Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom we moeten waarschuwen voor Vladimir Poetin

De Russische president Vladimir Poetin woont op 18 maart een concert bij in het Loezjniki-stadion in Moskou. [MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP VIA GETTY IMAGES]

Waarom we moeten waarschuwen voor Vladimir Poetin

De wereld is geschokt door het optreden van de Russische president Vladimir Poetin. Autoriteiten leggen nog steeds lichamen bloot, waarvan velen gemarteld, in het gebied rond Kiev.

Maar als men de achtergrond van deze man echt begreep, zou men niet verbaasd zijn.

Rusland is een rivaliserende mogendheid tegen de Verenigde Staten. Het streed tegen Amerika in de Koude Oorlog, en zijn socialistische ideologie is sinds de jaren zestig geïnfiltreerd in Amerikaanse universiteiten, nieuwsbedrijven, regering en cultuur. Het is ook een belangrijke tegenstander van Oost-Europa en Europa als geheel, die Amerika als zijn bondgenoten heeft behandeld. En het schrikt er niet voor terug om landen als Georgië, Oekraïne of Syrië aan te vallen. Hun nucleaire arsenaal en transmissiesystemen wedijveren met die van de Verenigde Staten.

Hier bij de Trompet hebben we veel gezegd over deze man en het kwaad dat hij heeft gedaan, en wel om een belangrijke reden. Zijn geschiedenis alleen al zegt ons dat we op onze hoede moeten zijn voor hem. Maar er is een nog veel krachtiger reden waarom de wereld moet oppassen voor Vladimir Poetin - en waarom wij voor hem moeten waarschuwen.

Wat voor een man is Poetin?

Zelfs vóór zijn meest recente inval in Oekraïne, onthult Poetins verleden al veel over hem. Poetins Rusland heeft, samen met China, zijn veto uitgesproken over meerdere sancties van de Verenigde Naties die enkele van de vreselijkste regimes op aarde aan banden zouden hebben gelegd. En toch bleven onze leiders jarenlang "op de reset-knop drukken" telkens wanneer een nieuwe regering aantrad. Ze dachten dat ze met hem konden samenwerken. Het Oekraïne van vandaag is het resultaat.

President Poetin heeft de steun van Rusland aan Iran voortgezet en dit land van zelfmoordzuchtige religieus-extremistische terroristen forse steun verleend, ook bij de ontwikkeling van kernwapens. Iran is een regime dat een walgelijk, verwoestend beleid voert en openlijk Amerika de "Grote Satan" en de Joodse natie de "Kleine Satan" noemt, en oproept om laatstgenoemde van de kaart te vegen.

In Tsjetsjenië, een islamitisch separatistisch gebied in Rusland, heeft Poetin een oorlog ontketend die meer dan 160.000 van zijn eigen mensen het leven heeft gekost. Stel u voor dat de leider van uw land 160.000 van uw medeburgers vermoordt. Russen hoeven het zich niet voor te stellen!

Poetin heeft de onafhankelijke media in Rusland verpletterd en onder zijn controle gebracht. Dat is het klassieke kenmerk van een gevaarlijke, onderdrukkende, tirannieke despoot. En let op dit: Poetin heeft naar verluidt opdracht gegeven tot de moord op 134 journalisten! Stelt u zich eens voor dat uw president journalisten die het niet met hem eens zijn niet alleen het zwijgen oplegt of beledigt, maar dat hij zelfs zover gaat hen te vermoorden!

Vladimir Poetin is een voormalige KGB-agent. Hij zegt dat hij er op de middelbare school al van droomde om spion te worden. Poetin vertelde zijn biografen dat de aantrekkingskracht van de KGB niet haar hooggestemde idealen waren, maar het eigenlijke vuile werk van spionage. U kunt dit alles lezen in de Washington Post van 23 januari 2016 ("The Death of a Former KGB Operative Is a Reminder of Vladimir Putin's Past Life as a Spy", alleen beschikbaar in het Engels).

"Ik was het meest verbaasd over hoe een kleine kracht, een enkele persoon, echt iets kan bereiken wat een heel leger niet kan," vertelde Poetin zijn biografen. "Een enkele inlichtingenofficier kon heersen over het lot van duizenden mensen. Zo zag ik het tenminste" (Telegraph, 25 februari 2012). Poetin bereikte zijn droom en werd een Russische agent tijdens de Koude Oorlog in een van de meest brute inlichtingendiensten die ooit heeft bestaan - een echte bedrog- en moordmachine.

