Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Vladimir Poetin: Vriend of Vijand?

Sean Gallup/Getty Images

Vladimir Poetin: Vriend of Vijand?

De president van Rusland is een gevaarlijke man. Moet de Amerikaanse president Trump een bondgenootschap met hem aangaan?

Ik denk dat ik heel goed met Vladimir Poetin zal kunnen opschieten,” zei de president van de Verenigde Staten Donald Trump op 31 juli 2015, iets meer dan een maand nadat hij had aangekondigd zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Als Mr. Trump inderdaad goed kan opschieten met Mr. Poetin, wat zal er dan gebeuren met Amerika ? Uw Bijbel geeft een schokkend antwoord op die vraag.

De Russische president Vladimir Poetin heeft op zowel de democratische als de republikeinse politieke partijen in de VS geaasd. Nog belangrijker, hij is misschien wel de meest kwaadaardige leider in deze wereld – vooral in zijn omgang met Amerika, Groot-Brittannië en de Joodse natie in het Midden-Oosten.

Poetin steunt Iran, de nummer één terrorisme-sponsorende natie in de wereld, met troepen en nucleaire wapen-ontwikkeling. Dit is een pervers, ziek beleid aangezien Iran Amerika beschouwt als de Grote Satan en Juda als de Kleine Satan. Hoe kan Mr. Trump een productieve relatie ontwikkelen met een man die zo’n walgelijk, verwoestend, satanisch beleid heeft? Kan God goed opschieten met de Duivel? Dit is de échte wereld! We moeten hier over nadenken.

Poetin heeft meer dan 160.000 van zijn eigen mensen gedood in Tsjetsjenië. Men vermoedt dat hij meer dan 130 journalisten in zijn eigen land heeft vermoord. Hij heeft alle vormen van onafhankelijke media de kop in gedrukt. Kunt u zich zelfs maar voorstellen dat de Amerikaanse president dit soort dingen zou doen?

Spion van beroep

In een artikel van 23 januari 2016 met de titel “The Death of a Former KGB Operative Is a Reminder of Vladimir Putin’s Past Life as a Spy ” (“De dood van een voormalig KGB-man is een herinnering aan het voormalig leven van Vladimir Poetin als een spion”) schreef Peter Holley voor de Washington Post:

Als kind gewend aan straat-vechten en opgroeiend in een overvol appartementencomplex in de Sovjet-Unie, droomde Vladimir Poetin van iets “groters”. Tegen de tijd dat hij een tiener was, concludeerde hij dat dit “iets” betekende een spion te worden.

“Zelfs voordat ik klaar was met de middelbare school wilde ik al werken bij de inlichtingendienst,” zei Poetin volgens een biografie gepubliceerd op de website van het Kremlin. “al moet ik toegeven, dat ik kort hierna besloot dat ik zeiler wilde worden, om vervolgens toch weer voor geheim agent te kiezen.”

De biografie merkt op dat een ambitieuze jonge Poetin zelfs deelnam aan een openbare receptie bij het kantoor van het kgb-directoraat en vroeg hoe hij een geheim agent zou kunnen worden.

Van kinds af aan droomde Vladimir Poetin ervan om een spion te worden! De kgb-inlichtingendienst waarbij hij ging werken is het equivalent van de Amerikaanse cia, behalve dan dat het buitengewoon veel verachtelijker en gewelddadiger is. De daden en acties bewijzen dit. Holley ging verder:

Hij zei dat hij om zich aan te sluiten gedreven werd door een “zeer hoge motivatie” en hoopte zijn vaardigheden te gebruiken voor “wat het beste is voor de samenleving.” Maar Poetin vertelde aan zijn biografen dat de allure van spionage zijn hooggestemde idealen overstegen.

“Ik was het meest onder de indruk van hoe een kleine macht, één enkel persoon in feite, meer kan bereiken dan een heel leger!,” zei hij volgens de Telegraph. “Een enkele geheim agent kan het lot van duizenden mensen bepalen. Dat is tenminste hoe ik het zag.”

De prioriteiten van Vladimir Poetin zijn het tegenovergestelde van de hooggestemde idealen die ogenschijnlijk aangehangen worden door de Westerse wereld. Spionage is zijn werkelijke passie. Beide Amerikaanse politieke partijen zijn van mening dat hij het Democratische Nationale Comité heeft gehackt tijdens de presidentiële voorverkiezingen vorig jaar. Hij is een spion van beroep.

Uit op wraak

Hoe beïnvloedde de kgb, voordat het in 1991 samen met de Sovjet-Unie ineenstortte, het wereldbeeld van Vladimir Poetin? Hoe heeft de kgb zijn leiderschap over Rusland beïnvloed?

