Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Strijd voor Gods waarheid

Open Bible with pen by Ryk Neethling is licensed under CC BY 2.0

Strijd voor Gods waarheid

Mijn vader heeft eerder gewaagde beweringen gedaan. Een van de meest stoutmoedige had te maken met een belangrijke rechtszaak en Bijbelse profetie.

Ik schreef hierover in mijn boek Raising the Ruins, de geschiedenis van hoe de Filadelfia Kerk van God [Philadelphia Church of God; PCG], uitgever van de Trompet, Herbert W. Armstrongs boek Mysterie der eeuwen begon uit te geven. Dit was een gewaagde zet, omdat de kerk die de heer Armstrong had opgericht, de Wereldwijde Kerk van God [Worldwide Church of God; WCG], het auteursrecht bezat en dit gebruikte om alles wat de heer Armstrong had geleerd te vernietigen en te censureren, en tevens was deze kerk veel groter en rijker dan de PCG. En toch heeft mijn vader deze stap gezet. Hij geloofde dat God Mysterie der eeuwen inspireerde en wonderen zou verrichten om het weer te kunnen uitgeven!

De Wereldwijde Kerk van God klaagde ons aan. We bleven printen. We begonnen zelfs met het drukken van de andere grote boeken van de heer Armstrong: Het ongelooflijke potentieel van de mens, De ontbrekende dimensie in seks en andere, en we begonnen ze te promoten, te adverteren en te verspreiden (gratis, aangezien al onze literatuur en de literatuur van de heer Armstrong gratis is en altijd geweest is).

We wonnen onze zaak bij de lokale rechtbank. De WCG ging in beroep. De zaak sleepte zes jaar voort! Toen oordeelde California's Ninth Circuit Court of Appeals tegen ons: de Filadelfia Kerk van God mocht Mysterie der eeuwen niet drukken en moest een schadevergoeding betalen aan de WCG. We tekenden beroep aan bij het Hooggerechtshof, maar dat weigerde de zaak te herzien.

Het leek erop dat er geen enkele manier was om Mysterie der eeuwen naar de wereld te brengen. Het leek erop dat de WCG niet alleen dat prachtige boek zou censureren, maar ook duizenden of misschien wel miljoenen dollars zou wegnemen van de enige Kerk die de boodschap uit dat boek probeerde te verspreiden!

Ralph Helge, lid van en advocaat van de WCG, schreef aan een voormalig PCG-lid dat mijn vader “alle rechtsmiddelen had uitgeput die voor hem beschikbaar waren. Elke poging van de Filadelfia Kerk van God om een ​​gerechtelijke toelating te krijgen om Mysterie der eeuwen te drukken, is voorbij, gedaan, ten einde. Wettelijk gezien is er voor hem geen andere plek meer om deze kwestie te laten behandelen. Ik weet niet hoe ik het anders kan zeggen. Het enige “recht” van [de Filadelfia Kerk van God] is om in de rechtbank te staan ​​en schadevergoeding tegen hen te laten uitspreken en advocaatkosten voor het onrecht dat ze hebben begaan.”

We hadden wel wat andere juridische opties, maar de situatie zag er voor ons best slecht uit!

Maar zelfs in deze situatie was mijn vader onvermurwbaar dat "God op de een of andere manier een uitweg zal bieden om dat boek opnieuw te verspreiden." Hij zei dat Habakuk 3:2 en andere geschriften profetieën waren dat God “uw werk in leven zou houden in het midden van de jaren”.

Slechts een maand na Helge's zegevierend klinkende brief, nam de Wereldwijde Kerk van God abrupt en onverklaarbaar contact met ons op om ons de auteursrechten te verkopen voor Mysterie der eeuwen en 18 andere boeken en boekjes van de heer Armstrong!

Voor veel leden en voormalige leden van de Wereldwijde Kerk van God was dit een verbijsterende ommekeer. Maar wij hadden het verwacht! Omdat mijn vader het verwachtte. En hij verwachtte het omdat een wonderbaarlijke overwinning op het auteursrecht absoluut noodzakelijk was om Bijbelse profetie te vervullen!

De Verenigde Staten van Amerika kunnen binnenkort hun eigen wonderbaarlijke overwinning ervaren wanneer God tussenbeide komt en de profetieën vervult die Hij heeft opgetekend. Wij verwachten het, gebaseerd op Bijbelse profetie.

Moa Ad Nl