Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom Duitsland Amerika net verraden heeft

Russische president Vladimir Poetin [SEAN GALLUP/GETTY IMAGES]

Waarom Duitsland Amerika net verraden heeft

Dat het de kant van Rusland kiest in Oekraïne, onthult Duitslands geheime overeenkomst - en gevaarlijke bedoelingen.

In 2008 waarschuwde ik: "Ik denk dat de Duitse leiders het al eens zijn geworden over een overeenkomst met Rusland, een modern Hitler-Stalin-pact waarbij Duitsland en Rusland landen en bezittingen onder elkaar verdelen. Deze overeenkomst zou elk van hen in staat stellen zijn vizier op andere doelen te richten. Zo'n overeenkomst tussen Duitsland en Rusland is een voorbode van oorlog!”

Eind januari zagen we de onthulling van deze overeenkomst.

Rusland is bezig Oekraïne te veroveren. Of het nu fysiek moet binnenvallen of zijn zin kan krijgen door te dreigen, Rusland krijgt steeds meer greep op zijn kleinere buurland.

Maar Oekraïne is niet het enige doelwit van Rusland. In december stuurde Vladimir Poetin de Verenigde Staten een lijst met eisen die de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie effectief zouden vernietigen. Hij eiste dat Washington zou beloven niet verder uit te breiden en de voormalige Warschaupactlanden uit de alliantie te snijden door er geen troepen meer te stationeren zonder Russische toestemming.

Dat Rusland zo stoutmoedig zou zijn, is al verbijsterend genoeg. Maar nog verbazender is dat, terwijl Rusland probeert Oekraïne terug te winnen, de NAVO te vernietigen en de Verenigde Staten uit Europa te schoppen, Duitsland aan de kant van Rusland staat!

Duitsland heeft de NAVO-leden ervan weerhouden wapens naar Oekraïne te sturen. Ze maken de heer Poetin duidelijk dat hij geen grote economische sancties moet verwachten als hij binnenvalt. Der Spiegel berichtte: "Afschrikking werkt volgens de boodschap uit Washington alleen als er zo weinig mogelijk opties van tafel worden gehaald. Daaronder vallen in de ogen van de Verenigde Staten zowel wapenleveranties aan Oekraïne als de dreiging met maximale sancties. In beide gevallen trapt de Duitse regering op de rem" (geheel eigen nadruk). Toen de regering Biden met de Duitse kanselier probeerde te praten over zijn verzet, werd dat door hem afgewimpeld.

Het uiteindelijke doel van Poetin is het Sovjet-rijk te doen herrijzen. Dat rijk werd gebouwd met Oekraïne als onderdeel ervan. Oekraïne is de graanschuur van Rusland. Tot op de dag van vandaag ligt de grootste militaire basis van Rusland buiten zijn eigen grenzen in Oekraïne.

Vergeet niet dat de binnenlandse campagnes van Poetin in Tsjetsjenië meer dan 150.000 Russen het leven hebben gekost. Door het optreden van Rusland in het Midden-Oosten kon het wrede, burgerslachtende Syrische regime aan de macht blijven en kon Iran, 's werelds grootste terrorisme-steunende natie, kernwapens blijven nastreven. Vergeet niet dat Poetin op flagrante wijze voormalige Russische agenten op buitenlands grondgebied heeft vergiftigd. En met zijn kgb-achtige methoden heeft hij de Russische media omgevormd tot een persoonlijke propagandamachine. Bewijs suggereert dat als onderdeel van dit streven, hij meer dan 130 journalisten heeft laten vermoorden.

De Oekraïners zien dat Duitsland hen heeft verraden ten gunste van dit nieuwe Sovjet-imperium! "Dit is nalaten om hulp te verlenen en het verraden van vrienden," zei de burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, die ooit zeer bevriend was met Duitsland.

Waarom heeft Duitsland zowel Oekraïne als de Verenigde Staten verraden? Het antwoord laat zien dat er nog veel erger verraad op komst is. Het wijst ook op een geopolitieke verschuiving die de hele wereld zal raken.

