Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

China%20america%20clash

Trumpet Illustration: Win McName/Getty Images, Antonio Masiello/Getty Images

Waarheen leidt de confrontatie tussen China en Amerika?

Onder Donald Trump wordt China meer dan ooit door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden. Hoe zal deze ontluikende rivaliteit eindigen?

De coronavirus-crisis heeft op ongeziene wijze de ware aard van de Chinese Communistische Partij blootgelegd. Het zou een ontnuchterende waarschuwing voor de hele wereld moeten zijn!

Enkele van de meest belastende bewijzen verschenen in een schokkend rapport van vijftien pagina's dat begin mei werd gepubliceerd, samengesteld door een inlichtingenalliantie bestaande uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland - genaamd de Five Eyes.

China heeft er jarenlang hard aan gewerkt om de VS te overtreffen in economische macht en wetenschappelijke vooruitgang. Inmiddels heeft het Amerika op sommige economische vlakken waarschijnlijk al ingehaald. De Chinese Communistische Partij (CCP) vergaart ook duizelingwekkende militaire macht. Zij is erop uit om steeds meer controle te krijgen, niet alleen over de bevolking van China, maar ook over het grondgebied en de mensen in de periferie van het land.

Ondertussen heeft het coronavirus dat de CCP op de wereld heeft losgelaten Amerika biljoenen dollars gekost. De staatsschuld van Amerika is al gestegen naar $30 biljoen. Deze zwakte zal een belangrijke factor zijn die de VS ontdoet van zijn supermacht-status, en nog veel meer.

Terwijl China er alles aan doet om het verval van Amerika te bespoedigen, verwordt de relatie tussen China en de VS tot een intense confrontatie. Deze confrontatie werd voorspeld in uw Bijbel!

Een door de mens veroorzaakte plaag

Op 3 mei zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo: “Ik kan u vertellen dat er een aanzienlijke hoeveelheid bewijs is dat COVID-19 afkomstig was van dat laboratorium in Wuhan.”

Dit is een alarmerende realiteit!

Hoewel de regering van president Donald Trump ervan heeft afgezien China te beschuldigen van opzettelijke fabricatie van het coronavirus, heeft hij zich afgevraagd of het virus per ongeluk uit een Chinees laboratorium is ontsnapt.

In een explosief rapport van 4 mei over het coronavirusdocument van de Five Eyes, wees Sharri Markson van de Australian Daily Telegraph erop dat de VS in 2014 de financiering aan China hebben teruggetrokken uit angst voor “controversiële experimenten die ziekteverwekkers krachtiger maken of gevaarlijke virussen kunnen verspreiden." De bezorgdheid over Chinese laboratoria strekt zich uit over meerdere Amerikaanse presidentiële regeringen!

Markson besprak ook een "gevoelig maar niet-vrijgegeven" bericht dat wetenschappers en diplomaten van de Amerikaanse ambassade in Peking op 19 januari 2018 naar Washington DC stuurden. Het document waarschuwde voor "onvoldoende veiligheidsmaatregelen en zwakke punten in het beheer", terwijl Chinese onderzoekers bij het Wuhan Institute of Virology "onderzoek verrichtten naar coronavirussen afkomstig van vleermuizen." Het bericht zei dat het lab "een ernstig tekort had aan goed opgeleide technici en onderzoekers die nodig zijn om dit hoge-inperkingslaboratorium veilig te bedienen."

Er waren veelvuldige ernstige noodsignalen over deze gewichtige faciliteit! Maar niemand deed iets met deze waarschuwingen!

Het Five Eyes-document bevat nog een andere verontrustende bewering: Voordat het coronavirus zich over de wereld verspreidde, vroegen Chinese wetenschappers zich af of het verstandig was om te experimenteren met gevaarlijke virussen om een ​​pandemie te voorkomen, terwijl een accidenteel lekken van zo'n virus ook een pandemie kan veroorzaken.