Veel analisten en deskundigen zeggen dat Vladimir Poetin de kgb heeft heropgericht – en veel dodelijker heeft gemaakt. Volgens een Brits onderzoek in januari 2016 stierf Alexander Litvinenko, een geheim agent van de kgb die overgelopen was naar de Britse geheime dienst, bijna tien jaar geleden na het drinken van een kop groene thee vergiftigd met radioactief plutonium. Een Britse parlementaire commissie beschreef de moord als een kleine nucleaire aanval in de straten van Londen. Poetin beschouwde die man als een ultieme verrader, dus hij vergiftigde hem met een ingrediënt dat zich normaal gesproken bevindt in atoombommen!

“Op zijn sterfbed beschuldigde Litvinenko zelf, Poetin van het organiseren van zijn moord, evenals van andere misdaden waaronder terrorisme en pedofilie” (ibid).

De Russische journalist Masha Gessen vertelde in 2012 aan de Telegraph dat Vladimir Poetin “een grootformaat model van de kgb is” (25 februari 2012). Poetin heeft de kgb doen herrijzen en groter gemaakt! Het is een monster in het kwadraat!

“Voor zijn felste critici zijn de autoritaire impulsen van deze sterke man hedendaagse reflecties van het meedogenloze veiligheidsapparaat van de Koude Oorlog dat hem tot meesterspion heeft gevormd” (Washington Post, op cit; nadruk van mij).

Als Amerika zo goed kan opschieten met Vladimir Poetin, dan is dat tot onze schande! Wat voor natie kan vrienden worden met deze kwaadaardige, destructieve moordenaar? Hij is bevriend met de duivel met tal van anti-God beleidsmaatregelen!

“De communistische ideologie is verdwenen, maar de methoden en psychologie van zijn geheime politie zijn gebleven,” vertelde Alexia Kondaurov, een politicus geworden kgb-generaal, in 2007 aan de Economist.

Is de communistische ideologie werkelijk weg? Of zijn we gewoon blind geworden voor die vernietigende invloed in de Westerse wereld? (Vraag ons gratis herdruk artikel “Het communisme in het huidige Amerika” aan voor meer informatie.)

Gessen voegt toe: “Hij is een gemiddelde Sovjetfunctionaris met sterker dan gemiddelde emoties en meer dan gemiddelde wraakzucht” (Washington Post, op cit). Vladimir Poetin is onbarmhartig en wraakzuchtig! Hij heeft niets dan minachting voor de mening van het Russische volk. De Washington Post gaat verder:

Gessen vertelde de Telegraph dat de eindfase van de kgb-carrière van Poetin plaatsvond in een periode van ontgoocheling en tumult terwijl de fel vaderlandslievende geheim agent toekeek vanuit de geopolitieke voorste rij hoe de Sovjet-Unie uiteenviel, en duizenden kgb-officieren vernederd aan de kant werden geschoven door de staat.

“Ik denk dat veel van zijn wrok rechtstreeks terug leidt naar die periode,” zei Gessen. “Omdat hij in de kgb was in een slechte periode, omdat hij buiten het land was terwijl alles veranderde, is hij erg wraakzuchtig geworden. Dat is een van zijn specifieke karaktereigenschappen. En die wraakzuchtigheid heeft zich doorgezet. Hij streeft een persoonlijke vendetta na tegen iedereen die ooit tegen de Sovjet-Unie is geweest.

En volgens de weduwe van Litvinenko, Marina, breidde die vendetta zich uit tot haar man.”

Het Britse Hooggerechtshof heeft Poetin eigenlijk veroordeeld voor de moord op Litvinenko. Zij hebben er geen twijfel over dat hij het meesterbrein achter het moordcomplot was. Vladimir Poetin heeft de kgb-moordmachine sterk uitgebreid; een machine van misleiding en leugens! Moord is zijn manier van leven! Kunnen wij “zo goed opschieten” met zo’n monsterlijk voorbeeld in deze wereld?

Toch zei Mr. Trump anderhalf jaar geleden: “Ik denk dat ik gewoon heel goed zou kunnen opschieten met Vladimir Poetin.”

Zet uw aangezicht tegen hem

Duizenden jaren geleden voorspeldde de profeet Ezechiël de komst van Vladimir Poetin op het wereldtoneel. “En het woord des HEREN kwam tot mij, zeggende: Mensenkind! zet uw aangezicht tegen Gog, het land van Magog, den hoofdvorst van Mesech en Tubal; en profeteer tegen hem” (Ezechiël 38:1-2). Gog en Magog verwijzen naar het huidige Rusland en China. De ‘hoofdvorst’ zou moeten zijn de ‘vorst (of prins) van Rosh’, of Rusland. Deze eindtijd-leider regeert onder andere over steden als Mesech (Moskou, de hoofdstad) en Tubal (Tobolsk, in oost-Rusland). (Vraag mijn gratis boek “Rusland en China in profetie” aan en “De geprofeteerde Vorst van Rusland” voor uitgebreid bewijs van de identiteit van deze man.) Het is makkelijk te bewijzen wie hij is.