Klaar met NAVO

Toen de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie in 1949 werd opgericht, was het hoofddoel om het ontwapende Duitsland en andere Europese landen te beschermen tegen de door Rusland geleide Sovjet-Unie. Om dit te bereiken werd in het verdrag een "collectieve verdediging" voor de aangesloten landen vastgelegd: Als een agressor een van hen aanviel, zou hij oorlog krijgen met al die landen.

Dat bondgenootschap voorkwam dat Duitsland tijdens de Koude Oorlog door de Sovjet-Unie werd binnengevallen. Amerika gaf Duitsland zelfs atoombommen, zodat het kon dreigen met nucleaire vergelding als Sovjettroepen West-Duitsland probeerden in te nemen. Amerika spendeerde miljarden om Duitsland uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog te halen en nog eens miljarden om de vrede in Europa te bewaren. Duitsland zou niet zijn waar het nu is zonder de enorme hulp van Amerika.

Waarom zou Duitsland die geschiedenis afwijzen? Veel Duitse elites vinden dat hun natie nu alles van de VS heeft gekregen wat het kan krijgen en zijn klaar om verder te gaan. Sommige machtige Duitsers denken meer en meer aan het Heilige Romeinse Rijk, en zij willen dat het moderne Duitsland meer eigen macht naar zich toetrekt in de geest van dat rijk. Zij willen Europa opzetten als een machtige, door Duitsland geleide supermacht.

De Duitsers weten dat de NAVO hun doel in de weg staat. Toen de NAVO werd opgericht, legde de eerste secretaris-generaal, Hastings Ismay, het belangrijkste doel ervan uit: "Houd de Russen buiten, de Amerikanen binnen, en de Duitsers eronder". Het idee om "de Duitsers binnen de perken te houden" is in directe tegenspraak met de imperialistische ambities die tegenwoordig onder veel Duitse elites steeds sterker worden.

Nord Stream Pijpleiding

Jarenlang heeft Duitsland slechts de helft uitgegeven van het minimumbedrag dat de NAVO-lidstaten aan defensie zouden moeten spenderen.

Het heeft ook belangrijke gasovereenkomsten gesloten met Rusland, waardoor het zich aan de voormalige tegenstander van de NAVO heeft vastgeklonken. De grootste daarvan is het pijpleidingproject Nord Stream 2. Dit zijn twee parallelle pijpleidingen die enorme hoeveelheden Russisch aardgas over een afstand van bijna 800 mijl onder de Oostzee door naar Duitsland zullen transporteren.

Jarenlang heeft Duitsland kritiek gekregen op de Nord Stream-projecten, maar het besteedt er geen aandacht aan en gaat gewoon door. Dit toont aan dat Duitsland niet meer geïnteresseerd is in een beroep op de NAVO. President Donald Trump heeft dit in het openbaar aan de kaak gesteld en kritiek geuit op de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

"Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland," zei hij in 2018, "omdat ze 60 tot 70 procent van hun energie uit Rusland en een nieuwe pijpleiding zullen krijgen. En u kunt mij vertellen of dat gepast is, want ik denk van niet, en ik denk dat het een zeer slechte zaak is voor de NAVO en ik denk niet dat het had moeten gebeuren."

Recente gebeurtenissen hebben hem gelijk gegeven. Hoewel Rusland en Duitsland het niet zullen zeggen, is dit pijpleidingproject duidelijk bedoeld om de NAVO te gronde te richten.

Is het toeval dat Rusland Oekraïne begon te bedreigen vrijwel onmiddellijk nadat de Nord Stream 2 pijpleiding was voltooid? De pijpleiding moet nog worden ingeschakeld, maar alleen het papierwerk moet nog worden afgehandeld.