Het is duidelijk dat het coronavirus een door de mens veroorzaakte plaag is. Wat zegt u dat over het land dat ervoor verantwoordelijk is?

Een oorlogsdaad?

Het staat nu ook vast dat de Chinese Communistische Partij (CCP) in de vroege dagen van de uitbraak van het coronavirus opzettelijk berichten erover onderdrukte en zelfs bewijs van de uitbraak vernietigde. Het Five Eyes-rapport noemde dit gedrag een "aanval op internationale transparantie".

Dit was een aanval op veel meer dan "transparantie"! En het was er een die biljoenen dollars en honderdduizenden levens heeft gekost!

De Australian Daily Telegraph zei dat de belangrijkste thema's van het Five Eyes-inlichtingendocument onder meer zijn: “de dodelijke ontkenning van de overdracht van mens op mens, het tot zwijgen brengen of “verdwijnen” van artsen en wetenschappers die zich uitspraken, de vernietiging van bewijs van het virus uit laboratoria voor genoomstudies en het “opruimen” van marktkramen voor wilde dieren, samen met de weigering om levende virusmonsters te verstrekken aan internationale wetenschappers die aan een vaccin werken. En het achterhouden van gegevens over asymptomatische “stille dragers”.”

Het Five Eyes-rapport zegt dat ondanks "bewijs van overdracht van mens op mens vanaf begin december" de Chinese autoriteiten een dergelijke overdracht "tot 20 januari" hebben ontkend.

De Wereldgezondheidsorganisatie vaardigde dezelfde ontkenning uit en liep daarbij op schandelijke wijze in de pas van de CCP! En dat ondanks het feit dat ambtenaren in Taiwan al op 31 december alarm hadden geslagen over mensen die het virus aan elkaar doorgaven, en experts in Hong Kong deden hetzelfde op 4 januari.

Het was pas op 23 januari dat de CCP Wuhan uiteindelijk helemaal op slot deed. Vele cruciale dagen gingen voorbij terwijl miljoenen mensen Wuhan verlieten voor andere delen van de wereld.

Het rapport merkt vervolgens op dat Peking in februari druk uitoefende op “de VS, Italië, India, Australië, Zuidoost-Aziatische buren en anderen om zichzelf niet te beschermen door middel van reisbeperkingen.” Deze druk kwam er zelfs toen China zijn eigen mensen zware beperkingen oplegde!

De tijdlijn laat zien dat de CCP na de uitbraak mensen uit Wuhan verbood naar andere delen van China te reizen, terwijl ze andere landen aanmoedigde om mensen uit Wuhan over de hele wereld te laten reizen.

Het laat zien dat China dit van tevoren had gepland en dat het land deze plaag vrijwillig verspreidde.

Dit is ongekende wreedheid!

Er zijn veel te veel mensen omgekomen. De uitbraak van het coronavirus had voorkomen kunnen worden. Acht Wuhan-doktoren probeerden de wereld te waarschuwen en werden gearresteerd en terechtgewezen! Een burgerjournalist en een lokale zakenman zijn verdwenen! Buitenlandse journalisten werden uitgezet. De Chinese regering wilde niet dat de waarheid uitlekte.

Dit is communisme in actie.

China heeft gelogen, de waarheid onderdrukt en geweigerd experts binnen te laten om bewijsmateriaal te onderzoeken, terwijl ze ondertussen medisch voorzieningen oppotten.

Iedereen weet dat China iets verdoezelt! China veroorzaakte deze plaag! Dit is brutale agressie. Dit is op het niveau van een oorlogsdaad!

Een verloren zeepoort

In de Filadelfia Trompet van juli 2016 schreef ik over een andere belangrijke ontwikkeling die de brutale agressie en wreedheid van China volledig tot uiting bracht! “Sinds Xi Jinping het roer overnam als algemeen secretaris van de Communistische Partij van China, militariseert zijn regering de Zuid-Chinese Zee en probeert ze de Verenigde Staten uit Oost-Azië te verdrijven”, schreef ik in een artikel met de titel “China Is Steering the World Toward War” (theTrumpet.com/13880).

