Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

VS trekt troepen terug uit Duitsland

ZOOM DOSSO/AFP/Getty Images

VS trekt troepen terug uit Duitsland

Het markeert een nieuw dieptepunt in de relatie tussen de VS en Duitsland. De Amerikaanse president Donald Trump gaf bevel tot terugtrekking van ongeveer 9.500 troepen uit Duitsland, zo meldde de Wall Street Journal op vrijdag.

“We zijn nauwe partners in de trans-Atlantische alliantie. Maar het is ingewikkeld,” vertelde minister van buitenlandse zaken Heiko Maas aan Bild. Over de terugtrekking van de VS troepen zei Maas: “Mocht een deel van de Amerikaanse troepen worden teruggetrokken, dan zullen we hier nota van nemen. We waarderen de tientallen jaren samenwerking met de Amerikaanse strijdkrachten. Dit is in het belang van beide landen.”

Sinds Donald Trump is ingehuldigd tot president is de relatie tussen Duitsland en de VS zichtbaar gespannen. Conflicten die voorheen alleen onder de oppervlakte smeulden, zijn nu voor iedereen zichtbaar.

Uit onderzoek van Der Spiegel blijkt dat de Duitse regering overrompeld is door de recente plannen. “Volgens alle indicaties, “ zo merkte Der Spiegel Online op, “heeft de Amerikaanse regering hun NAVO-partner Duitsland niet zoals gewoonlijk eerder op de hoogte gebracht van dit besluit. Vanwege de omvang van de plannen, kan dit als provocatie gezien worden.”

“Ik denk dat het besluit van president Donald Trump via de Amerikaanse regering een kolossale vergissing is,” vertelde Frederick Benjamin Hodges, voormalig hoofd van de Amerikaanse legertroepen, aan Der Spiegel. “Het Congres werd niet geïnformeerd, de Amerikaanse commandanten in Europa hadden geen enkel vermoeden, en niemand heeft Duitsland of de NAVO iets verteld.”

Het terugtrekken van troepen komt echter niet zonder waarschuwing. Afgelopen september verklaarde de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, dat dit scenario aannemelijk zou zijn als Duitsland zijn defensie-uitgaven niet zou verhogen om NAVO’s doel van twee procent te halen.

De VS zorgt al tientalle jaren voor Duitslands veiligheid tegen zeer hoge kosten. In het licht van de Duitse weigering om zijn eerlijke deel bij te dragen aan de NAVO en de toenemende vijandigheid tegenover de Amerikaanse politiek, is het besluit van president Trump begrijpelijk.

De Amerikaanse troepen dienen echter ook diverse belangen van Amerika. Ze hebben geholpen een alliantie tussen Europa en de VS te smeden, terwijl ze tegelijkertijd Rusland afschrikten en de Amerikaanse missies in Irak en Afghanistan ondersteunden. Ondanks dit alles is de vijandigheid tegen de VS in Duitsland toegenomen.

Rolf Mützenich, fractieleider van de SPD, vertelde de Funke mediagroep dat een massale terugtrekking van Amerikaanse troepen een “keerpunt” zou zijn die een kans creëert om het Duitse veiligheidsbeleid “in te bedden” in “een Europese omgeving” wat dringend noodzakelijk is gezien het Amerikaanse beleid.

Vanwege decennia van besparingen en economische welvaart is Duitsland klaar om drastisch als militaire macht naar voren te komen.

De Trompet heeft voorspeld dat de vijandigheden tussen Duitsland en de VS zouden toenemen en er tegelijkertijd een Europees leger zou ontstaan. Zelfs vóór de Trompet, verklaarde wijlen Herbert W. Armstrong in mei 1953 al dat “10 machtige Europese landen hun krachten zullen bundelen.”

Deze voorspelling is gebaseerd op Bijbelprofetie (zie Daniël 2 en Openbaring 17) en is zeer verontrustend voor de toekomstige veiligheid van deze wereld. U kunt meer lezen over deze trend, de achterliggende profetieën en waar het naartoe leidt, in ons artikel “De verborgen supermacht”.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.