Aardgas is een belangrijk onderdeel van Ruslands Oekraïne-strategie. Ze hebben de basis zorgvuldig gelegd. Het hele afgelopen jaar heeft Rusland zijn gasverkoop aan Europa beperkt: het verkocht het absolute minimum om aan zijn contracten te voldoen, maar niet genoeg voor de Europese landen om hun gasreserves aan te vullen ter voorbereiding op de winter, zoals ze gewoonlijk doen. Als ze zich nu tegen Moskou verzetten over Oekraïne, kan Rusland dreigen hun gas af te snijden, en hebben de Europese landen weinig reserves om op terug te vallen.

Ik waarschuw al jaren voor deze pijplijn-politiek.

In de afgelopen jaren zijn de Europese landen, naarmate de gasreserves in de Noordzee afnamen, voor gas steeds afhankelijker geworden van Rusland.

Rusland heeft meermaals van deze situatie geprofiteerd door zijn energie als "wapen" te gebruiken, door de gastoevoer af te snijden wanneer het Europese staten om politieke of economische redenen onder druk wil zetten.

Vóór de Nord Stream pijpleiding was dit een ietwat bot wapen, want als Rusland bijvoorbeeld het gas naar Oekraïne wilde afsluiten, moest het ook de leveringen aan landen stroomafwaarts van Oekraïne stopzetten, wat het misschien niet wilde doen.

Nord Stream en Nord Stream 2 zijn belangrijke onderdelen van Poetins plan om zijn greep op de Oost-Europese landen die vroeger deel uitmaakten van het Sovjetrijk, te versterken. Aangezien deze pijpleidingen rechtstreeks van Rusland naar Duitsland lopen, kan Poetin nu de gastoevoer naar Oost-Europese landen zoals Oekraïne en Polen, en de Baltische staten afsluiten, terwijl de toevoer naar Duitsland blijft lopen.

Dit maakt Poetins energiewapen een heel stuk scherper! Tegen de voormalige Sovjet-landen die hij vastbesloten is terug te brengen onder de Russische macht, kan hij zeggen: Gehoorzaam Rusland of lijd koude winters zonder gas om jullie huizen te verwarmen.

Daarom probeerde Oost-Europa te voorkomen dat Rusland en Duitsland de eerste Nord Stream pijpleiding zouden aanleggen. Ze wisten dat Rusland dan meer druk op hen zou kunnen uitoefenen. Maar Moskou en Berlijn hebben hem toch aangelegd. Nu zal deze tweede fase die invloed aanzienlijk vergroten!

Wat heeft Duitsland te winnen? Zodra het Russische gas door de pijpleiding door de Oostzee naar Duitsland stroomt, kan een groot deel ervan worden verscheept naar Frankrijk, Nederland, België en andere West-Europese landen. Dit plaatst Duitsland in een machtspositie ten opzichte van West-Europa die zeer vergelijkbaar is met die van Rusland ten opzichte van Oost-Europa!

Duitsland domineert Europa al. Dat blijkt uit de aanleg van de pijpleiding ondanks bezwaren van andere Europese landen. Nu zal het de Europese politiek nog krachtiger kunnen dicteren.

Een duistere geschiedenis van samenwerking

De geschiedenis leert dat Duitsland en Rusland in de periode tussen twee oorlogen vaak samenwerken. Meest berucht was toen vlak voor de Tweede Wereldoorlog de twee een deal sloten, waarbij Adolf Hitlers Duitsland tegen Jozef Stalins Rusland zei: Bemoei je er niet mee, Rusland, dan nemen wij Europa over. Dan kunnen wij tweeën Polen en andere landen onder elkaar verdelen.

Rond de tijd dat die deal werd gemaakt, dacht Stalin dat hij en Hitler goede kameraden waren die elkaar konden vertrouwen. Maar toen Hitler zich realiseerde dat hij Engeland niet zou kunnen veroveren, besloot hij de deal te verbreken en Rusland aan te vallen. Dit verbrijzelde Stalins wereldbeeld! Stalin had het niet verwacht. Maar als hij had gelezen wat Hitler jaren daarvoor in Mein Kampf had geschreven, dan had hij geweten dat Hitler van plan was om ook Rusland te veroveren.

