Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarschuwingen voor het "Vierde Rijk"

Annalena Baerbock by boellstiftung is licensed under CC BY-SA 2.0

Waarschuwingen voor het "Vierde Rijk"

Na hun bezoek aan Parijs en Brussel heeft de nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock vrijdag een bezoek gebracht aan Polen, gevolgd door kanselier Olaf Scholz op zondag. Polen staat momenteel onder druk van zijn strijdlustige buur Wit-Rusland en van de Europese Unie. De EU beschuldigt Polen ervan de rechterlijke macht en het machtsevenwicht in het land te ondermijnen. Voorafgaand aan het bezoek had Polen zijn eigen eisen aan Duitsland in de vorm van grote betalingen voor oorlogsschade die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. Terwijl Baerbock en Scholz probeerden de verhoudingen glad te strijken, kregen zij te maken met veel kritiek en realiteitszin.

Ter begroeting van de nieuwe Duitse regering werd in Warschau een postercampagne gestart waarop Duitse politici van de afgelopen jaren staan afgebeeld met hun tegenhangers uit de Tweede Wereldoorlog. n-tv.de merkte op: "Als we dan bedenken dat op de posters ook pro-regeringsmedia staan, wier belangrijkste bron van inkomsten bestaat uit reclamepartnerschappen met staatsbedrijven, en een instituut dat door de Poolse staat wordt gefinancierd, kunnen we aannemen dat de campagne grotendeels met belastinggeld werd gefinancierd. "

Van de gewone burgers tot de top van de Poolse regering komen er scherpe beschuldigingen tegen de plannen van Duitsland om een EU-superstaat te creëren.

In het nieuwe regeerakkoord van Duitsland heeft de regering bijvoorbeeld verklaard dat zij een Europese "federale staat" wil oprichten. PiS-leider Jarosław Kaczyński zei daarover: "De Duitsers hebben hun kaarten op tafel gelegd. Ze willen een Vierde Rijk oprichten."

"Bondskanselier Scholz en minister van Buitenlandse Zaken Baerbock vleien de Poolse regering. Ze krijgen er publiekelijke terechtwijzingen voor terug," merkte Spiegel Online op. "Is het op waarden gebaseerde buitenlands beleid al voorbij voordat het begonnen is?

Al in de eerste week dat de regering aan de macht is, heeft de realiteit veel van haar ambities verpletterd. Het is moeilijk voor te stellen dat Polen ooit zal kunnen instemmen met een nauwere samenwerking met Europa onder leiding van de huidige Duitse regering.

Er is echter een weg die tot eenheid leidt, die waarschijnlijk wel door Polen zal worden aanvaard. Wijlen Herbert W. Armstrong schreef in het januari 1979 nummer van de Echte Waarheid:

De landen van Europa streven naar hereniging. Zij willen een gemeenschappelijke munt, één enkele militaire macht, één enkele regering. Zij hebben een begin gemaakt door de Economische Gemeenschap. Zij werken nu aan een gemeenschappelijke munt. Maar op een zuiver politieke basis zijn zij totaal niet in staat geweest zich te verenigen.

Dit herrezen Heilige Romeinse Rijk kan slechts op één manier tot bloei worden gebracht – door de "goede diensten" van het Vaticaan, waardoor kerk en staat weer worden verenigd, met het Vaticaan aan het hoofd en aan de leiding (Openbaring 17:1-5).

In Polen heeft de katholieke kerk haar heerschappij al vrij stevig gevestigd, in nauwe samenwerking met de regering. Dit is opmerkelijk gezien de geschiedenis van het land achter het ijzeren gordijn, maar toch was het geprofeteerd, zoals uitgelegd in Hij had gelijk. Maar de EU is afgedreven in de richting van secularisme, en weigert het gemeenschappelijk erfgoed dat alle landen in Europa delen te erkennen. Maar naarmate de druk vanuit Oost-Europa en het Midden-Oosten toeneemt, wordt de roep om Europese eenheid sterker en sterker. De Europese leiders zullen zich spoedig realiseren dat hun weg naar eenheid via de Katholieke Kerk zal moeten gaan. Vraag een gratis exemplaar aan van ons boekje Hij had gelijk voor meer informatie over Dhr. Armstrong's op de Bijbel gebaseerde profetieën en hoe deze vervuld werden en nog worden. De Bijbel heeft een boodschap voor onze dagen, maar er zijn maar weinig mensen die het begrijpen.

Nl Hwr