede over de hardliner Ennahda steeg. De moord op twee prominente oppositieleden in 2013 dreigde voor een nieuwe revolutie in Tunesië te zorgen. Deze werd alleen afgewend toen rivaliserende fracties onderhandelden over een vredig aftreden van de gekozen islamitische regering. Tunesië koos toen de seculier-nationalistische Nidaa Tounes Partij. Zijn kandidaat, Beji Caid Essebsi, werd president. Maar Essebsi is een voormalig functionaris van het afgezette Ben Ali regime. Hij kwam onder vuur te staan vanwege de falende economie in Tunesië en vanwege terroristische aanslagen die de toeristenindustrie in Tunesië hebben lamgelegd. Nogmaals, dit is een scenario dat niet veel verschilt met dat van Egypte.

Iran is ook zwaar geïnfiltreerd in Jemen en Bahrein en is diep verankerd in Afghanistan. Veel gematigde Arabische landen vrezen Iran en zijn bang om Iran te beledigen.

Dit is wat de Islamic Affairs Analyst zei op 13 mei 1992: “Het belangrijkste strategische doel van Iran is om de Perzische golf en zijn omgeving te domineren. Een belangrijke stap in de richting van dit doel is het verkrijgen van onbetwist leiderschap over het radicale islamitische kamp.” Veel van de goede inlichtingenrapporten over Iran zijn waar gebleken. Zien we wel hoe machtig Iran militair aan het worden is?

Prof. Barry Rubin schreef in 2007: “Iran probeert zijn invloed op drie manieren uit te breiden: propaganda en opruiing; het bevorderen van cliëntgroepen en het verspreiden van de macht van de staat. Vandaag sponsort Iran radicale islamitische groepen in Afghanistan, Irak, Libanon en onder de Palestijnen, maar ook in andere landen. De twee belangrijkste cliënten zijn Hezbollah in Libanon en de Palestijnse Hamas-groep” (Global Politician, 25 juli 2007).

De ergste buitenlandsbeleid-blunder in de Amerikaanse geschiedenis

Een van de meest verontrustende aspecten van de toenemende macht van Iran is het flirten met kernwapens. Iran heeft al jaren een eigen nucleair programma. Informatielekken hebben aangetoond dat Iran, hoewel het publiekelijk beweert dat zijn programma puur voor energiegebruik is, eigenlijk wil dat andere landen weet dat het een nucleaire dreiging vormt. In mei 2011 meldde het Internationaal Organisatie voor Atoomenergie dat Iran had gewerkt aan het ontwikkelen van een ontsteker voor een atoombom. Toch heeft de Amerikaanse “supermacht” Iran niet alleen toegestaan gewelddadig terrorisme te blijven sponsoren, het heeft via een nucleair akkoord waarover in 2015 is onderhandeld, vrijwel gegarandeerd dat Iran een nucleair bewapende staat zal worden!

Op 16 januari 2016 is de nucleaire deal met Iran in werking getreden. De VS en de Europese Unie hebben de sancties tegen Iran opgeheven, meer dan 100 miljard dollar aan tegoeden vrijgegeven en Iran verwelkomd met een hele reeks economische deals. En zij kregen er niets voor terug.

Iran veranderde niets in zijn beleid van agressie, ontwrichting en het sponsoren van terrorisme. Het heeft niet eens gezegd dat het een van deze gebieden zou hervormen! Zonder zelf ook maar iets toe te geven, kreeg Iran alles wat het nodig had om zijn race naar de atoombom enorm te versnellen.

Deze deal heeft de wereld niet veiliger gemaakt het was een ramp voor de wereld! Er is overvloedig bewijs dat diplomatie met een maniakaal land zoals Iran nooit succesvol zal zijn.

Op dezelfde dag dat de sancties werden opgeheven, kondigde Iran de aankoop van 114 Airbus-vliegtuigen uit Europese landen aan.

Waarom wilde Iran zo graag grote zakelijke deals met Europa aangaan? Omdat het op zo’n manier betrokken wil raken in de wereldwijde economie, dat niemand ze meer durft weg te duwen. Iran haastte zich om de Airbus-deal te sluiten, omdat het zich tegelijkertijd haastte de bom te bouwen! En het wil niet dat iemand de vooruitgang belemmert, zoals dat bij eerdere sanctie-regimes gebeurde.

De Obama-regering heeft gezegd dat ze “snapback-sancties” zal invoeren, wanneer geconstateerd wordt dat de Iraniërs de deal ontduiken. Maar nu Iran direct zo verweven is geraakt met de economieën van landen in Europa en elders, zal het vrijwel onmogelijk zijn voor Amerika om eventuele sancties “terug te draaien.” Zal Iran vals spelen? De geschiedenis zegt van wel. Wanneer heeft het ooit geen bedrog gepleegd na het sluiten van belangrijke overeenkomsten met het Westen? Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat je niet moet onderhandelen met een land die op jouw vernietiging uit is. Amerika onderhandelde met de ergste terrorisme-sponsorende natie op aarde en nodigde haar uit in de gemeenschap van naties. Zal dat tot vrede leiden?

Lees Mattheüs 24:21-22 om te zien waar het toe leidt. Nucleaire bommen en massavernietigingswapens zullen gebruikt gaan worden op een schaal die de wereld niet eerder heeft gezien!

Bondgenootschap met een nucleair Noord-Korea

In 1994 deed de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton een aantal uitspraken over Noord-Korea die erg lijken op de uitspraken van president Obama over Iran: “Deze overeenkomst is goed voor de Verenigde Staten, goed voor onze bondgenoten en goed voor de veiligheid van de hele wereld. Volgens deze overeenkomst heeft Noord-Korea ermee ingestemd zijn bestaande nucleaire programma stil te leggen en internationale inspectie van alle bestaande faciliteiten toe te staan. Deze overeenkomst vormt de eerste stap op weg naar een nucleair-vrij Noord-Korea. Het is niet afhankelijk van vertrouwen. Naleving wordt gecertificeerd door het Internationaal Organisatie voor Atoomenergie.”

Ondanks de verzekering van president Clinton was Noord-Korea 12 jaar later in het bezit van een kernbom!

Deze geschiedenis is meer dan alleen maar een onheilspellend teken voor de huidige nucleaire deal. Nadat Noord-Korea nucleair werd, begon het Iran te helpen met zijn nucleaire ontwikkeling!

