Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

1 gettyimages 113573438

JAMIE HODGSON/GETTY IMAGES

Thatcher waarschuwde : Europa is verankerd aan Duitsland

Europa’s reactie op de Duitse politieke crisis bewijst dat het volledig van hen afhankelijk is.

Europa is bezorgd over zijn toekomst in de nasleep van de Duitse verkiezingscrisis. “Bovenal maken commentatoren van de internationale pers zich bezorgt over de bondskanseliers rol in Europa” schreef Spiegel online in “Merkels dagen als bondskanselier zijn geteld” op 21 november (Trumpet vertaling aldoor).

Duitsland staat in de wacht. Er worden geen belangrijke beslissingen genomen totdat een nieuwe regering gevormd is. Aftastende gesprekken tussen de Christelijke Democratisch Unie (CDU), de Christelijke Sociaal Unie (CSU), de groene partij en de Vrij Democratische Partij (FDP) zijn uiteengevallen. Het mislukken heeft Bondskanselier Angela Merkels positie verzwakt, terwijl haar partij begint met voorbereidende besprekingen met de Sociaal Democratisch Partij (SPD) in een poging weer te proberen om een coalitie te vormen.

Ondertussen wacht Europa. Het continent is afhankelijk van Duitsland en de internationale pers voorspelt problemen: Wanneer Duitsland lijdt, lijdt heel Europa.

Het Franse dagblad Le Monde waarschuwde: “Duitsland stort in een ernstige politieke crisis en heel Europa zal lijden…. Duitsland is niet alleen de grootste economie van de EU; het is ook de bewaarder van stabiliteit van de Unie en belangrijke partner van Frankrijk voor het algehele Europees project.” De Franse krant Liberation zei dat “Een van Europa's belangrijkste pilaren” aan het schudden is.

Andere Europese kranten tonen ook aan hoe Europa steunt op Duitsland als hun drijvende kracht. De op een na grootste krant van Spanje, El Mundo, waarschuwde tegen het misbruiken van Merkels zwakte omdat het de “meest belangijke motor van Europa” zou bedreigen. De Zwitserse krant Tages-Anzeiger noemde Duitsland “de meest belangrijke kracht in het midden van Europa” en waarschuwde dat onzekere tijden voor Duitsland onzekere tijden voor Europa betekent.

De onzekerheid verspreidt zich ook in Oost-Europa. Het Slowaakse Nieuwsblad Pravda schreef: “Een gedwongen einde aan het eeuwige bondskanselierschap zou invloed hebben op heel Europa …. Zij belichaamt een tijdperk van stabiliteit, niet alleen voor Duitsland maar voor Europa in het tijdperk van Donald Trump, Vladimir Putin, Brexit en opkomende extremisme: zij kan weleens de laatste liberale democratische wereldleider zijn.” Pravda waarschuwde vervolgens dat het einde aan het Merkel-tijdperk gevoeld zal worden door alle naties in Europa. De Hongaarse Nepszava voegde toe dat zonder Merkel, een vereingd Europa ondenkbaar is.

De Britse Financial Times waarschuwde in “Een wankelige Merkel betekent een zwakker Europa”: “Mw. Merkels Duitsland was de rotst van politieke en economische stabiliteit op welke de EU hoopte te bouwen. Als zelfs Duitsland niet langer gezien wordt als stevig en voorspelbaar, dan zal het hele Europees project weer in de problemen komen.” Maar de rots van Europa is op dit moment aan het afbrokkelen.

Europa is stevig verbonden aan Duitsland en deelt in zowel zijn succes als ook in zijn mislukkingen.

Wat we vandaag zien, bewijst de accuraatheid van de waarschuwing uit 1995 van de Britse IJzere Vrouw, Margaret Thatcher: “ U heeft Duitsland niet verankerd aan Europa. U heeft Europa verankerd aan een nieuw dominant, verenigd Duitsland. Uiteindelijk, mijn vrienden, zult u merken dat het niet zal werken”

Het huidige Europa is diep afhankelijk van Duitsland en hulpeloos verloren zonder hen. Hoewel het Duitse politiek systeem momenteel lijdt, wordt van zijn toekomstige leiders voorspeld dat zij Europa’s afhankelijkheid zullen exploiteren. Herbert W. Armstrong schreef in 1956:

[Europeanen] denken meer en meer over de komende Verenigde Staten van Europa!....[Europa zal] zich verenigen tegen ons! En nu is Europa er bijna klaar ervoor! Het platform is reeds gereed! Alles wat nu ontbreekt is een sterke leider - de toekomstige führer! De Duitsers komen op een adembenemende manier terug van de vernietiging van de Tweede Wereldoorlog. Duitsland is het economisch en militaire hart van Europa. Waarschijnlijk zal Duitsland de toekomstige Verenigde Staten van Europa leiden en domineren.

De huidige politieke crisis bewijst hoezeer Europa afhankelijk is van en gedomineerd wordt door Duitsland. En het bereidt zich voor op de komst van de volgende führer van Duitsland. Vraag uw gratis boekje “Hij Had Gelijk aan om meer te leren over hoe Dhr. Armstrong in 1956 Europa’s afhankelijkheid aan Duitsland kon voorzien. 

No Nl