Wat heeft Vladimir Poetin eigenlijk bereikt als spion? Hoe heeft zijn spionagecarrière hem gevormd tot wie hij nu is? En hoe werd hij beïnvloed toen hij met eigen ogen zag hoe de Sovjet-Unie om hem heen uiteenviel? Heeft hij, toen hij aan de macht kwam en uiteindelijk president werd, die bedrieglijke, gevaarlijke en dodelijke manier van leven achter zich gelaten? Dit zijn essentiële vragen die gesteld en beantwoord moeten worden voordat iemand deze man kan vertrouwen.

"Supersize model van de KGB”

Alexander Litvinenko was een voormalige KGB agent. Hij bekritiseerde de acties van zijn superieuren en beschuldigde hen van moord. Hij vluchtte naar Groot-Brittannië, waar hij asiel kreeg en blijkbaar samenwerkte met het Britse spionagebureau MI6. Toen, in 2006, werd hij vermoord. Onderzoek naar zijn dood wees uit dat hij was vergiftigd met polonium, een zeldzame en dodelijke radioactieve isotoop, en dat de moord waarschijnlijk persoonlijk was goedgekeurd door Vladimir Poetin.

Poetin wordt ook algemeen verantwoordelijk geacht voor de vergiftiging in 2004 van de Oekraïense oppositieleider, Viktor Joesjtsjenko.

Deze man is niet alleen een autoritair leider! Hij is een kwaadaardige, meedogenloze, wraakzuchtige agent met Sovjet-achtige methoden van psychologische oorlogsvoering, moord en oorlog! Zoals een Russische journalist het uitdrukte, Poetin "is een supersize model van de KGB."

Dit is een man met beestachtige macht en met een beestachtig verlangen om over de wereld te heersen! Hij is een wraakzuchtige, monsterlijke vriend van de duivel met velerlei anti-Goddelijke beleidsbepalingen. Hij is omhuld door geheimhouding, bedrog, manipulatie, agressie, intimidatie, dwang en geweld, en er is nog veel meer over hem dat wij niet weten.

In de loop der jaren hebben verschillende leiders van de VS gesproken over het aanpakken van Poetin door dichter tot hem te komen. Maar hoe dichter Amerika tot Poetin komt, hoe verder het af komt te staan van wat goed en juist is - hoe verder het af komt te staan van God! Dat is levensgevaarlijk!

Poetin zal trouw blijven aan zijn karakter en op Amerika azen zoals hij op anderen heeft geaasd.

Twee personen voorspeld

Het Rusland van Poetin is op dit moment bijna dagelijks in het nieuws, omdat het zo actief is in de wereld. Maar wist u dat wat deze natie nu doet, al eeuwen geleden werd voorspeld?

Een perfecte beschrijving van het Rusland van de 21e eeuw en zijn leider staat opgetekend in het boek Ezechiël uit de zesde eeuw v. Chr. Dit is een verbluffende en veelomvattende profetie, een van de langste in de hele Bijbel.

Ezechiël 38:8 zegt: "Na vele dagen zult u gestraft worden. Aan het einde van de jaren…[= in de laatste jaren]” Merk op dat Ezechiël niet schreef voor mensen die in die tijd leefden, maar voor mensen die zijn boek zouden lezen "in de laatste jaren". Dat is onze tijd vandaag.

“Het woord van de HEERE kwam tot mij: Mensenkind, richt uw blik op Gog, het land van Magog, de oppervorst van Mesech en Tubal, en profeteer tegen hem” (verzen 1-2). God wil dat een man in de laatste jaren profeteert tegen "de oppervorst van Mesech en Tubal." Deze vorst is een machtig leider die zichtbaar is in het wereldnieuws.

De Bijbel profeteert over een "vorst" in onze tijd en zegt dat hij zal worden geopenbaard in een periode die de eindtijd wordt genoemd. Hij voorspelt ook dat er een boodschapper zal zijn die zal profeteren tegen deze leider. U kunt deze boodschap niet brengen en u kunt deze profetie niet begrijpen, tenzij u weet wie deze prins is.

Ezechiël wordt hier specifiek. Er zijn twee personen, een "mensenkind" en deze "vorst". Als u de boodschap van Ezechiël aan deze vorst kunt identificeren, dan kunt u ook Gods boodschapper in de 21e eeuw identificeren. God openbaart deze boodschap aan Zijn boodschapper. Geen mens kan deze profetieën zomaar uitpluizen en er iets uit afleiden. Alleen God kan ontsluiten wat deze profetieën betekenen.

In deze passage wordt gesproken over "Gog" en "Magog." Ezechiël gebruikt de oude namen van deze naties. Welke moderne natie of naties vertegenwoordigen deze volken? De Bijbel zegt dat Gog en Magog gewaarschuwd moeten worden. Dus Gods boodschapper moet weten wie deze twee grote naties zijn en wie deze vorst is.