In een artikel van 21 januari 2016 voor de Jerusalem Post, legt Melanie Phillips uit: “Er zijn sommigen die geloven dat Iran al een kernbom heeft, of in ieder geval toegang tot nucleaire wapens, nadat ze het testen van de bom hebben uitbesteed aan Noord-Korea. Iran overweegt nu hoe het dit wapen met maximaal destructieve gevolgen kan gebruiken, zonder zijn eigen vingerafdrukken erop achter te laten.”

Met andere woorden, Iran zal wel eens samen kunnen werken met Noord-Korea, zodat het een kernbom kan inzetten op zo’n manier dat niemand weet waar deze vandaan komt! Dat is zo bedrieglijk en gevaarlijk als maar kan.

Irans connectie met Noord-Korea is iets dat de Trompet al jaren in de gaten houdt. In onze uitgave van november-december 2007, citeerde ik enkele uitspraken uit een artikel van de Spectator met de titel “We kwamen die dag heel dichtbij de Derde Wereldoorlog”: “De Israëlische inlichtingendienst volgde een Noord-Koreaans schip met nucleair materiaal onder het etiket “cement” aan boord, terwijl het de halve wereld afreisde. Op 3 september meerde het schip aan in de Syrische haven van Tartus. Bodemmonsters en ander materiaal dat [door Israëlische commando’s] werd verzameld [op de plek van bestemming] werden naar Israël teruggestuurd. Ze gaven inderdaad aan dat de lading nucleair was. Israëlische F-151 jets werden opgeroepen en enkele minuten later was de installatie met de nieuw gearriveerde inhoud vernietigd” (3 oktober 2007). Wie zat er achter deze alarmerende gebeurtenis? “Syrië dient als surrogaat voor Iran,” schreef ik. “De koning van de moslimwereld is Iran.”

Op het moment dat ik Iran aanwees als het brein achter de Noord-Korea-Syrië operatie, leek dit misschien vergezocht. Maar in maart 2009 gaf generaal Ali Reza Asghari, een voormalige Iraanse viceminister van Defensie die was overgelopen naar de VS, een gedetailleerd verslag aan de Associated Press waaruit bleek dat Iran inderdaad de drijvende kracht achter Noord-Korea was om een kernwapenprogramma op Syrische bodem te ontwikkelen. Iran had bijna de hele operatie bedacht en gefinancierd! Andere rapporten hebben Asghari’s verklaring bevestigd.

Israëlische straaljagers maakten in 2007 korte metten met die pogingen, maar dat maakte geen einde aan de nucleaire samenwerking tussen Iran en Noord-Korea!

Phillips ging verder in haar artikel in de Jerusalem Post: “Ik weet niet of dat waar is. Maar gezien Irans nauwe samenwerking met het Noord-Koreaanse nucleaire programma, waarbij Iraanse wetenschappers en ander personeel aanwezig waren bij minstens drie van de vier kernproeven in Noord-Korea, gelooft iemand nog dat ze de bom niet gemakkelijk uit Pyongyang kunnen krijgen, als dat niet al gebeurd is?”

Waarom waren Iraanse functionarissen aanwezig bij illegale kernwapentesten in Noord-Korea? Besteden de Iraniërs hun nucleaire programma uit, of in ieder geval delen van hun kernwapens? Het lijkt er zeer zeker op. De Iraniërs keken niet voor niets naar deze testen.

“Misschien was de Iraanse nucleaire onderhandeling vanaf het begin tot het einde een rookgordijn,” ging Phillips verder. “De echte actie vond plaats in Noord-Korea terwijl de stomkoppen van de vrije wereld de andere kant opkeken. Het eigenlijke doel van de deal was het opheffen van sancties door het schijnbaar verminderen van het nucleaire programma in Iran zelf en zo miljarden vrij te maken om Teherans ontkende oorlog bij volmacht tegen de rest van de wereld op gang te kunnen brengen. Wat Iran, dankzij Obama, de Britse regering en de rest van de Westerse domkoppen, nu op het punt staat te doen.”

Zoals Phillips zei, we kunnen nog niet zeker zijn van alle details. Maar vanwege de extremistische mentaliteit van Iran, kunnen we er wel zeker van zijn dat de nieuwe deal met Iran veel erger is dan degene die Amerika in 1994 met Noord-Korea sloot!

De dood omhelzen

Beschouw als bewijs daarvan eens deze stelling in een Iraans schoolboek voor de 5e klas, waarin wijlen ayatollah Ruhollah Khomeini geciteerd wordt: “Ik verkondig resoluut aan de hele wereld dat als wereldverslinders zich tegen onze religie willen verzetten, wij ons tegen de hele wereld zullen verzetten en niet zullen stoppen tot ze allemaal vernietigd zijn! Of we worden allemaal vrij, of we gaan door naar de nog grotere vrijheid van het martelaarschap. Of we schudden elkaars handen in de vreugde bij de overwinning van islam over de wereld, of we zullen ons allemaal tot het eeuwige leven en martelaarschap keren. In beide gevallen zijn de overwinning en het succes voor ons.”

Khomeini verwees naar het Westen als “wereldverslinders”! Vijfentachtig procent van de 81 miljoen sjiieten in Iran geloven in het Twaalver Sjiisme, dat Khomeini aanhing. Dit is een ideologie die de dood omhelst!

De voormalige Israëlische ambassadeur voor de Verenigde Naties, Dore Gold, zei dat een nucleair Iran niet kan worden afgeschrikt zoals dat bij de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog gebeurde. De Iraniërs hebben een veel radicaler geloofssysteem. Zij denken dat hun verlosser de 12de imam, or mahdi eerder zal terugkeren als ze meer apocalyptische chaos en geweld veroorzaken. Zoals Gold opmerkte: “Iedereen die vol vertrouwen zegt dat het Westen zou kunnen wennen aan een nucleair Iran en op klassieke afschrikmethoden kan vertrouwen, heeft absoluut geen idee tegen wie hij het opneemt.”

Op 16 januari 2016 vond nog een alarmerende gebeurtenis plaats, die de ogen van naïeve westerse leiders had moeten openen voor het gevaar van de Iraanse mentaliteit. De opperste leider van Iran zei dat het agressieve anti-Amerikaanse en anti-Israëlische beleid onverminderd voortgezet zou worden. Twee dagen later gaf Iran zijn leger bevel om het illegale raketprogramma te versnellen.

Dit intercontinentale programma voor ballistische raketten is illegaal, omdat de nieuwe deal zegt dat Iran acht jaar moet wachten voordat deze versneld kan worden. In plaats daarvan voert Iran deze versnelling onmiddellijk in. Deze raketten zijn in staat kernkoppen te dragen. En Irans opperste leider zegt dat ze niet van plan zijn om enig aspect van hun hatelijke beleid te veranderen.