Ik benadrukte dat China in twee eilandenketens in de Zuid-Chinese Zee – de Paracel- en de Spratly-eilanden – een reeks kunstmatige eilanden bouwt. Sommige hiervan bevinden zich wel 800 mijl van de kust van China! Maar dat weerhoudt China er niet van om zijn volledige controle over deze vitale zee te doen gelden en zelfs deze nieuwe “zeepoorten” te creëren die hen helpen de toegang tot de regio toe te staan ​​of te weigeren. China is druk bezig geweest deze eilanden te militariseren door ze uit te rusten met luchtafweerbatterijen, straaljagers en alles wat China nodig heeft om zijn macht over deze belangrijke zee te doen gelden!

In de afgelopen maanden, toen de wereld werd afgeleid door het Made-in-China coronavirus, heeft Peking veel stappen ondernomen om zijn macht over de Zuid-Chinese Zee te doen gelden. In december trokken Chinese schepen de exclusieve economische zone (EEZ) van Indonesië binnen, waar ze een maandlange confrontatie met de Indonesiërs uitvoerden. In januari begon China met een reeks tactische militaire oefeningen en andere provocaties die gevaarlijk dicht bij Taiwan lagen. In maart ramde een Chinees schip een Vietnamees vissersschip en bracht het tot zinken in de buurt van de Paracel-eilanden. In april voeren 10 Chinese schepen de EEZ van Maleisië binnen, waar ze een confrontatie aangingen met Maleisische olie-exploratieschepen. Diezelfde maand riep China de Paracel- en Spratly-eilanden uit tot subdivisies van de Chinese stad Sansha, en hernoemde vervolgens meer dan 80 locaties in de Zuid-Chinese Zee - een duidelijke blijk van dominantie over het gebied. In mei versnelde China de plannen om infrastructuur in Cambodja te ontwikkelen die Peking vrijwel zeker een stevigere militaire basis zal geven aan die belangrijke rand van de Zuid-Chinese Zee.

Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog hadden de VS hun maritieme dominantie in de Zuid-Chinese Zee laten gelden, en deze zee vrij en open gehouden voor handel. Die Amerikaanse controle was enorm belangrijk omdat ongeveer een derde van de wereldwijde maritieme handel, jaarlijks $5,3 biljoen, door de Zuid-Chinese Zee passeert. Dit is een hoogst belangrijke handelsader.

Maar nu is China aan het overnemen. Het provoceert en tiranniseert zijn buren tot onderwerping. Het heeft de macht, grotendeels dankzij deze gemilitariseerde eilanden, om te voorkomen dat er voor biljoenen dollars aan handel door dit gebied wordt verzonden.

Dat zal een enorm gevaar blijken te zijn voor de Verenigde Staten en verschillende andere landen - en het kan leiden tot een enorm conflict.

De geschiedenis laat zien hoe belangrijk de machtsverschuiving is, die nu in de Zuid-Chinese Zee plaatsvindt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Japan Singapore van Groot-Brittannië veroverde, betekende dit het begin van het einde van het machtige Britse rijk. En het was een grote opsteker voor de Japanse macht! China vertoont nu soortgelijke oorlogszuchtige agressie in de Zuid-Chinese Zee waarover de VS lang de controle hadden. China trekt de regio weg van de Amerikaanse macht door letterlijk nieuwe zeepoorten te bouwen - en ze te militariseren.

Wat echt ontstellend is, is dat tijdens de eerste jaren dat China deze kunstmatige eilanden bouwde, herhaaldelijk werd ontkend dat ze ooit voor enig militair doel zouden worden gebruikt. In september 2015 stond Xi Jinping bijvoorbeeld in de Rozentuin van het Witte Huis en deed hij een belofte aan president Barack Obama: “Relevante bouwactiviteiten die China op de Nansha-eilanden onderneemt, zijn niet gericht op of hebben geen invloed op enig land, en het is ook niet de bedoeling ze te militariseren”, zei hij, de Chinese naam voor de Spratly-archipel gebruikend. In de daaropvolgende jaren, zelfs toen de CCP de eilanden versterkte en bewapende, bleven Xi en zijn ondergeschikten hun duidelijk ware doel ontkennen.

