Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

COVID-19 zorgt voor toenemende angst bij Duitsers voor een komende tirannie

Karl Lauterbach by boellstiftung is licensed under CC BY 2.0

COVID-19 zorgt voor toenemende angst bij Duitsers voor een komende tirannie

Waar gaat het heen met onze wereld?

Veel Duitsers zeggen: Wacht, dit hebben we eerder gezien. Dit nooit meer! Een op de vier Duitsers is van mening dat hun land afstevent op een dictatuur. Dat blijkt uit een cijfer dat Hermann Binkert, directeur van het sociaal onderzoeksinstituut insa , op 18 januari voorlegde aan leden van de Christendemocraten in het Europees Parlement.

De Duitse krant Welt am Sonntag vroeg Binkert naar zijn bevindingen. Van de 2.130 ondervraagden in januari, was ruim 20 procent van de West-Duitsers en 30 procent van de Oost-Duitsers van mening dat de democratie in gevaar is. Uit de enquête bleek ook dat ongeveer 15 procent overweegt uit Duitsland te emigreren. Politici als Wolfgang Kubicki (Vrije Democraten) en Sahra Wagenknecht (Linkse Partij) menen dat de twijfels over de democratie zijn toegenomen als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus.

Dit is niet verwonderlijk. Onlangs nog, op 8 februari, sprak de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach de grote vrees uit dat per dag tussen de 400 en 500 mensen zouden sterven in plaats van 100 tot 150, als Duitsland de lockdown-beperkingen zou versoepelen. Hij gaf aan dat dit zijn eigen berekeningen zijn. Door de massahysterie en de propaganda is een kleine meerderheid tegen versoepeling van de lockdowns op korte termijn. Uit een analyse van een aantal studies uit de hele wereld, gepubliceerd door de gerenommeerde Johns Hopkins University, blijkt echter dat de lockdowns in Europa en de VS vrijwel geen effect hebben gehad op het aantal sterfgevallen door het coronavirus. Volgens deze studies daalde hierdoor het aantal sterfgevallen door het coronavirus met slechts 0,2 procent. Dit kleine percentage wordt sterk overtroffen door het aantal sterfgevallen als gevolg van de lockdowns.

Is het daardoor zo vreemd dat het vertrouwen in het parlementaire stelsel afbrokkelt?

Tienduizenden zijn de straat opgegaan om te protesteren, maar tot dusver zonder resultaat. De media hebben de demonstranten in het algemeen afgeschilderd als een randgroepering met gemengde extremistische ideologieën. Veel wijst er echter op dat het de Duitse middenklasse is die de straat op gaat, zoals Welt opmerkte in een artikel met de titel: "Germany's Angry Center: A Dark Field." Het artikel citeert cultuurwetenschapper Piotr Kocyba van het Berlijnse Instituut voor Protest en Bewegingsonderzoek (ipb) die zegt: "Niemand is in staat echt aan te geven hoeveel mensen de straat opgaan en hoeveel geregistreerde en vooral niet-geregistreerde evenementen er in het hele land plaatsvinden. "

De protestbeweging wordt genegeerd en in sommige gevallen blijkt uit diverse video's dat demonstranten bruut worden neergeslagen. Anderen worden in de gaten gehouden. Veel mensen hebben al het gevoel dat ze in een dictatuur leven, hun leven wordt ingeperkt en hoe ze hun stem ook laten horen, hun situatie verandert niet. Terwijl miljoenen diep bezorgd zijn, zijn miljoenen anderen gewend geraakt aan dictatoriale maatregelen en lijken ze als makke schapen op te volgen.

Dat is precies waar Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry voor waarschuwde toen hij schreef: "De Europese leiders gedragen zich steeds meer als dictators en accumuleren steeds meer dictatoriale macht. De Europeanen worden geconditioneerd om meer tiranniek leiderschap te accepteren. Toch zijn deze opkomende sterke mannen nog niet verenigd zoals de Bijbel zegt dat ze zullen zijn. Het Heilige Romeinse Rijk mist zijn overkoepelende leider."

Zoals de heer Flurry uitlegt in zijn artikel Het coronavirus en het Heilige Romeinse Rijk zijn veel Bijbelprofetieën inderdaad voor onze tijd en staan op het punt op een dramatische manier vervuld te worden. Zelfs veel Duitsers lijken aan te voelen wat de Bijbel profeteert dat staat te gebeuren.

In Daniël 8:23-24 lezen we over de opkomst van een dictatoriale leider in Europa: "Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken. Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht. Op wonderlijke wijze zal hij verderf aanrichten, het zal hem gelukken, hij zal het doen. Machtigen zal hij te gronde richten, ook het heilige volk."

De profetie voorspelt dat de vrees van veel Duitsers terecht is – Europa stevent af op een nieuwe dictatuur. We zien de waarschuwingstekens zowel in het binnenlands beleid als in het buitenlands beleid. De weg is vrij voor de opkomst van een tiran. Maar buiten dat, weten de mensen niet goed wat dit voor de toekomst zal betekenen. De meeste mensen negeren de waarschuwingen van de Bijbel en hoe deze openbaart wat we moeten doen in de eindtijd. Ik moedig u aan om een gratis exemplaar aan te vragen van ons boekje Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen voor de waarheid die hierover onthult wordt in de Bijbel en hoe dit uw leven zou moeten veranderen.

Nl Lead