Deze raket-aankondiging is bewijs dat Iran nu al een groot deel van de overeenkomst breekt. Maar het Westen heeft hier de ogen voor dichtgeknepen.
Wat de VS heeft gedaan is werkelijk verbijsterend. President Clinton werkte eraan om Duitsland de leidende natie in Europa te maken, oftewel de “koning van het noorden” in Bijbelse terminologie (Daniël 11:40).

Nu doet de Obama-regering hetzelfde om Iran te versterken en het tot “koning van het zuiden” te kronen. Hoe kunnen we ooit dit buitenlandse beleid van Amerika begrijpen?

De stoot

Over een kwestie waarbij Iran in 1993 zijn autoriteit liet gelden in de wateren van de Perzische Golf, schreef Washington Report on Middle East Affairs: “Blijkbaar berekenen de Iraniërs precies hoever ze hun buren kunnen tarten” (juni 1993). Diezelfde opdringerige aanpak werd gedemonstreerd toen Iran in maart 2007 15 Britse zeelieden gevangen nam in Irakese wateren en hen 13 dagen lang vasthield. Op 12 januari 2016, slechts vier dagen voor de invoering van de nucleaire deal, vernederede Iran de Amerikaanse marine door een aantal van haar matrozen als gijzelaars onder schot te houden. Iran deed dit zogenaamd omdat de marineschepen waren afgedreven in Iraanse wateren. Een van de twee kleine boten was kapot gegaan toen de zeelui tussen Koeweit en Bahrain in de Perzische Golf voeren. Iran gijzelde deze Amerikaanse zeemannen, maakte van hun vernedering een schouwspel voor de hele wereld en eiste een verontschuldiging van hen. Het was een sterk machtsspel. De mullahs stuurden een onheilspellende boodschap naar de wereld: Je kunt niet langer op Amerika vertrouwen voor bescherming en steun – vooral niet in het Midden-Oosten. Wij zijn hier nu de baas.

Het toneel wordt voorbereid voor een groep islamitische landen om door Iran, als de geprofeteerde koning van het zuiden, geleid te worden en die zullen ‘stoten’ tegen de koning van het noorden, de Europese Unie.

“Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de hoorns stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, ze overspoelen en erdoorheen trekken” (Daniël 11:40). Vergeet niet dat dit een eindtijdprofetie is.

Iran heeft een buitenlands beleid met veel “stootkracht”. Sinds het einde van de oorlog met Irak in 1988 heeft Iran een enorm arsenaal aan wapens om zijn agressieve buitenlandse beleid te ondersteunen, waaronder chemische en biologische wapens.

De koning van het zuiden, of Iran, zal “hem” dat is tegen de koning van het noorden (de Europese Unie) “met hoorns stoten”. Gesenius’ Hebrew-Chaldee Lexicon zegt dat het woord stoten betekent “treffen gebruikt door gehoornde dieren” of “met een hoorn stoten.” Het wordt “figuurlijk gebruikt door een overwinnaar die zorgt dat de naties voor hem neerbuigen.” Het betekent ook oorlog voeren. Stoten is een gewelddadig woord! Deze stoot draait ongetwijfeld om Jeruzalem en Bijbels Juda (tegenwoordig Israël genoemd) net als de aanvaringen in de tijd van de kruistochten. Die stad is de derde heilige stad in de islamitische wereld. Paus Johannes Paulus II sprak publiekelijk over het mogelijk daarheen verplaatsen van het hoofdkantoor van de Rooms Katholieke Kerk.

Deze twee grote en machtige religies verlangen beide hartstochtelijk om Jeruzalem te bezitten. De meeste mensen geloven dat het Israëlische vredesproces en andere vergelijkbare onderhandelingen tot vrede zullen leiden. Maar ze leiden in feite tot oorlog!

Het schaamteloze en agressieve buitenlandse beleid van Iran kan alleen maar tot oorlog leiden. Het zal óf overwinnen óf overwonnen worden. Bijbelprofetie maakt duidelijk dat Iran overwonnen zal worden maar niet door Amerika of Groot-Brittannië. Deze laatste twee landen zullen in sociale en economische ondergang vervallen voordat deze profetie zelfs nog maar in vervulling gaat.

Als dat niet zo is, waarom neemt Amerika dan niet de leiding in deze geprofeteerde oorlog, of waarom is Amerika er niet in ieder geval bij betrokken?

Een nieuwe supermacht is in opkomst in de Europese Unie. De Bijbel noemt dit conglomeraat de koning van het noorden. Er is een koning nodig om een andere koning omver te werpen.

De tijd dat Groot-Brittannië en Amerika supermachten, of koningen, waren is geschiedenis! We moeten begrijpen waarom.

Zien we deze nieuwe Europese supermacht nu opkomen op het wereldtoneel? Ja, dat zien we! Je kunt hier een goed inzicht in krijgen door Duitsland en Frankrijk in de gaten te houden. Groot-Brittannië en Amerika hebben Duitsland in twee wereldoorlogen verslagen. Vervolgens leidden ze de Duitsers bij de wederopbouw van hun machtige natie vooral na de Tweede Wereldoorlog. Groot-Brittannië en Amerika hebben Frankrijk bevrijd in beide wereldoorlogen.

Frankrijk en Duisland hebben beide alle reden om nauwe vrienden te zijn met Amerika en Groot-Brittannië. Maar het tegenovergestelde is waar! De krantenkoppen laten ons dat dagelijks zien. Geloof het of niet, God zorgt voor de opkomst van die Europese macht om Amerika en Groot-Brittannië te straffen. (Vraag ons gratis boekje Duitsland en het Heilige Romeinse Rijk aan om te zien hoe.)

Geschiedenislessen waar niet van is geleerd

Vredesverdragen in het Midden-Oosten domineren het nieuws net zoals allerlei soorten vredesverdragen dat deden vlak voor de Tweede Wereldoorlog begon! Het is gewoon nog een ander belangrijk teken dat er een oorlog op het punt staat te exploderen in het Midden-Oosten. En dit zal leiden tot de Derde Wereldoorlog.

In de ban van vredesverdragen is de westerse wereld niet in staat geweest het omvangrijke plan van Iran om controle over het Midden-Oosten te krijgen te doorzien en te erkennen. Dat zal nooit tegengehouden worden door een vredesverdrag! Alleen een superieure macht zal ooit deze extreem islamitische beweging kunnen stoppen!