Dit is een aangrijpende profetie in uw Bijbel die spreekt over supermachtige naties die actief zijn in de laatste jaren. Als u weet dat dit een profetie is voor onze tijdsperiode, dan is het niet zo moeilijk om te onderscheiden wie deze naties zijn, wie deze wereldleider is, en wie deze boodschapper is.

Geleerden zijn het er algemeen over eens dat "Gog" Rusland is, en dat "het land van Magog" China omvat. De afstammelingen van Mesech en Tubal zijn door de geschiedenis heen samen aangetroffen. In Assyrische en Griekse geschiedenissen verschijnt Mesech als Musku, Muski of Mushki – allemaal namen die verwant zijn aan de Russische spelling van Moskou, zoals je kunt lezen in de International Standard Bible Encyclopedia. Hoe zit het met Tubal? Aan de oostkant van het Oeralgebergte ligt de stad Tobolsk, genoemd naar de rivier Tobol, een naam afgeleid van Tubal. Tobolsk was ooit de zetel van de Russische regering over Siberië en werd in feite beschouwd als de Aziatische hoofdstad van Rusland.

Er is ook een naam voor het hele Russische volk in Ezechiël 38:2. Er is controverse over hoe het Hebreeuwse woord Ros in dit vers moet worden vertaald. De King James Version gebruikt het bijvoeglijk naamwoord "opper-". Maar de juiste weergave (gebruikt door de Moffatt, New King James en anderen) gebruikt het woord niet als een bijvoeglijk naamwoord, maar als een zelfstandig naamwoord: Ros. Dat vers zou dus moeten luiden: "de vorst van Ros, Mesech en Tubal."

Ros was de oude naam van Rusland, dat vroeger Rus heette . Veel encyclopedieën en commentaren (zoals de Jamieson, Fausset en Brown Commentary) erkennen dit. Dus wie is deze "vorst" van Rusland, Moskou en Tobolsk? Het gebruik van alle drie de namen laat zien dat het hier gaat om een individuele heerser over alle volkeren van Rusland, van het westen tot het oosten. De verwijzing naar de steden Moskou en Tobolsk helpt ons in te zien hoe uitgestrekt het Russische grondgebied in deze laatste dagen is.

Dit is de leider van Gog, de leider van Mesech, de leider van Tubal, de leider van Ros! Dit is de vorst van Rusland.

Deze persoon beheerst een enorme, gigantische strook land in Azië, van oost naar west. Het gebied dat in uw Bijbel wordt beschreven, klinkt heel erg als dat van de voormalige Sovjet-Unie, het gebied dat Rusland beheerst of op dit moment wil beheersen.

Ruslands “Vorst”

Rusland heeft al staten die vroeger deel uitmaakten van de Sovjet-Unie veroverd of bedreigd. In 2007 gaf Poetin opdracht tot een verwoestende cyberaanval op Estland. In 2008 stuurde hij het Rode Leger Georgië binnen en veroverde het. In 2014 stuurde hij gemaskerde schutters zonder insignes om het schiereiland de Krim in te nemen en het bij Rusland te laten voegen. Hetzelfde jaar zette hij hetzelfde soort gemaskerde troepen in op het vasteland van Oekraïne om pro-Russische rebellen in de Donbas-regio bij te staan die zich van Oekraïne willen afscheiden. Ondanks bewijzen dat deze Russische agenten verantwoordelijk kunnen zijn geweest voor het neerschieten van een commercieel vliegtuig in Oost-Oekraïne in 2014, blijft Rusland troepen in de regio stationeren.

Tegen het einde van vorig jaar stuurde hij soldaten Kazachstan binnen. En nu probeert hij heel Oekraïne te veroveren.

De "laatste jaren" profetie over Gog, Magog en de vorst van Ros, inclusief Mesech en Tubal, wijst erop dat Rusland meer voormalige Sovjet-satellietstaten kan veroveren.

Onder Poetin is Rusland gemobiliseerd en agressief. Hij is een machtig vorst. In 2005 noemde hij de ondergang van het Sovjet-imperium "de grootste geopolitieke catastrofe van de eeuw". Om het zacht uit te drukken, de meeste mensen zijn het niet eens met zijn uitspraak. Het onderdrukkende Sovjetregime vervolgde immers allerlei mensen, zette hen gevangen en vermoordde ontelbare miljoenen mensen enkel omwille van hun ideeën en gedachten. De meeste mensen waren blij met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991. Maar Vladimir Poetin denkt daar heel anders over. Hij ziet de Sovjet-Unie als Ruslands grootste glorie in deze moderne tijd.

