Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom financiert Europa Palestijnse terreur?

AFP_14X2NP by coolloud is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Waarom financiert Europa Palestijnse terreur?

Te midden van uitbarstende rellen in Oost-Jeruzalem werd onthuld dat Europa indirect terroristische organisaties financiert. Uit onderzoek van de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet bleek dat er een som geld van in de honderden miljoenen vanuit Europa via niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) naar het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) vloeide. De EU zelf heeft de PFLP echter als een terroristische organisatie geclassificeerd.

Het Labor Health Committee (HWC), dat aangesloten is bij de PFLP, zou volgens de Israëlische regering opzettelijk hulporganisaties in Europa hebben misleid. Het geld werd uiteindelijk gebruikt voor het ondersteunen van families van “martelaren” van het Volksfront, actieve strijders en het rekruteren van nieuwe leden.

Persbureau Reuters citeerde een PFLP-woordvoerster die zei: “Israël probeert de Europese Unie onder druk te zetten om donaties en hulp aan het Palestijnse volk stop te zetten door zulke belachelijke beschuldigingen te uiten.”

Op 6 mei riep Israël de Europeanen op om onmiddellijk financiële steun te bevriezen aan instellingen die fondsen werven voor de terroristische organisatie. “De PFLP wordt door de VS, de EU, Canada, Israël en anderen als terroristische organisatie geclassificeerd, maar veel Europese regeringen negeren dit en blijven zwaar investeren in deze NGO’s, wat leidt tot misbruik van belastinggeld,” aldus Jüdische Allgemeine. Een woordvoerster van de Europese Commissie vertelde deze krant echter dat de EU “een voortrekkersrol heeft in wereldwijde terrorismebestrijding” en dat de beschuldigingen zullen worden onderzocht.

Ze zei eveneens dat de EU “het internationaal recht zou blijven naleven en maatschappelijke organisaties zou blijven steunen” aangezien zij “een essentiële bijdrage leveren aan goed bestuur en duurzame ontwikkeling in de EU, in Israël, in Palestina, en elders.”

Gerald M. Steinberg, een hoogleraar politiek aan de Bar Ilan Universiteit, schreef voor het Joodse Nieuws Syndicaat: “In de afgelopen jaren is de erkenning van de EU toegenomen over de schade die is aangericht door en de behoefte aan onafhankelijk toezicht op de relatie van Europa met NGO’s in Israël.”

“De details van de diepe en vaak persoonlijke Europese relaties met de leiders van invloedrijke Palestijnse en Israëlische NGO’s waren en blijven streng bewaakte staatsgeheimen op het gebied van kernwapens,” merkte hij op. “Deze vreemde en fundamentele afwijking van transparantie die centraal staat in democratische normen verklaart waarom de leden van een NGO-netwerk dat verbonden is met een terroristische organisatie, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), zich jaar na jaar onder de belangrijkste ontvangers van Europese fondsen bevonden. Sinds 2011 hebben Europese regeringen tenminste 200 miljoen euro’s aan deze organisaties gegeven, waaronder 40 miljoen vanuit de Europese Unie, en waarschijnlijk meer nog via onderaanbesteding dat niet wordt gerapporteerd en via subsidies die verborgen blijven.”

In de titel van het artikel stelde hij de vraag of dit “het einde van de Europese romance met Palestijns terreur” zou zijn.

De Bijbel onthult het schokkende antwoord: De steun van de EU aan terrorisme is misschien niet toevallig. Zoals ons gratis boek The King of the South (momenteel alleen in het Engels beschikbaar) onthult is Psalm 83 een eindtijdprofetie die laat zien dat Europa een anti-Israëlische alliantie met verschillende Arabische naties aangaat. De aard van die alliantie laat duidelijk zien dat Europa er geen baat bij heeft de veiligheid van de Joodse natie te waarborgen. Sterker nog, zoals hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, uitlegt in Jeruzalem in profetie, Europa onder leiding van Duitsland probeert zelf de controle over Jeruzalem te krijgen en die profetie geeft aan dat ze worden binnengelaten als vredesmacht (Daniël 11:40-45). Hoe meer chaos er in en rond Jeruzalem uitbreekt hoe waarschijnlijker het is dat Europa wordt gevraagd in te grijpen. U kunt de bovenstaande literatuur gratis op onze website deTrompet.nl aanvragen.

JIP_NL