Het meest verheven onderdeel van Irans plan is om Jeruzalem te veroveren. Hierdoor zal de islamitische wereld zich achter Iran scharen! Het zal ver komen in deze ambitie, maar zal Jeruzalem nooit volledig kunnen veroveren.

Hoe zou ik dit kunnen weten? Als Iran of radicaal islam Jeruzalem nu toch zouden veroveren, dan zouden wij erg onnozel overkomen. Maar uw Bijbel zegt dat dit niet zal gebeuren. In de Bijbel staat echter ook dat een andere specifieke macht Jeruzalem wel zal veroveren.

Dit soort uitspraken zouden u ertoe moeten brengen te bewijzen waarom wij deze profetische uitspraken maken en te kijken hoe deze precies vervuld worden zoals wij zeiden. U moet voor uzelf bewijzen wat we zeggen zolang er nog tijd voor is!

President Bush en premier Blair hadden de visie om te zien dat onze naties de oorlog tegen terreur niet kunnen winnen zonder onze macht te gebruiken! Zij probeerden de invloed van Iran te beperken door de regeringen van Afghanistan en Irak omver te werpen, maar zelfs zij wilden het niet tegen Iran opnemen.

De meeste van onze politici, de pers en onze universiteiten begrijpen het terrorisme niet ook begrijpen ze de geschiedenis niet! Winston Churchill zei “de geschiedenis van de mensheid is er een van oorlog.” Verkeerd geïnformeerde mensen geloven graag dat dit niet waar is.

Supermachten kunnen in deze kwaadaardige, oorlogvoerende wereld niet overleven zonder de wilskracht om lange, zware oorlogen te voeren. Dit is de echte wereld waarin we leven; fantasieën zullen de realiteit niet veranderen.

In de jaren 1930 waarschuwde Winston Churchill Groot-Brittannië en Amerika voor Hitler. De politici, de pers en onderwijsinstellingen waren overwegend pacifistisch en waren tegen hem. Hij stond in feite alleen tussen alle wereldleiders! En dit kostte ons bijna de overwinning in de Tweede Wereldoorlog! We hebben bijna niets geleerd van Churchills waarschuwing. In feite zijn de pacifisten tegenwoordig alleen maar sterker geworden.

Elke natie of blok van naties die de allergrootste supermacht uitschakelt, wordt zelf die allergrootste supermacht! Dit is de les van de menselijke natuur en van onze geschiedenisboeken. Een supermacht kan niet wegvluchten en zich verstoppen.

Onze leiders begrijpen geschiedenis niet omdat ze weigeren te begrijpen dat de slechte menselijke natuur in elk individu op aarde aanwezig is ook in u en mij! (Jeremia 17:9). Onze weigering om ons leger te gebruiken is bijvoorbeeld vaak niet vanwege rechtvaardigheid, zoals we graag geloven, maar is verachtelijke zwakheid als gevolg van onze zonden. Wij hebben gewoonweg niet het geloof, het karakter en de moed om tegen Iran te vechten, tegen de grootste terreurnatie van deze tijd. Uiteindelijk zullen we te zwak blijken om te overleven!

De koning van het zuiden betreft door de staat gesponsord terrorisme. Dat is de manier waarop Iran koning is geworden! Daniël 11:40-43 is een eindtijdprofetie. Het gaat over een natie die altijd uitdagend is in zijn buitenlandse beleid. Het blijft stoten totdat het een oorlog begint. Het hebben van een dergelijke macht betekent dat het een groot olieproducerend land moet zijn. Profetie laat zien dat deze koning zich dichtbij Jeruzalem, Egypte, Ethiopië en Libië bevindt.

Wie anders zou dit in deze eindtijd kunnen zijn dan Iran?

Iran is extreem radicaal de koning over de radicale islam. Waar leidt de opdringerigheid van dit land naartoe? Naar oorlog! Net als in het verleden. Het leidt tot verschrikkelijke oorlog met massavernietigingswapens. Het kan geen andere kant op leiden.

Een basisbegrip van de menselijke natuur en van geschiedenis zou dit duidelijk moeten maken. Al het wensdenken in de wereld kan deze ramp niet voorkomen net zoals de pacifistische dromers van de 1930’s Adolf Hitler niet konden tegenhouden!

De geschiedenis schreeuwt ons toe wakker te worden.

De grote Russische schrijver Fyodor Dostoyevsky vreesde Russisch radicalisme en wat het zijn land zou aandoen. Slechts enkele dagen na zijn dood, werd de tsaar afgezet en gedood door radicalen. Waar leidde hun radicale beweging toe? Naar Joseph Stalin en de verspreiding van gewelddadig communisme over een groot deel van de wereld.

Dus waar leidt het Iraanse radicale denken Iran naartoe? Naar door de staat gesponsord terrorisme dat uiteindelijk een nucleaire Derde Wereldoorlog zal ontketenen! Op dit moment hebben we voldoende macht om dit te stoppen, maar niet de wilskracht.

We zijn bang om de oorsprong van het door de staat gesponsorde terrorisme in het Midden-Oosten aan te pakken. We kunnen de oorlog tegen terrorisme nooit winnen zonder deze realiteit onder ogen te zien. We kunnen niet onderhandelen over een overwinning. Alleen superieure macht, en de wilskracht om het te gebruiken, kan overwinnen. Dat is de enige manier op het door de staat gesponsorde terrorisme te stoppen.

“Als u dan ondanks dit alles nog niet naar Mij luistert, dan zal Ik u vanwege uw zonden zeven keer erger straffen. Ik zal de trots op uw eigen kracht breken. Ik zal uw hemel als ijzer maken en uw aarde als brons” (Leviticus 26:18-19). De profeet Daniël vertelde dat dit een eindtijdprofetie is (Daniël 12:9; 9:12-14). Het kleine Israël heeft meer militaire macht dan Iran, maar is bang het te gebruiken. Hetzelfde geldt voor Groot-Brittannië. En het geldt zeker voor Amerika. Onze landen zijn bang hun macht te gebruiken vanwege onze zonden. De “trots op [onze] kracht” is gebroken! Het ontbreekt ons simpelweg aan de wilskracht om de oorlog tegen terrorisme voort te zetten.

We voeren de oorlog tegen terreur zoals de door de staat gesponsorde terroristen willen dat we hem voeren dat houdt in dat we nooit kunnen winnen. Ze begrijpen dat ze zullen winnen door de oorlog op hun manier te voeren. Dat is waarom ze deze terreuroorlog voeren! Terroristische oorlogsvoering zou falen als wij de wilskracht hadden om onze macht tegen dit door de staat gesponsorde terrorisme te gebruiken.

