Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Merkel%20and%20putin

Angela Merkel and Vladimir Putin (2018-05-18) by kremlin.ru under CC BY 4.0

Vladimir Poetin schrikt Duitsland op

De vermeende vergiftiging van de Russische politieke criticus Alexei Navalny brengt Duitsland in beroering. Het is zeker niet de eerste poging tot moord die naar verluidt in opdracht van de Russische president Vladimir Poetin is gepleegd, maar het komt wel op een turbulent moment in de Duitse politiek. Steeds meer mensen twijfelen over de Duitse partnerschap met Rusland, de spanningen lopen op en één project in het bijzonder komt onder druk te staan: De Nord Stream 2.

Nord Stream 2 was nooit een populair project. Zowel in binnen- als buitenland is de gaspijpleiding die Duitsland verbindt met een directe levering van Russisch gas vaak bekritiseerd. De Amerikaanse president Donald Trump heeft in 2019 sancties opgelegd tegen Nord Stream 2. Tot voor kort werd het project door veel Duitse politici verdedigd, maar naarmate de agressie van Poetin steeds duidelijker wordt, valt het project steeds moeilijker te verdedigen.

Vladimir Poetin word al meer dan 15 jaar beschuldigd van het vergiftigen van zijn tegenstanders. Met andere woorden, kinderen in Duitsland zijn opgegroeid met het horen van dergelijke beschuldigingen en vragen zich nu af waarom hun eigen regering zo’n hechte alliantie vormt met een autocratisch regime.

Zoals een redacteur van Posaune, Deryle Hope, opmerkte: “Andere Russische activisten die het Kremlin hebben bekritiseerd en slachtoffer zijn geworden van vergiftiging voor de Navalny-kwestie zijn onder meer: Alexander Litvinenko, die stierf na het drinken van thee met radioactief polonium-210; Anna Politkovskaya, vergiftigd in 2004 en later doodgeschoten; Vladimir Kara-Murza, vergiftigd in 2015 en 2017; Sergei en Yulia Skripal, vergiftigd met het zenuwgas Novichok; en Pyotr Verzilov, vergiftigd in 2018 en naar een Berlijns ziekenhuis gevlogen voor behandeling. Dit zijn slechts enkele van de gedocumenteerde gevallen die bekend zijn.”

Dhr. Poetin staat er ook om bekend autocratisch regimes over de hele wereld te steunen, waaronder degene in Syrië.

Poetin sloot in 2005 al een deal over de eerste Nord Stream pijpleiding. Destijds ontmoette hij de toenmalige kanselier Gerhard Schröder en met Bondskanselier Angela Merkel die dat jaar de Duitse nationale verkiezingen zou winnen. Schröder sloot het akkoord over de pijpleiding en ook Merkel gaf het haar steun.

Vladimir Poetin heeft een ongebruikelijke invloed op leiders uit allerlei landen. Hij leidt ook een van de meest machtige en gevaarlijke naties in de wereld. Het feit dat Duitsland blijft samenwerken met Poetin maakt hem alleen nog maar gevaarlijker.

De Bijbel heeft ook veel te zeggen over de huidige ontwikkelingen. Ezechiël 38:8 verwijst naar onze tijd als – “het einde van de jaren.” Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, merkte op: “Dit hoofdstuk bevat verbijsterend nieuws over het machtige Russische rijk en zijn alom gevreesde ‘vorst’.”

Lees het artikel Is Vladimir Poetin de geprofeteerde vorst van rosh door Gerald Flurry om te leren wat de Bijbel onthult over Rusland en zijn geprofeteerde leider.

Tb Ad Nl