Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

170502 germany%20wwii gettyimages 3431322

Hulton Archive/Getty Images

‘Vertrouw ons niet!’

Een Duitser waarschuwt ons dat zijn natie bereid is … WO II te herhalen.

“Vertrouw ons niet,” waarschuwde Niklas Frank, zoon van een Nazi oorlogs-crimineel. In 1946, toen Frank 7 jaar was, werd zijn vader geëxecuteerd vanwege oorlogsmisdaden. Hans Frank was de gouverneur generaal van het door de Nazi’s bezette Polen in WO II. Niklas Frank veracht zijn vader vanwege de misdaden die hij tegen de mensheid heeft gepleegd. Frank woont momenteel in landelijk Noord-Duitsland en reist rond in zijn land om toespraken te geven over zijn beruchte vader en de nalatenschap van Hitler’s Nazi Duitsland. In een recent interview met de BBC verklaarde hij dat hij het gevoel heeft dat hij moet spreken – omdat niemand anders het doet.

Iedereen was stil. Zij wilden niet over het verleden praten. En dat kon ik niet verdragen want ik wilde altijd begrijpen hoe een maatschappij zich gedraagt en zich verandert in een dictatuur. En ik had altijd het gevoel dat Duitsland nog steeds bereid is dit te doen. En hoewel ik dichtbij naar familie en vrienden keek, kwam ik erachter dat er nog steeds iets in het Duitse volk is dat mij bang van hen maakt.

Wat gebeurt er wanneer er een verandering in de regering komt, een verandering in omstandigheden voor Duitsland? Dhr. Frank waarschuwde dat Duitsland nog steeds in staat en bereid is om te doen wat het deed in WO II.Bij het bespreken van dit interview schreef de Independent dat “de Europese Unie ervoor zorgde dat Frank zich persoonlijk veilig voelde en hielp om de vrede te waarborgen na honderden jaren van oorlog op het continent.” Gedurende 70 jaar van wereldorde na WO II was de Verenigde Staten de politieagent, de supermacht die West Europa in stand hield, die het beschermde tegen de Sovjet-Unie. Maar bij het einde van de 20ste eeuw viel het Sovjetrijk ineen, en de muur die Duitsland en Europa scheidde viel, waardoor het massieve potentiele machtsblok verenigd werd. Frank zei dat zo lang als iedereen samen in de Unie was, alles veilig aanvoelde. Maar met het vertrek van Engeland en de opkomst van nationalistische bewegingen in heel Europa, zei hij dat hij enkele erg verontrustende veranderingen ziet, voornamelijk in Duitsland.

“Ik hou nog steeds van Duitsland. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig om wereldkampioen in voetbal te zijn. Echt, ik ben een nationalist.” Hij zei dat hij het eens was met de open-deur politiek van de Duitse Kanselier Angela Merkel, die meer dan een miljoen vluchtelingen in het land toeliet. Maar met de migranten kwam een gevaarlijke manier van denken. Frank zei: “Zoals u kunt zien met Merkel en de vluchtelingen, …alles veranderde omdat de stille meerderheid zei … alsof het weer de Joden waren … ‘we zullen het moeras inglijden.”

“Voelt u zich zo onzeker over u land vandaag…?” vroeg de interviewer hem. Frank onderbrak hem: “Vertrouw ons niet.”

Frank waarschuwde dat met de barsten en zwakke punten die ontstaan in de Unie, Duitsland overblijft als de sterkste. Zolang alles goed gaat, legde Frank uit, zal Duitsland doorgaan een bolwerk van matigheid en tolerantie te zijn in vergelijking met andere Europese extremistische groeperingen.

Zolang onze economie geweldig is, en zolang we geld maken is alles erg democratisch. Maar laten we afwachten, en hopelijk niet zien, als we vijf tot tien jaar lang zware economische problemen hebben, en het moeras als een meer of een zee wordt en we alles weer verslinden.

De heer Frank’s basiskennis van de geschiedenis wijst op iets waar de Trumpet al meer dan 25 jaar voor heeft gewaakt en gewaarschuwd. Hij sprak specifiek over economische problemen die een crisis-mentaliteit tot gevolg hebben. Dit is precies wat Herbert W. Armstrong voorspelde dat zou gebeuren. In de jaren 1950 en ’60 zei hij dat een komende economische crisis een laatste vereniging van Europa zou veroorzaken.

Frank waarschuwt dat er een stille meerderheid in opkomst is, die vluchtelingen behandelen zoals de generatie van zijn vader de Joden behandelden. Dat moeras wordt dieper! “Vertrouw ons niet,” zei hij. Wij zeggen dit al jarenlang! Nu komt er een ernstige waarschuwing nota bene van een Duitser zelf; een man die persoonlijk iets begrijpt van de duistere kant van Duitsland.

