Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Botsing tussen politie en anti-vaccin ‘Querdenkers’

A snapshot of a demonstration by ANBerlin Ondré is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Botsing tussen politie en anti-vaccin ‘Querdenkers’

In de meest recente fase van Europa’s reactie op het coronavirus, proberen regeringen mensen op krachtige manier te stimuleren zich te laten vaccineren. Steeds meer eisen zelfs dat ook kinderen het experimentele vaccin nemen. Het is geen verrassing dat mensen die gekozen hebben zich niet te laten vaccineren tegen deze maatregelen zijn. Deze groep bestaat uit vele miljoenen burgers over heel Europa. Officiële tellingen geven aan dat 200.000 mensen in het weekend in Frankrijk over de straten marcheerden, alhoewel dat aantal nog wel hoger kan zijn geweest. In Duitsland probeerde de regering de protesten snel te onderdrukken door demonstraties te verbieden. Aangezien burgers dit verbod negeerden, volgden er botsingen met de politie. Op zondag werden er ongeveer 600 demonstranten gearresteerd.

Lokale autoriteiten in Duitsland verboden verschillende protesten die voor het weekend gepland waren. Maar duizenden mensen in Berlijn negeerden het verbod en stonden op voor wat zij als hun recht zagen. De resulterende botsingen met de politie laten op tragische wijze zien hoe het met de democratie gesteld is.


Martin Heller, hoofd van video-innovatie voor Welt legde een aantal van deze botsingen vast in “Dan gebruiken we dwang” en merkte op: “Bodychecks, vuisten, pepperspray: de politie in Berlijn treedt hardhandig op bij onaangekondigde demonstraties door ‘Querdenkers’. Maar steeds opnieuw lopen ze de agenten omver.”

Mensen gaan de straat op om te vechten voor hun vrijheid, om hun mening te uiten en om begrepen te willen worden – in de afgelopen jaren werd dit geprezen als een wereldwijde trend die hoop gaf op een democratische toekomst. Maar het wordt steeds duidelijker dat de Europese regeringen zelf willen bepalen hoe deze toekomstige “democratische” orde eruit moet zien.

In april plaatste de Duitse regering de beweging van de “Querdenker” of “anders denkers” onder landelijke surveillance en beweerde dat de beweging “antidemocratische en/of veiligheidsbedreigende de-legitimatie van de staat” veroorzaakte. De vraag is echter wie bepaalt wat democratie wel of niet is – het volk of de regering?

Natuurlijk zijn er rechtsextremistische groeperingen die echt de regering omver willen werpen, en sommigen van hen mengen zich van tijd tot tijd in de Querdenker-demonstratie. Maar als een persoon een vaccinatie weigert, en zijn mening hierover op straat wil uiten, bedreigt hij dan de democratie?

Het alleen al stellen van deze vraag brengt je op gespannen voet met de regering en kan ervoor zorgen dat je onder surveillance komt en dat op een dag je stem tot zwijgen gebracht wordt, zoals de stemmen die ervoor kozen de straat op te gaan. De Querdenker zou ons legitieme zorgen kunnen baren, maar de reactie van de regering erop nog veel meer.

“Een van de belangrijkste effecten van de wereldwijde paniek wegens covid-19 wordt bijna over het hoofd gezien,” schreef Gerald Flurry, de hoofdredacteur van de Trompet. “De reactie van Europa op de pandemie versnelt de vervulling van een van de meest cruciale eindtijd-profetieën uit uw Bijbel! Het coronavirus versnelt de komst van het geprofeteerde Heilige Romeinse Rijk. … De reactie van Europa op covid-19 heeft de weg geëffend voor dictators.” Om te begrijpen wat dhr. Flurry hiermee bedoelde en waarom dit belangrijk voor u is, raad ik u aan het artikel Het coronavirus en het Heilige Romeinse Rijk te lezen. Dit artikel zal van het grootste belang blijken om de huidige crisis te begrijpen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.