Wat hebben deze twee nog meer afgesproken dat ze nog niet hebben uitgevoerd?

Die beruchte overeenkomst, het Molotov-Ribbentrop pact, zette de toon voor de meest verwoestende oorlog die de mensheid ooit heeft meegemaakt!

In 2008 schokte Rusland de wereld door Georgië, de voormalige Sovjetnatie, binnen te vallen. Het bracht twee regio's van Georgië onder de controle van Moskou, waar ze tot op de dag van vandaag vertoeven. Duitsland zei daar weinig over en deed niets. Ik schreef toen dat het stilzwijgen van Duitsland waarschijnlijk betekende dat deze twee landen een moderne "Molotov-Ribbentrop"-achtige deal hadden gesloten.

In 2014 sloeg Poetin opnieuw toe. Rusland annexeerde het Krim-schiereiland van Oekraïne en maakte zich meester van het oostelijke deel van het land. Duitsland zei opnieuw weinig en deed niets! Dit was vooral verdacht omdat Oekraïne net voor de inval op weg was om toe te treden tot de Europese Unie. Je zou denken dat Duitsland heel boos op Rusland zou zijn geweest! Maar niet als het er eerder mee had ingestemd dat Rusland de controle over Oekraïne, of een deel daarvan, zou krijgen.

Zou het kunnen dat Duitsland ermee heeft ingestemd Rusland deze expansieve stappen te laten zetten in ruil voor Rusland om zich niet te bemoeien met Duitslands verovering van de Balkan in de jaren '90?

Wat hebben deze twee nog meer afgesproken dat ze nog niet hebben uitgevoerd?

Als de Verenigde Staten uit Europa worden verdreven, zullen de landen van Oost-Europa een nieuwe voorvechter nodig hebben. Ze weten dat ze Rusland niet alleen aankunnen. Zij kijken liever naar de VS, maar als Amerika weg is, blijft Duitsland de enige reële optie.

Door het wegvallen van Amerika zal Duitsland aan de leiding komen van een Europa dat er met spoed voor zorgt dat het de vuurkracht heeft om zichzelf te verdedigen. Het verschil is dat deze militaire macht niet zal vechten om de NAVO en de door Amerika geleide wereldorde te handhaven - zij zal vechten voor een onafhankelijk Europa.

Duitsland wantrouwt en vreest zelfs Vladimir Poetin. Maar het ziet ook in hoe zijn opkomst kan helpen om het land aan het hoofd te krijgen van het nieuw herrezen Heilige Romeinse Rijk. Daarom is het bereid met hem samen te werken, voorlopig. Rusland zal de controle krijgen over een deel van Oost-Europa, zoals Oekraïne, Wit-Rusland en mogelijk meer. Maar de rest zal gedwongen worden zich tot Duitsland te wenden!

Door de huidige crisis in Oekraïne zou Oost-Europa wel eens snel verdeeld kunnen raken tussen deze twee machtsblokken. Wat we vandaag zien, is nog maar het begin.

Echo's uit de Balkan

De beslissende breuk van Duitsland met de rest van de NAVO is vergelijkbaar met hun beleid, dat in 1991 begon, om Joegoslavië opzettelijk op te breken.

In 1991 wilden Kroatië en Slovenië onafhankelijk worden van Joegoslavië. Vrijwel de gehele wereld was hiertegen gekant, met inbegrip van de Verenigde Naties, de NAVO – zelfs de Europese Economische Gemeenschap (eeg). Joegoslavië was in rep en roer. De regio had een lange geschiedenis van gevaarlijke onstabiliteit. Het was duidelijk dat zo'n enorme geopolitieke verschuiving als de onafhankelijkheid van deze twee naties de Balkan totaal zou destabiliseren. Dat is de reden waarom de wereld de situatie als een gevaar erkende. Het is ook precies waarom Duitsland het als een kans zag.