Hoe kan de VS China vertrouwen als het constant liegt en bedriegt?

China's gedrag met het coronavirus, in de Zuid-Chinese Zee, in onwettige handelspraktijken, en op zoveel andere gebieden, maakt pijnlijk duidelijk dat Amerika het niet kan vertrouwen!

Dat betekent dat de VS sterker moet blijven dan China, of het roept een ramp op zich af. Maar zonder strategische beheersing van de cruciale vaarroutes, zal Amerika niet lang superieur zijn.

Een teken van God

Om te begrijpen wat er nu gebeurt in de Zuid-Chinese Zee, en in de algehele dynamiek tussen de VS en China, is het cruciaal om te weten waarom de VS voor het eerst controle kregen over dat oceaangebied. En om deze geschiedenis te begrijpen, moeten we teruggaan lang voordat Amerika zelfs maar werd gesticht - zo'n 3500 jaar geleden, naar de patriarch Abraham.

God riep Abraham met een speciaal doel. Genesis 22 laat zien dat als onderdeel van Gods werk met Abraham, Hij hem vroeg zijn enige zoon, Isaak, te offeren. Dit was een zware, zware test! Maar Abraham vertrouwde God diep en toonde zich bereid Hem te gehoorzamen - zelfs in deze onmogelijk moeilijke opdracht.

Op het laatste nippertje, toen het duidelijk was dat Abraham bereid was te gehoorzamen, weerhield God Abraham ervan het offer daadwerkelijk te brengen. Maar Abrahams bereidheid om Isaak te offeren was een type van wat God de Vader later werkelijk zou doen: Zijn Zoon offeren om de prijs te betalen voor de zonden van de hele mensheid!

Wat een verbazingwekkende gehoorzaamheid van de kant van Abraham! Als gevolg daarvan zei God tegen Abraham: “Omdat u dit gedaan hebt en Mij uw zoon, uw enige, niet onthouden hebt, zal Ik u zeker rijk zegenen en uw nageslacht zeer talrijk maken, als de sterren aan de hemel en als het zand dat aan de oever van de zee is. Uw nageslacht zal de poort van zijn vijanden in bezit hebben” (Genesis 22: 16-17).

Toen Abraham voor deze enorme test slaagde, beloofde God niet alleen dat zijn nakomelingen talrijk zouden zijn, maar ook dat ze “de poort van zijn vijanden in bezit zouden nemen.” Dit gaat over zeepoorten!

In zijn boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën bewees wijlen Herbert W. Armstrong dat de volkeren van de VS en het Verenigd Koninkrijk de afstammelingen zijn van Abraham! De heer Armstrong toonde aan dat Amerika en Groot-Brittannië afkomstig waren van Abrahams kleinzoon Israël en van Israëls zoon Jozef, en dat zij dit beloofde bezit van de “zeepoorten” hadden ontvangen.

“Deze afstammelingen van Jozef” werden "talrijk" en "omspanden de wereld" en kwamen in het bezit van de “poorten” van vijandige naties, schreef de heer Armstrong. "Groot-Brittannië en Amerika kwamen in het bezit van elk van deze grote “poorten” in deze wereld!"

Het is onweerlegbaar dat tot voor kort Amerika en Groot-Brittannië met trots bijna elke belangrijke zeepoort wereldwijd controleerden: het Panamakanaal, het Suezkanaal, Hong Kong, Sri Lanka, Singapore en meer dan een dozijn andere!

