Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

“We zijn in oorlog”

ALEX HALADA/AFP VIA GETTY IMAGES

“We zijn in oorlog”

Maandagavond werd er een record gevestigd toen de Franse president Emmanuel Macron het land toesprak over de nieuwste maatregelen die genomen zouden worden in de strijd tegen het coronavirus. Meer dan 35 miljoen Fransen, of 96% van het tv-publiek, keken en luisterden naar de 21-minuten durende toespraak van dhr. Macron.

De vorige toespraak van Macron over het coronavirus, op donderdag 12 maart, bereikte een televisiepubliek van 25 miljoen Franse kijkers, op dat moment een nieuw record. Het hoogste record allertijden dat de Franse president op 16 maart behaalde laat de zorg van de gemiddelde Franse burger zien over de explosieve groei van besmettingen zowel thuis en elders.

In zijn sobere toespraak herhaalde de Franse president een aantal keer dat we “in oorlog zijn”. Europa is nu door de Wereld Gezondheidsorganisatie als epicentrum van de crisis aangemerkt. Vier van de zeven meest geïnfecteerde landen in de wereld bevinden zich in Europa, met Italië op de tweede plek na China.

Landen beginnen maatregelen te implementeren die een “oorlog-achtige” benadering weerspiegelen. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan worden burgers in China, Korea, Frankrijk en andere landen gevraagd om draconische maatregelen te nemen met betrekking tot sociaal contact. Bovendien bereiden regeringen zich voor om financieel in te grijpen om bedrijven en personen te helpen bij dreigende economische ontwrichting.

Zulke maatregelen worden nodig geacht om deze “onzichtbare vijand” te bestrijden. De kosten van deze oorlog met betrekking tot publieke en particuliere financiën en tot mensenlevens zouden hoog oplopen.

In veel opzichten vormt het coronavirus een wake-up call voor de mensheid. Het is een bevestiging van de kwetsbaarheid van het menselijk leven en de onzekerheid van gebeurtenissen die in het menselijk leven plaatsvinden. Het herinnert ons eraan hoe een het leven eruit ziet in een wereld afgesneden van zijn Schepper. Het is een wereld onder invloed van een “onzichtbare vijand” die zijn slachtoffers misleidt en afslacht. Mensen zijn, zonder dat zij zich dit bewust zijn, dragers van dit virus dat hun denken heeft vervormd en dat hen isoleert van de Bron van alle genezing.

De profeet Jeremia spreekt over de gevolgen van deze geest-veranderende ziekte: “Arglistig is het hart, boven alles, ja, ongeneeslijk is het…” (Jeremia 17:9). Het is aan ons om maatregelen te nemen om de effecten van dit dodelijke virus tegen te gaan. “We zijn in een oorlog.” Ik moedig u aan om het proces naar herstel te beginnen door Het ongelooflijke potentieel van de mens van Herbert W. Armstrong te lezen of opnieuw te lezen.

Ihp Nl