In december 1991 erkende Duitsland de afgescheiden staten Kroatië en Slovenië, hoewel de EEG, de VS en de VN daar sterk tegen gekant waren. Paus Johannes Paulus II deed snel hetzelfde. (Dit was geen toeval: de bevolking van deze twee Balkanstaten is zeer trouw aan de rooms-katholieke kerk).

In de Verenigde Naties noemden sommigen het uiteenvallen van Joegoslavië "de oorlog van Genscher", vanwege de rol die de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Hans-Dietrich Genscher speelde bij het uitbreken ervan. De toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Warren Christopher zei dat Duitsland "een zekere verantwoordelijkheid" had voor die oorlog. Eenmaal begonnen, schond Duitsland het internationale recht om wapens door te sluizen naar anti-Servische strijdkrachten. "Duitsland blijkt de grootste wapenleverancier van Kroatië te zijn tijdens de oorlog, hoewel dit in strijd is met de Duitse wet die het verschepen van wapens naar een actief oorlogsgebied verbiedt en ook een schending van het VN-wapenembargo tegen Joegoslavië," schreef de Telegraph in 1997.

In 1997 vond Duitsland het niet erg zijn wetten en een VN-embargo te overtreden om wapens naar Kroatië te sturen. Zelfs vandaag nog is het bereid wapens te sturen naar Egypte en Saudi-Arabië, dat rechtstreeks betrokken is bij het conflict in Jemen. Maar Duitsland beriep zich op deze wet om Oekraïense verzoeken om wapens af te wijzen!

Toen Duitsland in 1997 Kroatië en Slovenië erkende, schreef de New York Times destijds: "Duitsland heeft verontrustende historische associaties opgeroepen." Helemaal waar! En vandaag, door met Rusland samen te werken om Oost-Europa te verdelen, wekt Duitsland opnieuw deze "verontrustende associaties" op!

De rol van het Vaticaan in Oekraïne is vergelijkbaar met de rol die het speelde op de Balkan. Opnieuw handelt het in tandem met Duitsland en uit de pas met de rest van de wereld.

In 2013, toen de crisis in Oekraïne toenam, verwachtten velen dat paus Franciscus zich tegen Poetin zou uitspreken. Hij spreekt zich luid en duidelijk uit over zaken die hem na aan het hart liggen, en de Oekraïense katholieken zijn overwegend pro-Europa. In plaats daarvan konden de nieuwsmedia alleen maar gissen naar de betekenis van zijn stilzwijgen.

Ook in 2015, toen de spanningen in Oekraïne opliepen, reisde Poetin naar het Vaticaan voor een ontmoeting met de paus. Kwamen deze twee tot een soort van overeenkomst? Poetin hecht veel waarde aan wat de paus zegt. "Het Kremlin ziet het Vaticaan als een multidimensionale macht - in sommige opzichten groter dan wat Rusland als “het Westen” beschouwt”, schreef Anna Nemtsova in de Daily Beast (13 feb. 2016). En Foreign Affairs merkte op dat de paus "geduldig een sterke relatie heeft gecultiveerd" met Vladimir Poetin.

Toen de paus in 2015 een zeldzame toespraak hield over de situatie in Oekraïne, beschreef hij het conflict niet als een Russische invasie. In plaats daarvan noemde hij het "broederlijk geweld", waarmee hij Poetins beschrijving van het conflict als een burgeroorlog kopieerde. Toen een katholieke aartsbisschop die beschrijving afwees, zei Franciscus tegen de Oekraïense geestelijke dat hij zich beter buiten de politiek kon houden! Andere katholieke functionarissen die tegen de lijn van de paus waren, zijn overgeplaatst naar andere landen.

De leider van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill, bedankte het Vaticaan daarentegen publiekelijk voor zijn houding ten opzichte van Oekraïne. Lokale katholieke autoriteiten "hebben extreem gepolitiseerde verklaringen afgelegd, die niet hebben geholpen om de burgerlijke confrontatie te beëindigen," zei hij. "Ik wil met tevredenheid opmerken dat de Heilige Stoel zelf altijd een evenwichtig standpunt heeft ingenomen ten aanzien van de situatie in Oekraïne en zich heeft onthouden van eenzijdige beoordelingen, maar heeft opgeroepen tot vredesbesprekingen en het beëindigen van de gewapende conflicten."