Naties moeten aangesproken worden op en verantwoordelijk worden gehouden voor het sponsoren van terrorisme. Hoe durft een land terrorisme in andere landen te financieren of ondersteunen!

Uit de meeste inlichtingenrapporten blijkt dat Saoedi-Arabië het terrorisme in Israël (en zelfs tegen de VS) zwaar financiert. Waarom? Omdat de Saoedi’s de terroristen meer vrezen dan ze de Amerikaanse “supermacht” vrezen!

Een echte supermacht zou een dergelijk verraad niet toestaan. Het is een oorlogsdaad om terroristen te financieren! Degenen die terreur ondersteunen zijn nog meer schuldig dan de terroristen. Zij zijn degenen die het allemaal mogelijk maken.

Als Amerika en Groot-Brittannië landen die terroristen sponsoren ten verantwoording zou roepen, dan zouden we het terroristische moeras kunnen droogleggen. Als de Iraanse leiderschap geëlimineerd zou worden, zou de hele loop van de geschiedenis van het Midden-Oosten radicaal ten goede veranderen, want dat is de koning. Helaas onthult Bijbelprofetie dat dit niet zal gebeuren.

Ons uiteindelijke succes zal bepaald worden door onze relatie met God. Als God vóór ons is, kunnen we niet verliezen. Als God tegen ons is, kunnen we niet winnen. En Bijbelse profetie vertelt ons dat God tegen ons is en ons vervloekt.

Na het ten val brengen van Saddam Hussein, had Amerika een geweldige kans om druk op Iran uit te oefenen.

Syrië zou snel hebben toegegeven als Iran gedwongen zou worden de steun aan het terrorisme te stoppen. Net als de andere islamitische landen.

In plaats daarvan zien Syrië en Iran nu hoe verdeeld wij thuis zijn. De Blair en Bush regeringen werden enorm impopulair enkel en alleen omdat zij wel de wil hadden onze macht te gebruiken!

Premier Blair werd uit zijn ambt gezet en president Bush vertrok te midden van een storm van hatelijke kritiek. De terroristische naties zien onze beschamende verdeeldheid en zwakheid en worden zo aangemoedigd om het terrorisme zelfs nog meer te steunen!

De trots op onze kracht is gebroken!

Dus zet uzelf schrap voor een angstaanjagende toekomst.

We hoeven alleen maar naar Israël te kijken. Kan Israël zijn oorlog tegen terrorisme winnen? Iran en andere naties blijven de eindeloze stroom terroristen bewapenen. De enige manier om het tij nog te keren, is door Iran te stoppen.

President Bush zei dat terroristische aanslagen niet komen vanwege onze kracht, maar juist omdat we als zwak gezien worden. Maar het is meer dan alleen maar de perceptie van zwakheid. We zijn zwak.

Iran en de terroristen maken gebruik van onze zwakte. Het door de staat gesponsorde terrorisme bestaat vanwege onze zwakheid!

Deze nachtmerrie leidt echter direct tot de wederkomst van Jezus Christus. Dat is het beste nieuws dat deze wereld ooit kan horen! Er zal voor eeuwig een eind komen aan deze kwaadaardige wereld vol terrorisme en oorlog. Het zal spoedig worden vervangen door een wereld vol welvaart en vrede.

Zal Irak in handen van Iran vallen?

Iran is het machtigste islamitische land in het Midden-Oosten. Kunt u zich voorstellen hoeveel macht het zou hebben als het de controle krijgt over Irak, dat ooit de derde grootste olie-exporteur ter wereld was? Ik voorspelde al in 1992 dat dit zou gebeuren.

Hier is wat ik in december 1994 schreef: “Zo’n overname [van Irak] door Iran zou de wereld choqueren vooral Europa. Het zou een sterke impuls voor Europa zijn om zich snel te verenigen. Een dergelijke stap zou Iran waarschijnlijk macht geven om een aanzienlijke stijging van de olieprijs te veroorzaken. [In feite zou het dan bijna alle olie in het Midden-Oosten onder zijn controle hebben.] Dit zou een ineenstorting van de zwakkere westerse valuta’s kunnen veroorzaken. Dat zou er op zijn beurt toe kunnen leiden dat Europa zich snel verenigt tot het machtigste economische blok ter wereld. Precies die gebeurtenis wordt in uw eigen Bijbel geprofeteerd!” (“Zal Irak in handen van Iran vallen?” Philadelphia Trumpet).

U zou die paragraaf opnieuw moeten lezen!

De manier waarop de gebeurtenissen zich sinds die tijd hebben ontwikkeld, hebben de weg voor de vervulling van dat scenario geopend op een nog dramatischere manier dan ik me had voorgesteld.

In 2003 maakte de VS een einde aan het leiderschap van Irak. Saddam Hussein was de enige leider die door Iran gevreesd werd. De VS haalde hem uit de weg, maar heeft niet de wil gehad de oorlogsbuit te bewaken. Amerika ging ermee akkoord om eind 2011 al zijn troepen uit Irak terug te trekken.

De VS maakte effectief de weg vrij voor het Sjiitische Iran om over het Sjiitische Irak te regeren!

Het was de VS die de Servische leider Slobodan Milosevic overmeesterde in de Kosovo-oorlog van 1999. Hij was de enige leider in Europa waar Duitsland bang voor was.

De onthutsende paradox is dat de Amerikaanse macht de weg vrijmaakte voor zowel de koning van het noorden als de koning van het zuiden en uiteindelijk de weg naar zijn eigen vernietiging.

In de New York Times van 1 mei 2003 stond: “In de afgelopen weken is er een gestage toestroom van inlichtingenrapporten binnengekomen over de pogingen van Iran om de gebeurtenissen binnen Irak te beïnvloeden en vorm te geven.

“Iran is volgens Amerikaanse analisten geen voorstander van een sterke Amerikaanse rol in Irak, die de Amerikaanse politieke en militaire invloed in de regio zou vergroten.

“Volgens deze beoordeling wil Iran niet de confrontatie met Amerikaanse strijdkrachten aangaan, maar probeert gebeurtenissen zodanig te beïnvloeden dat het de VS niet lukt Irak vorm te geven en besluit om te vertrekken.” Gebeurtenissen hebben sindsdien aangetoond hoe accuraat deze beoordeling was.

