Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

CDU geleid door een trouwe katholiek

Armin Laschet by Medienmagazin pro is licensed under CC BY-SA 2.0/Cropped from original

CDU geleid door een trouwe katholiek

De premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, werd op 16 januari benoemd tot de nieuwe leider van de Christendemocratische Unie in Duitsland. Zijn benoeming markeert de heropleving van het katholicisme in de Duitse politiek.

Laschet werd in 1961 geboren in Aken, Duitsland. Eeuwen eerder speelde Aken een centrale rol in het verenigen van Europa onder de heerschappij van de katholieke kerk. In Aken werden religie en politiek van Europa onder Karel de Grote verenigd en vormden ze een van de belangrijkste heroplevingen van het Heilige Romeinse Rijk in de geschiedenis.

Laschet houdt van de Europese geschiedenis en cultuur. Als fervent aanhanger van Karel de Grote, bewaart hij een sculptuur van de keizer in zijn kantoor.

Toen Laschet in 2017 de staatsverkiezingen in Noordrijn-Westfalen won, merkte Die Welt op dat hij “geen geheim maakt van zijn katholieke geloof.”

Veel kranten benadrukten opnieuw zijn katholieke geloof na zijn benoeming tot leider van de CDU van Duitsland. In “Catholic and Aachner: Armin Laschet is the CDU’s New Chairman” schreef de belangrijkste Duitse katholieke website katholisch.de: “De staatspremier van Noordrijn-Westfalen heeft een speciale en zeer persoonlijke relatie met de kerk.”

De online krant Der Freitagdigital noemde hem: “De meest katholieke van allemaal.”

In 2018 hield de Dom van Aken een festival van een week om zijn 40-jarig jubileum als UNESCO-werelderfgoed te vieren. Deze gebeurtenis werd door 73.000 mensen bezocht en er was veel aandacht voor de oprichter van de Dom – Karel de Grote. Laschet was de hoofdspreker van het evenement.

Sinds januari is Laschet de Duits-Franse culturele vertegenwoordiger. Laschet gelooft dat culturele uitwisseling de kern van Frans-Duitse betrekkingen vormt. De cultuur die deze landen delen heeft hen in het verleden in staat gesteld om hun rivaliteit bij tijden te overwinnen. Meer dan door enige andere instelling, wordt deze cultuur gevormd door de katholieke kerk.

De Bijbel onthult dat Europa zich opnieuw zal verenigen onder katholiek leiderschap.

Openbaring 17:3 laat zien dat de katholieke kerk opnieuw een verenigd Europa zal leiden, het Heilige Romeinse Rijk. Er zijn zeven opeenvolgende heroplevingen van het Heilige Romeinse Rijk: “Ook zijn het zeven koningen: vijf zijn er gevallen, een is er, de andere is nog niet gekomen, en wanneer hij komt, moet hij een korte tijd blijven” (vers 10). Zoals ons boek Het Heilige Romeinse Rijk in profetie bewijst, hebben we al zes van deze heroplevingen gezien en we geloven dat de laatste heel binnenkort plaatsvindt.

Er zal in feite opnieuw een kerk zijn die Europa aanstuurt. Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet, legt uit in “A Monumental Moment in European History!”: “De kerk die het Heilige Romeinse Rijk leidt, is niet Gods ware Kerk. Maar God staat deze kerk toe om de controle te krijgen over deze door Duitsland geleide Europese beestmacht. Verwacht dat de katholieke kerk mondiger wordt en dat deze kerk-staat eenheid zich duidelijker aftekent.”

Men zou kunnen zeggen dat deze kerk-staat unie op 16 januari nog weer duidelijker is geworden. We kunnen verwachten dat deze trend zich doorzet. Lees het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk om meer te leren over de geschiedenis en toekomst van dit rijk. De hele wereld zal hier zeer binnenkort door beïnvloed worden.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.