Toen de temperatuur in Oekraïne onlangs weer begon te stijgen, leidde dat tot een nieuwe golf van Vaticaan-Moskou-diplomatie. “Wat zijn paus Franciscus en Vladimir Poetin van plan?”, vroeg een artikel op onze website www.thetrumpet.com in december 2021. ("What Are Pope Francis and Vladimir Putin Up To?"; alleen beschikbaar in het Engels)

In een verjaardagstelegram van 17 december aan de paus schreef Poetin: "Het is moeilijk uw persoonlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen de Russisch-orthodoxe en de rooms-katholieke kerk, en aan de versterking van de banden tussen Rusland en het Vaticaan, te overschatten. Ik ben er zeker van dat wij met onze gezamenlijke inspanningen veel zullen kunnen doen om de rechten en belangen van de christenen te beschermen en de interreligieuze dialoog te waarborgen."

Eerder in de maand zei Franciscus dat "een ontmoeting met patriarch Kirill niet ver in de toekomst ligt". Rusland heeft de grootste bevolking van Oosters-orthodoxe christenen en, volgens sommige tellingen, de op een na grootste christelijke denominatie. Heeft Poetin een soort van herstel beloofd tussen de Russisch Orthodoxe Kerk en Rome in ruil voor pauselijke steun in Oekraïne?

Of dat nu gebeurd is of niet, de eensgezindheid tussen Duitsland en het Vaticaan over deze kwestie moet zeer verontrustend zijn.

Duitse machthebbers en het Vaticaan hebben een lange geschiedenis van samenwerking in wat het Heilige Romeinse Rijk wordt genoemd. Dit rijk heeft een bloedige geschiedenis, waarover u kunt lezen in ons gratis boek The Holy Roman Empire in Prophecy (Het Heilige Romeinse Rijk in Profetie; alleen beschikbaar in het Engels).

Herbert W. Armstrong heeft tientallen jaren gewaarschuwd, op basis van Bijbelse profetie, dat dit rijk zou herrijzen. We zien die opstanding vandaag. Tien koningen of presidenten zullen zich verenigen in één wereldsupermacht. Zij zullen allen hun macht aan het "beest" geven (Openbaring 13 en 17).

Een kokende pot

Het Bijbelboek Jeremia staat vol profetie gericht op de eindtijd. Historisch gezien gaf Jeremia zijn waarschuwende boodschap alleen rechtstreeks aan de natie van Juda. Toch zijn veel van de profetieën in zijn boek gericht tot Israël, dat toen al in gevangenschap was. Dat komt omdat deze profetieën vooral gericht waren aan de moderne afstammelingen van Israël, die, zo kunnen wij u bewijzen, het Amerika en Groot-Brittannië van vandaag zijn. (Vraag mijn gratis boekje Jeremia: Onheilsprofeet of profeet van hoop? voor een volledige uitleg).

Vandaag zijn deze naties diep verdeeld. Hun volken zijn onderling verdeeld, hun leiders zijn versplinterd door bittere onenigheid en politieke oorlogsvoering. Denkt u niet dat de Russische en Duitse leiders deze verdeeldheid zullen exploiteren? Zij zullen doen wat zij in de geschiedenis bijna altijd hebben gedaan wanneer zij de macht hadden over zwakke, verdeelde vijanden en de situatie volledig uitbuiten.

Jeremia 1:13 vertelt dat God de profeet een visioen liet zien van "een kokende pot, en het gezicht daarvan is naar het noorden gericht". Deze symbolische taal beschrijft het moderne Duitsland. Onder de oppervlakte is die natie vol van sudderend ongenoegen over de huidige wereldorde. Duitsers zijn boos op de VS. De imperialistische ambitie die Duitsland ertoe aanzette beide wereldoorlogen te beginnen, is springlevend. Zij zijn "ziedend"!