Bepaalde aspecten van de Irak-campagne hebben de zwakheid van Amerika blootgelegd. Alhoewel de Bush-regering beloofde dat een theocratie in Iraanse stijl geen grip in Irak zou krijgen, ontbrak het aan de politieke wil om die belofte waar te maken. Iran heeft al een zeer grote invloed binnen de regering van Irak, en de steun van de door Iran gesteunde anti-Amerikaanse sjiitische geestelijke Muqtada al Sadr was cruciaal voor Maliki om in 2010 na een impasse van negen maanden een regering te kunnen vormen.

Maliki’s opvolger Haidar al-Abadi is eveneens een Sjiiet met sterke Iraanse connecties. Hij werd in augustus 2014 aangesteld als premier en twee maanden later bezocht hij Iran tijdens zijn eerste buitenlandse reis. “Het kiezen van Iran als mijn eerste bestemming na mijn aantreden laat zien hoe diep onze banden zijn,” zei Abadi volgens de Islamic Republic News Agency. “Terrorisme is een bedreiging voor alle regionale landen en we zijn er zeker van dat Iran ons zal bijstaan.”

Kanani Moghadam, de voormalige militaire commandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde, zei drie dagen voorafgaand aan dat bezoek in een interview met China Central Television: “Hoe meer hulp Irak krijgt van Iran, hoe minder afhankelijk Irak is van de geallieerde troepen. Irak zal zich waarschijnlijk verzetten tegen het verzoek van de geallieerden om militaire bases in het land te bouwen. Het Irakese parlement bespreekt of de geallieerden al dan niet grondtroepen mogen inzetten, wat nu ook een ‘rode lijn’ is geworden. Dus de ontmoeting van Abadi met de Iraanse leiders is zeer belangrijk en beslissend.”

Iran gebruikt in feite de dreiging van de terroristen van de Islamitische Staat om zijn voortdurende inmenging in Irak te rechtvaardigen. Ali Khedery, een strategisch consultant die verschillende Amerikaanse ambassadeurs in Irak adviseerde, waarschuwde dat de Islamitische Staat “verslagen zal worden. Het probleem is dat er daarna nog steeds tientallen milities zullen zijn, verhard door decennia aan gevechtservaring, gefinancierd door Iraakse olie, en onder commando of ten minste onder sterke invloed van de Iraanse Revolutionaire Garde. En zij zullen tot het laatst toe blijven staan.”

De Bijbel laat zien dat Amerika er niet in zal slagen om Iran in bedwang te houden zoals het hoopt.

Het is duidelijk dat Iran alle mogelijkheden gebruikt om zijn invloed over de grotendeels sjiitische bevolking in Irak uit te breiden en om de controle over zijn enorme olierijkdom over te nemen.

Kort nadat Bagdad door coalitietroepen ingenomen was, werd duidelijk hoezeer de Iraanse sjiieten Irak al hadden toegeëigend, zelfs onder de dictatuur van Saddam Hoessein.

De inlichtingengroep Stratfor schreef in haar Oorlogsdagboek van 23 april 2003: “De sjiitische bevolking creëert een serieus administratief probleem voor de Verenigde Staten. Dit was deels verwacht en deels een verrassing. De verrassing zit hem niet in de mate van anti-Amerikanisme, maar in de omvang van de organisatie. De sjiieten waren veel beter georganiseerd dan de Amerikaanse inlichtingendienst dacht. Het is duidelijk dat het hun lange termijn doel is om Irak te besturen. [Het ontwikkelde zich al richting dat doel lang voordat de VS Irak aanviel.]

“De Verenigde Staten kunnen de sjiieten niet echt aanpakken, en de sjiieten weten dit. Amerikaanse troepen die aan oproerbeheersing doen, is niet echt het beeld dat Washington wil laten zien. Uiteindelijk ligt de oplossing van het probleem waarschijnlijk in Teheran. De Iraaks sjiitische gemeenschap, voor zover het georganiseerd is, heeft deze organisatie te danken aan Iran. Het doel van Iran is simpel: Zorg dat de Verenigde Staten uit Irak weggaan. Functionarissen in Teheran verwachten niet dat dit onmiddellijk gebeurt, maar ze verwachten wel dat het gebeurt.” Het succes van Teheran is nu bijna compleet.

Washington bevindt zich in een verschrikkelijk moeilijke positie ten opzichte van Iran. In plaats van Irak te gebruiken als nieuwe basis in het Midden-Oosten om macht over Iran te krijgen, is de VS gedwongen om aardig te zijn tegen hun nieuwe buur, zodat deze niet geprovoceerd wordt. In zijn State of the Union-toespraak van 2002 bestempelde president Bush Iran als nummer twee binnen de “as van het kwaad”. Meteen na de val van Bagdad werden er dreigende hints gegeven dat Iran maar beter kon uitkijken wat het deed. Nu wordt Iran gezien als een bondgenoot om de Irakese sjiieten te motiveren orde te scheppen binnen het veroverde gebied!

De VS is zelfs zover gegaan dat ze de militaire basis Taqqadum, 70 mijl ten westen van Bagdad, delen met Iran. De VS gebruikte deze basis voor het eerst toen de oorlog in Irak begon in 2003. Volgens een rapport van Bloomberg View op 22 juni 2015, gebaseerd op onthullingen van twee hoge functionarissen in de Obama-regering, vochten enkele van de militante groepen in Taqqadum, zoals de Iraakse Hezbollah en de ‘League of Righteous’, in het verleden rechtstreeks tegen de VS.

Natuurlijk wekt Iran via gebruikelijke politieke en diplomatieke kanalen om zichzelf te positioneren zodat ze standhouden in het nieuwe Irak, door samen te werken met de Iraakse regering, economische banden aan te halen en andere diplomatieke kanalen te benutten. Maar echt interessant waren een aantal van de stappen die de Verenigde Staten namen om hun belang veilig te stellen, waaruit bleek dat juist zij afhankelijk waren van het islamitische regime.

Een voorbeeld was de Amerikaanse benadering van sjiitische milities. De officiële positie was dat de VS “zero tolerantie” had voor onafhankelijke milities in Irak. De coalitietroepen keken echter de andere kant op wanneer gewapende leden van deze milities de Zuid-Iraakse steden bewaakten. Volgens een verslag van National Public Radio van 8 september 2003 werkte de Badr Brigade samen met Amerikaanse troepen, door bijvoorbeeld samen met hen invallen te doen om Saddam-aanhangers op te sporen, en de Amerikanen stonden het de leden van de Brigade toe om wapens te dragen.

Wat was de prijs van de sjiieten voor de hulp aan de VS? Momenteel is er een door sjiieten gedomineerde regering aan de macht in Irak.