In mijn vaders laatste Trumpet artikel, “Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk,” wees hij erop dat, net zoals Niklas Frank zegt, er in de afgelopen jaren een aantal erg verontrustende veranderingen in Duitsland hebben plaats gevonden. In 50 jaar is Duitsland gegaan van een van Amerika’s beste vrienden tot een van zijn grootste critici, vooral sinds de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump. “Weinig mensen herkennen dit, maar er is een profetie in de Bijbel die in feite de relatie tussen de VS en Duitsland in onze tijd beschrijft,” schreef mijn vader. Die ‘minnaars-’relatie begon na de Tweede Wereldoorlog, nadat Amerika de Nazi’s versloeg en miljarden dollars uitgaf om Duitsland te herbouwen.

“Maar is het een goed idee om Duitsland te vertrouwen?” vroeg hij. Duitsland is historisch gezien het centrum van het conflict geweest. Hij ging verder:

Sinds de dageraad van het Heilige Romeinse Rijk in 554 na Christus is Duitsland op vele manieren een vloek geweest voor deze wereld. Het grootste deel van de tijd heeft Duitsland deze bloedige kerk-staat combinatie geleid. Deze gruwelijke oorlogsmachine zal een grote vijand van Amerika, Groot-Brittannië en de Joodse staat in het Midden-Oosten worden– nog één laatste keer.

Sommige Duitse en Europese leiders vereren de geschiedenis van het Heilige Romeinse Rijk. Er is sterk bewijs dat sommigen in feite een laatste herleving van dat rijk aan het voorbereiden zijn!

De voormalige Europese parlementariër Otto von Habsburg zei, “De [Europese] Gemeenschap leeft voornamelijk door het erfgoed van het Heilige Romeinse Rijk, alhoewel de overgrote meerderheid van de mensen die er wonen niet weten van welk erfgoed ze leven.”

Duitsers zijn trots op het erfgoed van Karel de Grote! En zij doen er alles aan om het weer tot leven te wekken. Maar wat gebeurt er als er een sterke man verschijnt? Zoals Niklas Frank zei, de mentaliteit verandert als er een dictator verschijnt, en hij bereidt zich voor op een volgende sterke man – iets waar de Trumpet voor heeft gewaarschuwd. Frank zei dat hij een zeker vertrouwen voelde in de Europese Unie, maar de Britse econoom Bernard Connolly noemde de EU slechts een “dekmantel voor Duitse ambities”! Welk vertrouwen er ook mag zijn geweest in de Europese Unie, het kan nooit voor altijd blijven bestaan – op een zeker moment zal die dekmantel afgenomen worden.

Frank is een van de laatste van zijn soort. “In een rusteloos Duitsland is een nieuwe generatie de schaamte voor nazimisdaden beu,” schreef Robert Fulford in de National Post :

Toen het [Holocaust] Gedenkteken [in Berlijn] klaar was en werd onthuld in 2005, werd de invloed ervan toegejuicht. Maar in de afgelopen jaren is de mening gewijzigd. Veel Duitsers denken dat die veel te sterk is. Zij zijn gaan geloven dat ze genoeg schaamte hebben gedragen voor Duitslands verschrikkelijke genocide. Zij willen verder gaan. … Als zij nadenken over het verleden willen ze bij méér stil staan dan alleen de 12 jaar van Hitler.

Maar paradoxaal genoeg is het onderwerp Hitler weer steeds populairder geworden. Mein Kampf is een bestseller geworden. Sinds de uitgave in januari vorig jaar zijn er 85.000 exemplaren verkocht! Is dat reden tot bezorgdheid? Is Duitsland bereid om zijn geschiedenis te herhalen?

Bijbelse profetie heeft veel te zeggen over dit komende door Duitsland geleide Europa. Wat nu opkomt in Europa zal de zevende en laatste heropleving vormen van het Heilige Romeinse Rijk. Als men de fundamentele oorzaken zou begrijpen – zoals die waar Niklas Frank op wijst – dan zou men kunnen begrijpen wat de bijbel profeteert over de toekomst van Europa.

De geschiedenis herhaalt zichzelf. Maar wees gerust, dit is de laatste heropleving. Er zal er hierna geen een meer volgen – omdat déze direct tot de terugkomst van Jezus Christus leidt.

Lees het laatste artikel van mijn vader; “Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk,” en vraag ons gratis boekje aan Daniel Unlocks Revelation  (Daniël ontsluit Openbaringen) om te begrijpen hoe de recente verontrustende beroering in Duitsland zich zal ontvouwen. 

No Nl