Verzen 14-15 gaan verder: “Toen zei de HEERE tegen mij: Vanuit het noorden zal het onheil losbreken over al de inwoners van het land. Want zie, Ik ga alle geslachten van de koninkrijken uit het noorden roepen, spreekt de Heere. Zij zullen komen en eenieder zal zijn troon neerzetten bij de ingang van de poorten van Jeruzalem, tegen al zijn muren rondom, en tegen alle steden van Juda.”

Samenwerking tussen Duitsland en Rusland is het decor voor een enorme "kokende pot" om over te lopen! Deze kokende ketel zal iedereen in Amerika en Engeland doen verschroeien! Dit is geprofeteerd als het ergste lijden dat de mens ooit gekend heeft! En het zal gebeuren door Gods hand vanwege Zijn extreme toorn over de zonden van deze volkeren.

Herhaaldelijk vroeg God aan Jeremia: "Wat zie je?" God vraagt vandaag aan de mensen: Wat zie je? Ziet u werkelijk wat er in Europa gebeurt? Ziet u dat de weg wordt vrijgemaakt voor een wereldoorlog als nooit tevoren? Begrijpt u het?

God zet het voor ons uiteen, en we kunnen zien dat de gebeurtenissen in overeenstemming zijn met Zijn profetieën. En iedereen die dit ziet - en gehoor geeft aan de waarschuwing en God gehoorzaamt - kan beschermd worden en een gelukkig, stabiel en vervuld leven leiden!

Grote reden voor hoop

Aan de oppervlakte kan dit nieuws over Duitsland en Rusland deprimerend lijken. Maar als je het bekijkt door de lens van Bijbelprofetie, zie je duidelijk dat het nauw verbonden is met de wederkomst van Jezus Christus!

Jezus Christus zei in Mattheüs 24:21-22 dat als Hij niet zou terugkeren, dan “zou er geen vlees behouden worden”! Denkt u werkelijk dat de mens al deze problemen kan oplossen die zich vandaag de dag in deze wereld vermenigvuldigen, en waarvan vele betrekking hebben op naties die met kernwapens zijn bewapend?

Rusland en Amerika bezitten 90 procent van alle kernwapens ter wereld. Frankrijk en Groot-Brittannië hebben ook kernbommen, en andere Europese naties hebben Amerikaanse kernbommen op hun grondgebied geplaatst. Duitsland zou snel een grote nucleaire macht kunnen worden als het dat zou willen - praktisch van de ene dag op de andere!

De mensheid kan deze problemen op geen enkele manier oplossen. Zoals Jesaja 59:8 zegt: "De weg van de vrede kennen zij niet ...."

De mensen zullen doorgaan met hun vergeefse pogingen om vrede te smeden. Zij zullen moeten lijden tot Jezus Christus wederkomt. Het lijden zal veel intenser worden net voor Hij terugkomt. Maar Zijn wederkomst is verbonden met de Duitse en Russische opkomende macht. Hij zegt dat Hij zal terugkomen voordat de oorlog een einde heeft gemaakt aan alle menselijk leven! (Mattheüs 24:22). De opkomende militaire machten in Rusland en Europa zijn een groot deel van wat het noodzakelijk zal maken dat Christus zal wederkomen.

God wil dat wij Hem gehoorzamen. Hij zegt dat Hij ons zal helpen op elke manier die we nodig hebben, als we Hem maar gehoorzamen. Waarom zou u sterven, huis van Israël?" vraagt God in Ezechiël 18:31. Hij wil niet dat iemand van ons hoeft te lijden! Hij wil ons graag sparen voor het komende catastrofale geweld en ons zegenen.

We moeten deze Bijbelse profetieën begrijpen. Ze bereiden de weg voor de Wederkomst van Jezus Christus naar deze aarde. Dat betekent dat er een einde komt aan al het slechte nieuws. Hij gaat voor altijd vrede, vreugde en geluk brengen in deze wereld.

Nl Jer