Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

COVID-gevangenis in Duitsland

COVID-gevangenis in Duitsland

Op 1 februari opende Schleswig-Holstein als eerste Duitse staat een detentiecentrum waar mensen die zich niet aan de coronavirusregels houden vastgehouden kunnen worden. Andere deelstaten zijn van plan dit voorbeeld te volgen.

“Wie zich niet aan de coronavirusregels houdt, brengt andere mensen in gevaar,” zo zei Sönke Schulz, vertegenwoordiger van de districtsraad in Neumünster (in Schleswig-Holstein). “De infectiebeschermingswet staat daarom terecht isolatie in afgesloten faciliteiten toe als laatste redmiddel.”

Hoewel deze actie binnen de grenzen van de Duitse wet valt, is het iets nieuws in deze moderne tijd. In de loop van de millennia is de aarde geplaagd door verschillende virussen. Het in quarantaine plaatsen van de zieken is de meest effectieve en veilige manier geweest om met dergelijke uitbraken om te gaan. Maar gedwongen quarantaine doet meer denken aan de middeleeuwen dan aan vandaag. Destijds was het bedoeld om mensen met ernstige ziekten zoals lepra te isoleren.

Maar nu kunnen mensen worden vastgehouden die slechts milde of geen symptomen van het nieuwe coronavirus hebben. Sommige speculeren dat de detentiecentra, of “covid-gevangenissen”, meer een afschrikmiddel zijn dan een effectief middel om de verspreiding van het virus the stoppen. Maar alleen al het feit dat men legaal de vrijheden van mensen kan ontnemen, nadat ze gereisd hebben of positief zijn getest op het coronavirus, is nieuw.

Er wordt gezegd dat de kamers een comfortabel bed hebben en genoeg ruimte om rond te lopen. “Het zou niet echt anders moeten zijn dan thuis in quarantaine gaan,” zei Schulz. “Behalve dan dat er één duidelijk verschil is,” merkte Deutsche Welle op. “Mensen kunnen daar tegen hun wil worden opgesloten en moeten de instructies van bewakers opvolgen, die bestaan uit een team van 40 gepensioneerde politieagenten die zich vrijwillig voor die functie hebben aangemeld.”

Hoewel veel mensen de nieuwe regel als iets positiefs beschouwen, doen de maatregelen ook herinneren aan de donkere geschiedenis van het land. In nazi-Duitsland was vrijheid een kostbaar geschenk, dat alleen gegeven werd aan degenen die zich aan de dictatuur onderworpen. De Bijbel onthult dat Europa stap voor stap op weg is naar een staat van strenge wet en orde en vandaar uit naar een dictatuur. In “Coronavirus and the Holy Roman Empire” merkte de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, op: “De reactie van Europa op COVID-19 heeft de weg geëffend voor de opkomst van dictators.”

Hoe surreëel de trends in Europa ook lijken, zij leiden naar blijvende dictatoriale maatregelen die in de Bijbel zijn voorspeld (Daniël 8 en Openbaring 17). In “Has Germany’s Strongman Finally Arrived?” legt dhr. Flurry de onderliggende profetieën uit die onthullen dat er binnenkort in Duitsland een dictator zal opstaan. In Daniël 8:23 staat bijvoorbeeld: “Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken.”

Deze koning zal opstaan “in de laatste dagen” en zoals dhr. Flurry uitlegt is dat de tijd waarin we nu leven. Hoe sterker de Duitse staat op dit moment wordt, hoe makkelijker het voor deze opkomende dictator zal zijn om goedkeuring te vinden voor zijn eigen dictatoriale maatregelen – en die zullen veel erger zijn.

Voor meer informatie over deze komende dictatuur in Duitsland en Europa kunt u het artikel De opkomst van een Duitse sterke man lezen. Vraag ook het gratis boekje Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen aan.

Nl Lead