Op basis van Genesis 22:17 zei de heer Armstrong dat het feit dat het VK en de VS deze strategische oceanische locaties hebben verworven, zelf bewijst dat deze naties de afstammelingen zijn van de familie van Abraham. “Wij moeten het hedendaagse Israël zijn”, schreef hij.

Merk op: deze poorten zouden anders tot Israëls “vijanden” hebben behoord. En wie controleert tegenwoordig veel van deze poorten? Direct of indirect – het is China!

Israëls vijanden proberen controle te krijgen over deze zeepoorten omdat ze de naties van Israël haten!

Of we het ons nu realiseren of niet, China en vele andere landen zijn onze vijanden!

De Bijbel voorspelde de ongelooflijke verwerving van deze onschatbare bezittingen door de VS en het VK. Hij profeteerde ook dat Amerika en Groot-Brittannië later de heerschappij over die poorten zouden verliezen.

De mensen bereiken

In Deuteronomium 28:52 zegt God dat als de nakomelingen van Abraham Hem verwierpen, Hij ervoor zou zorgen dat hun vijanden de controle over de poorten zouden overnemen. “Het zal u benauwen in al uw poorten, totdat uw hoge en sterke muren, waarop u in heel uw land vertrouwde, neervallen. Het zal u benauwen in al uw poorten, in heel uw land, dat de Heer, uw God, u gegeven heeft.”

Onze landen vertrouwen te veel op hun eigen militaire macht, en niet op de God die hen zegende met zeepoorten! Hierdoor verdwijnen de zeepoorten van Amerika en Groot-Brittannië.

De profeet Daniël gaf meer uitleg over waarom dit gebeurt: “Zoals beschreven is in de wet van Mozes, is al dat onheil over ons gekomen. Wij hebben het aangezicht van de Heer, onze God, niet getracht gunstig te stemmen door ons af te keren van onze ongerechtigheden en verstandig met Uw waarheid om te gaan. Daarom heeft de Heer over het onheil gewaakt en heeft Hij het over ons gebracht. Want de Heer, onze God, is rechtvaardig in al Zijn werken die Hij gedaan heeft, aangezien wij naar Zijn stem niet geluisterd hebben” (Daniël 9:13-14).

God is niet blij met de nationale afstammelingen van Israël in deze eindtijd!

Hij profeteert dat er een verwoestende economische belegering tegen Amerika komt! (Ezechiël 4:1-5).

China is niet de enige “vijand” die tegen Amerika ageert. De door Duitsland geleide Europese Unie tekende op 20 april een handelsovereenkomst met Mexico. We kunnen het begin zien van een handelsoorlog waarin Amerika zal worden belegerd in al zijn zeepoorten - precies zoals Deuteronomium 28:52 zegt dat er zal gebeuren.

Het feit dat China - dezelfde bedrieglijke natie die het coronavirus op de wereld heeft losgelaten - nu de Zuid-Chinese Zee controleert die de VS zo lang onder controle had, toont aan dat deze profetieën in vervulling gaan!

En de Bijbel laat zien dat er nog veel meer slecht nieuws komt voor de VS en het VK. God zegt dat Hij in deze eindtijd tegen Israël is (Ezechiël 13:8). Dit is de meest schrikbarende profetie die je ooit kunt horen! Maar God waarschuwt altijd voordat hij straft.

God wil niet dat Israël lijdt. Als Schepper van de mensheid weet Hij echter dat harde correctie helaas het enige is waardoor de overgrote meerderheid van de mensen zich tot Hem zal wenden. Acht verzen in Ezechiël bestempelen het lijden als een middel om de mensen over God te leren. Ze zullen God eindelijk leren kennen! Dat is het goede nieuws. En dat is de reden waarom het allemaal gebeurt.

Oh, wat een leed zal er komen als mensen niet wakker worden! Maar God zal een klein aantal mensen beschermen die vandaag Zijn werk doen voordat Jezus Christus terugkeert (Ezechiël 5:3). Het is de taak van de Filadelfia Kerk van God om te waarschuwen voor de komende ramp aller rampen!

Usbip Nl