Poetin regeert over een immens gebied, maar hij wil het nog verder uitbreiden. Als u denkt dat de wereld te wijs of te goed is voor Rusland om voormalige Sovjetstaten te heroveren en te proberen een nieuw Russisch rijk te creëren, dan moet u uw ogen openen - het is al gebeurd!

De profetie in Ezechiël 38 wordt vandaag vervuld.

Als u kijkt naar wat Rusland aan het doen is, is de brandende vraag, waar leidt dit toe? Welnu, dezelfde Bijbel die de overheersing van Vladimir Poetin voorspelde, voorspelde ook het antwoord en onthulde hoe dit de hele wereld zou beïnvloeden!

Het grootste leger in de geschiedenis

Als de profetie van Ezechiël verbazingwekkend actueel lijkt, kijk dan eens naar Openbaring 9:16: "En het aantal bereden troepen bedroeg tweemaal tienduizend maal tienduizend, en ik hoorde hun aantal.” Dit vers gebruikt een oude beschrijving van soldaten, "bereden troepen", en een geheel modern fenomeen: het feit dat het er 200 miljoen zijn. In feite is het hele boek Openbaring specifiek voor de eindtijd.

Deze profetie is zeker voor onze moderne tijd! Dit is een enorm leger, zelfs naar huidige maatstaven. Het leger van de V.S. heeft maar zo'n 1,5 miljoen man personeel. Zelfs in de 21e eeuw, waar zou u een leger van 200 miljoen man kunnen vinden? U zult het in de nabije toekomst vinden in Rusland en in China. (De Bijbelse profetie omvat ook Japan en misschien India in een machtsblok dat "de koningen van het oosten" wordt genoemd in Openbaring 16:12).

Dit klinkt misschien verbazingwekkend, maar het boek Joël beschrijft ditzelfde leger en noemt het in feite Gods leger! God gebruikt deze ongerechtvaardigde macht voor Zijn eigen doeleinden. En waarom? Omdat Hij zegt dat Hij ervoor gaat zorgen dat de heidenen Hem leren kennen. God orkestreert Zijn plan op deze planeet, en zelfs de machtige, immense koningen van het oosten kunnen niets anders doen dan Hem recht in de kaart spelen. Al deze grote onrust en oorlog in de wereld zal ertoe leiden dat de heidenen God zullen leren kennen.

De opkomst van Vladimir Poetin, de invasies van Rusland, een ontluikende alliantie tussen Rusland, China en andere Aziatische naties - dit zijn allemaal tekenen dat Bijbelprofetieën waar zijn! Bijbelprofetie en een eerlijke blik op de wereld onthullen dat dit allemaal een opmaat is naar een nucleaire Derde Wereldoorlog!

Wanneer atoombommen beginnen te ontploffen, wanneer een leger van 200 miljoen man zich mobiliseert, wanneer de Derde Wereldoorlog explodeert, zal het lijken alsof dit letterlijk het einde van de wereld zal zijn, het einde van het leven op aarde. En dat zou het ook zijn, behalve voor iets anders dat de Bijbel voorspelt. De Bijbel voorspelt niet alleen de geopolitieke situatie waar we nu mee te maken hebben en de daaruit voortvloeiende gewelddadige uitbarsting, maar ook wat daarna komt: de precieze gebeurtenissen die leiden tot de Wederkomst van Jezus Christus!

De Bijbel is tot nu toe 100 procent correct geweest met zijn profetieën, en het profeteert dat de opkomst van Azië, de opkomst van Europa en de botsing van deze twee supermachten leiden tot de Wederkomst! In feite zullen deze supermachten elkaar bevechten in het Heilige Land en vervolgens in Jeruzalem tegen Jezus Christus Zelf optrekken! Het zal de bloedigste strijd zijn die ooit op aarde heeft plaatsgevonden - en het zal het einde betekenen van de mens die heerst over de mens en het onrecht, de tirannie, het geweld en de dood die daaruit voortkomen.

Als de Bijbel precies gelijk heeft over de vorst van Ros, dan kunt u er zeker van zijn dat het ook gelijk heeft over de Wederkomst van Jezus Christus!

Let op Ezechiël 39: " Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben. … Ik zal Mijn aangezicht niet meer voor hen verbergen …” (verzen 6, 28-29). Dit is waar deze gebeurtenissen toe leiden: De hele mensheid zal de Eeuwige leren kennen! Is dat niet wonderbaarlijk?

God profeteert massale vernietiging in verband met de vorst van Ros en het 200 miljoen man tellende leger. Maar Hij profeteert ook in dezelfde boeken van Ezechiël en Openbaring dat Hij de doden zal doen herrijzen die nooit de kans hebben gehad Hem te leren kennen. Dan zullen zij de kans krijgen om God te kennen!

Dat is het meest grandioze nieuws dat we kunnen horen!

Nl Hwr