Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

“Vernieling en ellendigheid is in hun wegen”

Wikimedia Commons

“Vernieling en ellendigheid is in hun wegen”

Het is waar dat we vaak ellende over onszelf brengen. Verkeerde beslissingen, slechte planning, gebrek aan visie, egoïstisch motivaties, impulsief gedrag, ijdel streven vormen allemaal gebruikelijke kenmerken van de menselijke natuur. Onze natuurlijke manier van denken leidt ertoe dat we ons alleen zorgen maken over onszelf met weinig aandacht voor de behoeften van anderen.

Hetzelfde gedrag dat de mensheid op persoonlijk niveau teistert, zien we ook collectief terug in het beleid en de acties van naties. Door de hele geschiedenis van de mens heen is dit het geval geweest. Maar de technologische vooruitgang van de moderne wereld, samen met de negatieve tendens van de menselijke natuur hebben het niveau van vernietiging en ellende verhoogd.

In 1952 bracht de VS de eerste waterstofbom met succes tot ontploffing op een klein eiland in de Stille Oceaan. Voorafgaand aan het maken van de bom waren wetenschappers zoals Robert Oppenheimer en Enrico Fermi tegen de ontwikkeling ervan en stelden dat “aangezien er geen grens is aan de vernietigingskracht van dit wapen, vormt het bestaan en de kennis van de constructie ervan een gevaar voor de gehele mensheid.” Maar toen de Koude Oorlog in intensiteit toenam, werd de ontwikkeling van de bom als een essentieel afschrikmiddel beschouwd.

Er zijn ten minste 9 naties die momenteel nucleaire wapens bezitten, plus nog vijf landen waar deze wapens worden “gedeeld.” Alsof kernwapens nog niet genoeg zijn hebben wetenschappers ook chemische oorlogswapens ontwikkeld onderverdeeld in vier klassen: middelen gericht op zenuwen, blaren, verstikking, en bloed. Om ervoor te zorgen dat de vernietiging en ellende universeel is, hebben landen hun biologische oorlogsmiddelen verder ontwikkeld. Bij dergelijke wapens worden gifstoffen gebruikt zoals bacteriën, virussen en schimmels om mensen, dieren of planten uit te schakelen of te doden.

In feite kampt de wereld nu met een coronavirus epidemie dat kenmerken vertoont van een virus dat in een onderzoekslaboratorium is ontwikkeld. Lees het artikel “China’s Test-tube Pandemic” voor meer informatie. De technologische vooruitgang van de mensheid is nu beslist groter dan zijn morele capaciteit om zijn destructieve neiging te beheersen. Het vooruitzicht op wereldwijde ellende zou ons allemaal duidelijk moeten zijn. Waar zal dit eindigen?

“En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou [levend] behouden worden …” (Mattheüs 24:22). Volgens de Schepper van al het leven op aarde zal de slechte menselijke natuur leiden tot zijn zelfvernietiging als er geen bovennatuurlijk ingrijpen zou plaatsvinden. “Vernieling en ellendigheid is in hun wegen; En den weg des vredes hebben zij niet gekend. Er is geen vreze Gods voor hun ogen” (Romeinen 3:16-18).

Wat een passende beschrijving van de wereld waarin wij nu leven.

Maar ondanks al de ellende op korte termijn, zal er een bovennatuurlijk ingrijpen plaatsvinden die ons van onszelf zal redden. Uiteindelijk zullen “vernietiging en ellende” worden omgezet in “opbouw en vreugde” en zal er vrede over de aarde heersen. Bestel uw exemplaar van Het ongelooflijke potentieel van de mens  van Herbert W. Armstrong om meer over deze hoopvolle toekomst te lezen.

Ihp Nl