In een interview met het persbureau irna in september 2003 gaf de voormalige president Hahemi Rafsanjani een huiveringwekkende versie van deze gebeurtenissen: “Hoewel de VS een fysieke aanwezigheid heeft in de landen om ons heen, is de realiteit dat de VS in feite omsingeld wordt door Iran.”

Is dit alleen maar bluf? Kijk eens eerlijk naar de situatie en u kunt zien dat het klopt! Iran heeft Amerika “omsingeld” omdat het de koning is van alle terrorisme-sponsorende landen!

Stratfor beschreef de omvang van de groeiende Iraanse invloed in het Midden-Oosten tijdens de opstanden die de regio begin 2011 teisterden. “Zoals Iran elke Amerikaanse bondgenoot in de regio tijdens de huidige onrust eraan heeft herinnerd, van Bahrein tot Saoedi-Arabië en van Jemen tot Israël, Teheran is de opkomende macht en degene die het vacuüm zal vullen wanneer de Amerikanen vertrekken. Het is Teheran die al een sterk, gevestigd netwerk heeft van gemachtigden en geheime agenten op sleutelposities in de hele regio. Het kan onrust veroorzaken in Gaza of Libanon dat overslaat naar Israël; en het kan op z’n minst de rellen in Bahrein versterken, de thuishaven van de 5e vloot van de VS, die op de drempel ligt van Saudi-Arabiës eigen sjiitische bevolking in het olierijke oosten. Iran heeft dit alles gedaan terwijl de Amerikaanse troepen zich nog in Irak bevonden en wat het tot nu toe heeft bereikt is slechts een (opzettelijke) voorafschaduwing van wat mogelijk zou zijn als Perzië over Mesopotamië zou domineren, de natuurlijke doorgang naar elke andere hoek in de regio.

“Vanwege de onrust in 2011 is de Amerikaanse positie in de Perzische Golf slechter dan Washington zelfs einde 2010 had kunnen vermoeden. Washington blijft achter met dezelfde onopgeloste vraag: Wat doen we met Iran en de Iraanse macht in het Midden-Oosten? Hiervoor heeft het geen oplossing gevonden. Het mogelijk onderhouden van een divisie Amerikaanse troepen in Irak zou gewoon een lapmiddel zijn, geen oplossing. Maar zelfs dat lijkt in de loop van 2011 ontoereikend, vooral nu het vertrouwen van Amerikaanse regionale bondgenoten in Washington wankelt” (14 april 2011).

De Verenigde Staten hebben hun troepen in oktober 2011 officieel uit Irak teruggetrokken, hoewel ze nog steeds een aanwezigheid hebben in het onrustige land. De profetieën waar we naar gekeken hebben laten zien dat de VS niet veel langer een belangrijke speler in de regio zal zijn. Deze koning van het zuiden zal dan zijn zinnen op een ander doelwit zetten op de koning van het noorden.

De wervelwind

Na deze stoot zal de koning van het noorden als een ‘wervelwind’ aanstormen op de koning van het zuiden (Daniël 11:40, zie KJV). We hebben gezien hoe de koning van het zuiden tegen de koning van het noorden kon stoten. En dan zal Duitsland reageren met een “wervelwind”-aanval. Dit ene woord profeteert hoe de door Duitsland geleide botsing met Iran zich zal ontvouwen. Het onthult in detail wat er gaat gebeuren in het Midden-Oosten en in Afrika, zuidwest Azië en Europa.

De Duitsers zijn uitstekende oorlogsstrategen en krijgers. Zij zijn slim genoeg om te beseffen dat ze nooit vrede met Iran zullen hebben. Ze weten dat vroeg of laat hun twee religies hun twee beschavingen zullen botsen.

Dit vers beschrijft een tijd wanneer het Duitse katholieke rijk een totale oorlog zal voeren, met alles wat het heeft tegen de radicale islam zal strijden en het zal domineren als een gewelddadige stormvloed die binnenstroomt.

Hier is de vraag die onze aandacht nodig heeft: Hoe kan Duitsland dit zo makkelijk, zo effectief en zo snel doen? Berlijn zal niet in staat zijn Teheran in de nabije toekomst te overweldigen, tenzij het op dit moment al aan een speciale strategie werkt. Denk aan het sleutelwoord in Daniël 11:40. Het vers spreekt over een aanval van de koning van het noorden, maar de nadruk ligt op de strategie van deze militaire aanval.

Als u zich in een wervelwind bevindt, dan wervelt alles om u heen. Het wervelt u weg! Zelfs nu al kunnen we zien dat het de Duitse strategie is om Iran en zijn bondgenoten te omsingelen.

De Iraniërs zijn zo gefocust op het veroveren van hun eigen doelen, dat ze niet zien waar de Duitsers mee bezig zijn. Zij beseffen niet hoe Duitsland al plannen aan het maken is voor de grotere oorlog die nog zal komen!

Duitsland verwachtte een botsing met Iran en werkt al een decennium of langer aan een strategie. Die strategie is bijna af. Duitsland heeft Iran omsingeld.

“Wervelwind” (‘op aanstormen’ in de HSV) is een erg onthullend woord in dit vers. Volgens Gesenius’ Lexicon betekent het ‘wegvagen in een storm’. Het kan betekenen “stijf staan van schrik”. Het kan ook betekenen door schrik of terreur bevangen, bevend van angst, of het opkruipen van de huid bij iemand die door terreur getroffen is.

Het woord heeft een ongebruikelijke nadruk op terreur! Zal deze angstaanjagende wervelwind nucleair zijn? Het zal zeker terroriserend zijn! En het staat op het punt in het Midden-Oosten uit te barsten. Eindelijk zullen de terroristen geterroriseerd worden!

James Moffat vertaalt dit vers: “Als het einde komt zal de koning van het zuiden hem aanvallen, maar de koning van het noorden zal op hem aanstormen als een wervelwind, met strijdwagens en cavalerie en een grote vloot, hij zal zijn land binnenvallen en hen overstromen.”

Soncino zegt: “de koning van het noorden zal neerzwermen.” Dit is niet zomaar een simpele aanval. Het is als een storm die rond en rond wervelt, het land binnendringt en overstroomt!

Als u bestudeert wat er momenteel in het gebied rondom Iran gebeurt, dan kunt u Duitslands aanwezigheid al overal zien.

Hoe heeft de koning van het noorden de koning van zuiden precies omsingeld? Zijn troepen hebben Teheran nog niet omsingeld. Het heeft nog geen bases of vliegdekschepen langs de grenzen van Iran. Maar het heeft een aantal zeer intelligente, zeer strategische opstellingen en deals gemaakt waardoor het overal in de invloedsfeer van Iran aanwezig is.

