Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Amerika’s grootste vijand

ISTOCK-1284041267

Amerika’s grootste vijand

Het Heilige Romeinse Rijk is een mysterie voor deze wereld. Dit rijk is in de wereldgeschiedenis zes keer opgekomen, meest recentelijk met Napoleon en daarna met Adolf Hitler. De zevende heropleving is nu in opkomst en zal misschien al dit jaar aan kracht winnen. Europeanen zijn verwoed op zoek naar een sterke man die opstaat in Europa “in de traditie van Karel de Grote,” zoals zij het zelf uitdrukken. Wat ze er niet bij vermelden is dat Karel de Grote, net als Napoleon en Hitler, rivieren vol bloed in Europa vergoten heeft!

Bijbelse profetieën laten zien wat het grootste gevaar voor Amerika is. Het zegt dat er inderdaad een sterke leider zal opkomen, en dat de zevende en laatste heropleving van het Heilige Romeinse Rijk spoedig nog meer bloed zal vergieten dan welke wereldmacht ook in de geschiedenis. Maar diezelfde profetieën wijzen ons ook op Amerika’s grootste hoop!

De grootste vijand van Amerika is niet de Taliban, Iran, Rusland of China. Het is het Heilige Romeinse Rijk! We hebben er in de Tweede Wereldoorlog nog tegen gevochten, maar herkennen dit rijk niet in zijn moderne vorm.

De catastrofe in Afghanistan heeft in feite de koers van de moderne geschiedenis veranderd. Niet alleen vanwege de toestand in en om het vliegveld van Kaboel, maar nog belangrijker vanwege wat het heeft gedaan met de banden van Amerika met andere landen. Kijkend naar de ramp die zich op het nieuws ontvouwt, geloven de bondgenoten van Amerika uit de NAVO en elders niet langer dat deze natie hen zal beschermen zoals in het verleden.

De wereld ziet een supermacht die niet op zal staan zoals in het verleden. In plaats daarvan liet het zijn Afghaanse militaire bondgenoten in het duister en sloop het Amerikaanse leger middenin de nacht het land uit!

Dit is een vervulling van Bijbelprofetie. God zei tegen de voorouders van de Amerikanen: “Ik zal de trots op uw eigen kracht breken …” (zie Leviticus 26:19 en Deuteronomium 28).

Waarom gebeurt er we wat we nu zien in Afghanistan? Het is niet vanwege strategie of politiek. Het is omdat God de trots in onze macht heeft gebroken. Profetieën door de hele Bijbel heen laten zien dat de reden waarom God dit heeft gedaan, te maken heeft met het slechtst denkbare nieuws. Maar diezelfde profetieën zijn rechtstreeks verbonden met het grootste en meest fantastische nieuws dat maar denkbaar is, niet alleen voor de Amerikanen maar ook voor de Afghanen en alle mensen die ooit geleefd hebben!

Lees ons artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk om het dreigende gevaar voor Amerika en de wereld te begrijpen dat zoveel mensen niet zien. Kijk ook onze Sleutel van David-video: Het profetische beest.