Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Corruptie op alle niveaus

FAREWELL PRESIDENT DRAGHI BY EUROPEAN CENTRAL BANK ON FLICKR/CC BY-NC-ND 2.0

Corruptie op alle niveaus

In het weekend brak er opnieuw een schandaal uit over het wanbeheer van de Duitse regering met betrekking tot het coronavirus. Burda GmbH heeft meer dan een half miljoen FFP2-mondkapjes verkocht aan het ministerie van Volksgezondheid dat wordt geleid door Jens Spahn. Dit zou niet controversieel zijn, ware het niet dat de echtgenoot van Spahn lobbyt voor het Burda-kantoor in Berlijn. Dit recente schandaal doet denken aan de vele andere schandalen die in Europa en elders plaatsvonden die onze zelfzuchtige regeringen blootstelden.

Het tijdschrift Spiegel beschrijft in “Merkel's Conservatives Mired in Scandal and Incompetence” hoe de geldzucht de CDU/CSU heeft aangetast. Er is nauwelijks een toppoliticus te vinden die niet onder vuur heeft gestaan.

In Nederland lijken de zaken even schandalig met geen verandering in zicht. “In tegenstelling tot de Unie in Duitsland, tart de zittende premier Mark Rutte desastreuze coronacijfers en schandalen”, merkte Spiegel Online op. Na de onrechtmatige vervolging van 20.000 ouders en hun daaruit ontstane financiële wanhoop, trad de Nederlandse regering af om vervolgens weer herkozen te worden. Oppositiepartijen waren te verdeeld om een goed alternatief te vormen. De protesten tegen de lockdowns in Nederland zijn met brute kracht neergeslagen, terwijl de coronavirusmaatregelen desastreus blijken te zijn.

Verstrikt in een web van schandalen en met de vrees dat zijn herverkiezing bedreigd werd, probeerde de Franse president Emmanuel Macron naar verluidt het systeem te manipuleren door vervroegde verkiezingen in te voeren. Zij voorstel was zo verdacht dat de Senaat het nog in de kinderschoenen stopte.

In Oostenrijk waren de lockdowns die door Kanselier Sebastian Kurz ingesteld zijn enkele van de zwaarste ter wereld en werd de bevolking door soms opzettelijk miscommunicatie angst aangejaagd zodat ze blind zou gehoorzamen. De resulterende wanhoop en economische malaise zijn nog niet eens met een simpele verontschuldiging erkend.

Dan hebben we nog niet gekeken naar de meest brute regimes in Oost Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Het is voldoende te zeggen dat corruptie, onderdrukking en enorme schandalen overal aanwezig zijn. De hoop voor de 21e eeuw was ooit groot, maar heeft geen stand gehouden.

Europa beweert het laatste bestaande bolwerk van de democratie te zijn. De VS heeft die titel in de ogen van velen verloren, aangezien sommigen de voormalige president Donald Trump de schuld geven voor het verdelen van het land en anderen terecht radicaal links beschuldigen van het stelen van de verkiezingen.

In Mattheüs 20:27 gaf Jezus Christus de oplossing voor het falen van de regering, toen hij zei: “En wie onder u de eerste wil zijn, die moet uw dienaar zijn.” Maar in onze huidige wereld vinden we geen leiders meer die werkelijk dienstbaar willen zijn. Hoewel weinig mensen het zich beseffen zei Christus duidelijk: “Mijn koninkrijk is niet van deze wereld” (Johannes 18:36). Maar in Daniël 2 lezen we over een tijd waarin “de God des hemels een Koninkrijk zal verwekken, dat in der eeuwigheid niet zal verstoord worden” (vers 44).

We naderen de tijd van de vervulling van die profetie. Zoals de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, opmerkte: “In een wereld geteisterd door slecht nieuws, volgt hier wat geweldig nieuws voor elk volk en elke persoon op aarde.” Ik moedig u aan zijn artikel Een nieuwe regering aan de horizon te lezen en een gratis exemplaar aan te vragen van het boekje Het ongelooflijke potentieel van de mens door Herbert W. Armstrong.

Ihp Nl