Iran breidt zijn invloed uit naar het westen richting Egypte en Libië. Maar langs de westelijke grens van Libië ligt Algerije. In 2011 sloot Duitsland een deal die voor $10.5 miljard aan militaire hardware naar dat land stuurde. Het heeft daar ook een fabriek voor infanterievoertuigen. Het heeft een overeenkomst om geweren te produceren in Algerije. Berlijn heeft zelfs connecties met Egypte en heeft het voor honderden miljoenen dollars aan wapens verkocht.

Naar het zuidwesten heeft Duitsland een handvol soldaten en politieagenten in Soedan en Zuid-Soedan en heeft een aanwezigheid gehad in Oeganda en de Democratische Republiek Congo.

Dichterbij Iran, direct aan de overkant van de Perzische Golf, liggen de landen van het Arabisch Schiereiland. Duistland heeft voor $2.6 miljard aan wapens verkocht aan Qatar, waaronder tientallen Leopard II tanks. Het heeft $9.3 miljard aan wapens verkocht aan de Verenigde Arabische Emiraten en heeft daar een munitiefabriek gebouwd.

Duistland heeft ook gewerkt aan een aantal enorme deals met Saoedi-Arabië. Waaronder: Het bouwen van een machinegeweerfabriek en het sturen van tientallen Eurofighters en honderden Leopard II tanks naar de Saoedi’s.

Er bevindt zich ook Duits militair personeel in Djibouti en Somalië. In de Arabische Zee heeft de Bundeswehr een fregat en maritieme bewakingsvliegtuigen.

Op het hoogtepunt van de oorlog in Afghanistan had Duitsland meer dan 5.000 troepen in het oostelijke buurland van Iran.

Net ten noorden van Afghanistan ligt Oezbekistan. Daar had het Duitse leger een luchtmachtbasis in Termez, met ongeveer 300 militairen plus transportvliegtuigen. De basis werd in 2015 gesloten, maar zal, zoals de Duitse ambassadeur in het land in oktober van dat jaar aankondigde, verder dienen als een back-up faciliteit.

De koning van het noorden heeft eveneens een sterke aanwezigheid in het noorden van Iran. In het noordwesten, in de Middellandse Zee, ligt Cyprus, een strategische aanwinst op militair en inlichtingengebied. De voorwaarden die Duitsland dicteerde voor de economische reddingsoperatie in april 2013 gaven de EU in feite de controle over dit eiland.

De Bundeswehr heeft 400 soldaten in Turkije en drie jaar lang, tot december 2015, heeft het twee luchtafweerraketbatterijen in het land ingezet. Bovendien heeft het land zich ontwikkeld tot een enorme wapenexportmarkt, met in de afgelopen 2 decennia de verkoop van 715 tanks aan Turkije, 687 pantserinfanterievoertuigen, 300 luchtverdedigingsraketsystemen, 197 grondradars, 8 fregatten, 2 ondersteuningsschepen en 15 onderzeeërs.

Het Duitse leger heeft een patrouilleboot voor de kust van Libanon en tientallen soldaten op de grond. Het heeft ook het grootste contingent in Kosovo meer dan 650 soldaten.

Waarom is Duitsland zo betrokken bij een gebied dat zich uitstrekt over het Midden-Oosten en een groot deel van de wereld? Het bereidt zich voor op een wervelwind van vernietiging.

Duitsland heeft Iran en de radicale islam omsingeld, precies zoals God dat geprofeteerd heeft. Binnenkort zal die wervelwind gaan wervelen en aanstormen op de koning van het zuiden als een goed bewapende waarschijnlijk nucleair bewapende draaikolk!

Deze wervelstorm-strategie staat op het punt te exploderen in een totale oorlog. Het zal in feite de Derde Wereldoorlog ontketenen!

Op weg naar Jeruzalem

Nadat de oorlog in het Midden-Oosten is losgebarsten, zal er waarschijnlijk een daverende oproep klinken voor een vredehandhaver in Jeruzalem. De koning van het noorden zal die taak ongetwijfeld op zich nemen, maar dan al snel zijn oorlogsvoering voortzetten! (Ezechiël 23 bespreekt een schandelijk verraad.)

Rusland en China zullen vervolgens de koning van het noorden angst aanjagen. “Maar de geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem schrik aanjagen. Daarom zal hij in grote grimmigheid uittrekken om velen weg te vagen en met de ban te slaan” (Daniël 11:44). De koning van het noorden zal dan verslagen worden. “En hij zal de tenten van zijn paleis tussen de zeeën opzetten, bij de berg van het heilig Sieraad. Dan zal hij tot zijn einde komen, en geen helper hebben” (vers 45). Hier zien we een grote religieuze leider met “tenten van zijn paleis” die zijn hoofdkwartier naar Jeruzalem verhuist. Maar hij zal ook aan zijn einde komen. Waarom?

In 1994, voor de zeer gehypte millenniumviering door het Vaticaan, deed paus Johannes Paulus II deze uitspraak: “Met de komst van het jaar 2000 vertrouwen we erop dat Jeruzalem de stad van de vrede zal worden voor de hele wereld en dat alle mensen elkaar hier kunnen ontmoeten, in het bijzonder de gelovigen uit de religies die hun geboorterecht vinden in het geloof van Abraham” (Parade, 3 april 1994).

De paus was heel accuraat in zijn uitspraak: “Jeruzalem zal de stad van vrede worden voor de hele wereld,” maar niet op de manier waarop hij denkt.

Jezus Christus zal hier in de nabije toekomst zijn. En Hij zal vrede brengen aan de hele wereld! Dat is de belangrijke reden waarom er zoveel geweld over Jeruzalem is in deze eindtijd. Satan weet dat God de wereld, en zelfs het universum, gaat regeren vanuit Jeruzalem. De Bijbel zegt dat we op het punt staan een religieuze botsing mee te maken die de wereld zal doen wankelen! Deze profetie moet nog vervuld worden.

Natuurlijk haat Satan deze profetie, omdat hij op dat moment in een bodemloze put geworpen zal worden (Openbaring 20:1-3).

Wat een glorieuze toekomst heeft de mens. En al die glorie zal uit Jeruzalem voortkomen!

Vervolgd op: Een mysterieze alliantie

HIJ HAD GELIJK

Terugblik op vijf decennia juiste voorspellingen door Herbert W. Armstrong