God vertelt Zijn eindtijd-boodschapper om te profeteren tegen de vorst van Rusland! U leest nu op dit moment een deel van die boodschap.

Waar anders wordt een waarschuwingsboodschap verkondigt aan de volken van Israël? Ziet u een andere plaats waar deze boodschap steeds weer opnieuw met overdonderend trompet geluid aan Amerika wordt uitgeschald? Mijn Sleutel van David tv-programma wordt over heel Amerika, Canada, Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland uitgezonden. God zegt dat de volken in deze landen de boodschap zullen horen. Het is alleen een kwestie van er ook acht op slaan (en er naar te handelen).

Ons volk moet God vinden. Hoe verder en verder Amerika weg gaat van onze Schepper, hoe dichter en dichter het bij hondsdolle roofdieren als Vladimir Poetin komt. Dat is waarom wij de bazuin moeten laten horen (Hosea 8:1).

Ons volk gaat maar verder met op zichzelf vertrouwen. “Want Israël heeft zijn Maker vergeten, en tempelen gebouwd, en Juda heeft vaste steden vermenigvuldigd; maar Ik zal een vuur zenden in zijn steden, dat zal haar paleizen verteren” (vers 14). Zij vertrouwen op hun eigen vernuft voor bescherming. Dat zal ze alleen maar naar een verterend vuur leiden!

Er zijn échte gevolgen voor het toenaderen tot een monster als Vladimir Poetin.

“Zij zijn allen te samen verhit als een bakoven, en zij verteren hun rechters; al hun koningen vallen; er is niemand onder hen, die tot Mij roept. Efraïm, die verwart zich met de volken; Efraïm is een koek, die niet is omgekeerd” (Hosea 7:7-8). Hosea is een eindtijdboek. Efraïm verwijst naar de Britse volken en eveneens naar Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. (Vraag het gratis boek van Herbert W. Armstrong aan De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in profetie om de identiteit van deze volken Bijbelse profetie te bewijzen.)

God zegt dat het huidige Groot-Brittannië zo heet is als een bakoven, oftewel doordrenkt van corruptie. Ze zijn als een koek die niet is omgekeerd: Ze zien er goed uit aan de buitenkant, maar ze zijn tot in de kern verbrand door zonden en staan op het punt in te storten! Als Amerika een aantal ontnuchterende lessen niet leert dan zal het op dezelfde manier afbrokkelen!

Vreemde naties zoals Rusland, China, Iran en Duitsland verslinden de kracht van Israël, maar Israël realiseert zich de ernst van zijn eigen conditie niet! (vers 9). Wat gebeurt er als we steeds dichter tot Poetin naderen? Dan raken we steeds verder van God af! Dat is dodelijk gevaarlijk!

“Hoewel de trots van Israël tegen hem getuigde, hebben zij zich niet bekeerd tot de Heere, hun God. In dit alles zochten zij Hem niet” (vers 10, hsv). God veroordeelt Israël voor het dwaas op zoek gaan naar verbonden met heidense volken in plaats van met Hem. Hij noemt Amerika, Groot-Brittannië en de Joden in het Midden-Oosten een onnozele duif! (vers 11). Wij hebben God verlaten. Wee aan ons! (vers 13). Alleen Hij kan ons redden in deze gruwelijke tijden.

God zal Amerika een strenge les moeten leren door ondenkbare beproevingen en testen. “Maar als zij gaan, spreid Ik Mijn net over hen uit. Als vogels in de lucht haal Ik hen neer. Ik straf hen zodra er een zwerm van wordt gehoord.” (vers 12, hsv).

Wanneer de Amerikanen eindelijk wakker worden voor het gevaar dat hen in het gezicht staart, zal het te laat zijn. “Zij hebben op de trompet geblazen, zij hebben alles gereedgemaakt, maar niemand trekt ten strijde, want Mijn brandende toorn is over heel de menigte van het land” (Ezechiël 7:14). Cyberaanvallen zullen onze infrastructuur lamleggen, met inbegrip van onze militaire technologie, waardoor het onmogelijk wordt om oorlog te voeren. Dat is een beangstigend scenario om over na te denken!

Er is goed nieuws te midden van zo veel somberheid. Van de geprofeteerde vorst van Rusland en al deze woeste heidense machten is (ook) geprofeteerd dat zij direct leiden tot de Tweede Komst van Jezus Christus! Dan zullen deze legers de wereld niet meer terroriseren

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.