Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Uit vrees voor Rusland neemt Duitsland een leidende rol in de NAVO

Exercise Namejs 18 in Latvia by NATO is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Uit vrees voor Rusland neemt Duitsland een leidende rol in de NAVO

Bijna elke week horen we over de opmars van Rusland in Oost-Europa, de opbouw van zijn leger of zijn toenemende dictatoriale manieren. Maar dat Europa het leger verenigt in reactie op die opmars van Rusland wordt bijna over het hoofd gezien. De NAVO-oefening Steadfast Defender 2021 trainde van 12 tot 20 mei in Ulm, Duitsland, voor snelle troepenbewegingen op het continent, en van 20 tot 28 mei voor grootschalige maritieme inzet. Minister van Defensie Kramp-Karrenbauer bezocht de oefening in Ulm en beloofde dat “Duitsland klaar is voor meer verantwoordelijkheid – om een sterke Europese pijler van de NAVO te worden.”

Bijna 300 deelnemers uit 18 landen trainden in Ulm. “Het was de eerste keer dat het personeel van de Joint Support & Enabling Command (JSEC) deelnam aan een grootschalige NAVO-oefening, samen met de Standing Joint Logistics Support Group (SJLSG) eveneens in de Wilhelmsburg barrakken in Ulm,” zo meldde het kantoor voor publieke zaken op zijn website. “Terwijl JSEC zich richtte op het mogelijk maken van de beweging en integratie van zo’n 15.000 gesimuleerde strijdkrachten in het verantwoordelijkheidsgebied van de Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), concentreerde de SJLSG zich op het coördineren van de geprojecteerde strijdkrachten en hun continue ondersteuning.”

De oefeningen markeerden “een belangrijke mijlpaal op weg naar volledige paraatheid van JSEC in de herfst van 2021,” aldus JSEC. Het gestelde doel is om de interoperabiliteit, afschrikking en verdediging te versterken. “Het toekomstige doel van JSEC is het coördineren van troepenbewegingen van NAVO-partners in het gehele alliantiegebied en in alle richtingen – zowel in vredestijd als tijdens crisis- en conflictsituaties tot aan gezamenlijke nationale- en alliantieverdediging volgens Artikel 5 van het NAVO-verdrag,” zo melde Bundeswehr.de.

Het multinationale commando maakt deel uit van de nieuwe NAVO-commandostructuur. Duitsland dient binnen het commando als “kadernatie” en levert in de beginfase zowel personeel als materieel en infrastructuur voor de JSEC.

Bundeswehr.de stelt: “Duitsland speelt een sleutelrol in de verdediging van alle Europese NAVO-partners als doorvoerland en extra inzetgebied.” Kramp-Karrenbauer zei “Duitsland is de spil van de alliantie in Europa. De JSEC zorgt voor militair reactievermogen in het hele alliantiegebied – voor een veilig Europa en een sterke Europese pijler van de NAVO.”

“Wij zorgen ervoor dat de strijdkrachten op het juiste moment op de juiste plaats zijn,” zei luitenant-generaal Jürgen Knappe, commandant van JSEC. “JSEC staat achter de NAVO en is een van de commando’s die ondergeschikt zijn aan de Supreme Allied Commander Europe.” Naast militaire logistiek fungeert het commando als een interface waar militaire en civiele kennis wordt samengebracht – nationaal en internationaal.

Wijlen Herbert W. Armstrong waarschuwde in 1980 dat de angst voor Rusland “de vonk zal zijn die leiders van de landen in Europa samen met het Vaticaan ertoe zal brengen een ‘Verenigde Staten van Europa’ te vormen.” Lees het artikel Rusland beangstigt Europa en vervult Bijbelse profetie om te zien waar die angst voor Rusland toe leidt.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.