Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom zoveel haat tegen de Joden?

MOHAMMED ABED/AFP/GETTY IMAGES

Waarom zoveel haat tegen de Joden?

De Joden in het Midden-Oosten vinden maar geen vrede. Israël bevindt zich opnieuw onder toenemende raketaanvallen en terroristische dreigingen. Op 11 mei werden in Manhattan enkele pro-Israëlische demonstranten aangevallen door duizend pro-Palestijnse demonstranten. De daaropvolgende nacht werden in Duitsland Joodse synagogen aangevallen. Joden over de hele wereld kunnen geen vrede vinden.

De Verenigde Staten en Duitsland doen zichzelf voor als de grootste bondgenoten van Israël. Maar zoals Die Welt opmerkte geven analisten ook “een inactieve Amerikaanse regering zonder strategie voor de regio – en Duitsland” de schuld van de recente escalatie.

De Hannoversche Allgemeine Zeitung merkte op: “Met de verandering van de Amerikaanse president Donald Trump naar Joe Biden heeft een omslag plaatsgevonden in de omgang met Israël … De nieuwe Amerikaanse regering heeft nog geen ambassadeur, nog geen afgezant voor het Midden-Oosten en zelfs nog geen strategie voor het omgaan met de situatie in het Midden-Oosten. De situatie is zo dramatisch dat gevreesd wordt voor een nieuwe intifada.”

In Pforzheimer Zeitung stond: “Duitsland heeft zijn rol gespeeld in de exploderende haat tegen Israël en de Joden in Palestijnse gebieden. Jarenlang heeft Berlijn waarschuwingen genegeerd dat geld van Duitse belastingbetalers ook de Arabische leerboeken financiert waarin Israël gedemoniseerd wordt en de Joden tot vijanden van de islam worden verklaard. Ook kijkt de Duitse regering werkeloos toe hoe de Palestijnse president Abbas internationale fondsen misbruikt om families van terroristen royaal te ‘compenseren’. Hoe erger de misdaad, hoe hoger de beloning. In de Palestijnse autonome regio’s worden Jodenmoordenaars verheerlijkt als ‘martelaren’ en worden scholen en sportstadions naar hen vernoemd. De zaden van haat zijn nu aan het ontkiemen.”

Veel functionarissen hebben hun solidariteit met Israël betuigd. Maar wanneer het erop aankomt, staat Israël alleen. Velen hebben het antisemitisme veroordeeld. Maar antisemitische misdaden nemen toe. Israël wordt omringd door vijandige Arabische landen die zijn vernietiging nastreven. Tijdens de coronaviruspandemie brachten complottheorieën ook de onderliggende haat tegen de Joden aan het licht. Wat we vandaag zien is niets nieuws. Door de eeuwen heen zijn Joden vervolgd door moslims en zogenaamde christenen. De Assyrische koning Shalmanezer III, Antiochus IV, Epiphanes en Adolf Hitler waren slechts enkelen van degene die probeerden het Joodse leven uit te roeien.

Ondanks hun relatief kleine aantal lijkt de haat van de wereld zich op hen te richten. De Bijbel heeft veel van de historische haat jegens Joden opgetekend en profeteerde dat er nog meer zal komen. “Hitlers haat tegen de Joden gaat veel dieper dan de wereld zich heeft voorgesteld. De belangrijkste kracht achter deze emotie is Satans haat voor God!” merkte de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, op in Duitsland en het Heilige Romeinse Rijk (momenteel alleen in het Engels beschikbaar).

Natuurlijk zou God de Joodse natie beschermen als zij op Hem zouden vertrouwen en Zijn geboden zouden gehoorzamen. Maar zelfs in hun rebellie beloofde Hij dat Hij niet zal toestaan dat de naam van Israël uitgewist zal worden (2 Koningen 14:26-27). De laatste en grootste poging om Israël (waar profetisch ook de VS en Groot-Brittannië toe behoren) uit te wissen, zoals geprofeteerd in Psalm 83, zal alleen worden voorkomen door de wederkomst van Jezus Christus (Mattheus 24). Vraag ons gratis artikel Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren – op volle sterkte aan voor meer informatie.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.