Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Aanval met radiogolven op Amerikaanse ambtenaren in Duitsland

US Embassy Berlin by tearbringer is licensed under CC BY-NC 2.0

Aanval met radiogolven op Amerikaanse ambtenaren in Duitsland

Twee functionarissen van de Amerikaanse ambassade in Berlijn ontwikkelden het zogenoemde Havanasyndroom en zochten medische behandeling, zo meldde The Wall Street Journal op 18 augustus. Volgens informatie van BILD waren de twee medewerkers slachtoffer van een verraderlijke sonische aanval door de Russische geheime dienst.

Sonische aanvallen vuren een laserachtige “straal” van geluidsgolven af die meestal door het slachtoffer niet opgemerkt worden. Symptomen van het gerelateerde Havanasyndroom zijn onder andere misselijkheid, erge hoofdpijn, oorpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en traagheid. De twee slachtoffers werden zo zwaar getroffen dat ze hun normale taken niet langer konden uitoefenen.

Volgens The Wall Street Journal zijn de recente aanvallen de eerst gemelde gevallen van dergelijke incidenten in een NAVO-land dat ook Amerikaanse troepen en kernwapens herbergt. De National Academy of Sciences meldde in december dat ambtenaren in China en Cuba slachtoffer waren geworden van aanvallen met gerichte microgolven als wapen. Andere Europese landen hebben vergelijkbare gevallen meegemaakt, hoewel gedetailleerde informatie niet aan het publiek is vrijgegeven.

De gevallen in Europa zouden gericht zijn op Russische critici die naar verluidt hebben gewerkt aan gasexport, cyberbeveiliging en politieke inmenging.

De Russische president Vladimir Poetin zaait angst in Europa. Het zwakke leiderschap van de VS bewijst keer op keer dat de Russische agressie geen grenzen kent. Het wordt steeds duidelijker dat Duitsland en heel Europa er alleen voor staan om met elkaar samen te werken en Rusland te confronteren. Vroeger kon Duitsland op de VS rekenen voor bescherming maar ze zullen snel beseffen dat ze er alleen voor staan.

Wijlen onderwijzer Herbert W. Armstrong verwees vaak naar de “angst voor Rusland” als een aanleiding voor de eenwording van Europa. Poetins agressie, de zwakte van Amerika en Duitse ambitie stuwen deze eenwording vooruit. Duitsland zal de terugtrekking van Amerika uit Afghanistan, zijn zwakke houding ten opzichte van Rusland en Poetins agressieve buitenlandbeleid gebruiken om het eenwordingsproces in Europa vooruit te helpen. In Daniël 11:40-45 zien we ook dat Europa tot snelle militaire actie gedwongen zal worden als reactie op de opmars van China en Rusland: “Maar de geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem schrik aanjagen. Daarom zal hij in grote grimmigheid uittrekken om velen weg te vagen en met de ban te slaan” (vers 44).

Vraag een gratis exemplaar aan van De geprofeteerde vorst van Rusland door Gerald Flurry, voor meer informatie over de agressieve neigingen van Poetin, hoe dat in verband staat met Bijbelprofetie en hoe Europa zal reageren.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.