Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Spanningen laaien op bij de VN

United Nations by Ashitakka is licensed under CC BY-NC 2.0

Spanningen laaien op bij de VN

Terwijl de VN de 75e verjaardag van haar bestaan vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog viert, lijken de vooruitzichten van een vreedzame wereld minder bereikbaar dan ooit. De organisatie die ooit door velen omschreven werd als “de laatste en beste hoop” op vrede voor de mensheid, zag een toenemende verdeeldheid tijdens haar Algemene Vergadering, vergezeld van een gevoel van intensivering van de internationale crisis.

De Algemene Vergadering van de VN die dinsdag in New York City bijeenkwam was voornamelijk een online bijeenkomst vanwege de coronavirus-restricties. Toespraken van VN-functionarissen en wereldleiders waren vooraf opgenomen en werden volgens een vastgestelde agenda afgespeeld in de Algemene Vergadering.

De Amerikaanse president Donald Trump, de Chinese leider Xi Jingping, de Franse president Emmanuel Macron en andere leiders hebben allemaal op dinsdag gesproken. In zijn toespraak namens het gastland beschuldigde dhr. Trump Peking van het verspreiden van “het China-virus” en eiste hij dat de VN het ter verantwoording zou roepen. Hij verwierp de filosofie van multilateralisme en gaf aan dat wereldleiders elk hun eigen land op de eerste plaats moeten stellen.

De opmerkingen van de Chinese president Xi gaven uitdrukking aan de toezegging van zijn land om “unilateralisme en protectionisme” te verwerpen. Hij bevestigde zijn steun voor het handhaven van het multilaterale handelssysteem, het opbouwen van een open wereldeconomie en het nastreven van “open en inclusieve ontwikkelingen.” De Chinese ambassadeur van de VN, Zhang Jan, verwierp de opmerkingen van president Trump met betrekking tot Covid-19 als “ongegronde beschuldigingen.”

Het contrast in toon en inhoud bracht sommigen, waaronder VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, ertoe te waarschuwen voor een nieuwe “Koude Oorlog” in de wereld. Dhr. Guterres uitte zijn zorg als volgt: “Wij bewegen ons in een zeer gevaarlijke richting. Onze wereld kan zich geen toekomst veroorloven waarbij de twee grootste economieën de wereld in een ‘Grote Breuk’ splitsen … Een technologische en economische kloof dreigt onvermijdelijk in een geostrategische en militaire kloof te veranderen. Dat moeten we koste wat kost vermijden.”

Toch staat de wereld wel aan de vooravond van deze “Grote Breuk”! De gebeurtenissen rondom dit opkomende wereldconflict werden meer dan 50 jaar lang door een “Ambassadeur voor wereldvrede”, Herbert W. Armstrong, verkondigd. Hij was zelfs aanwezig tijdens de oprichtingssessie van de VN in 1945 in San Francisco. Sinds zijn dood in 1986 heeft de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, die boodschap nog meer dan 30 jaar lang verkondigd.

Vraag een gratis exemplaar aan van Hij had gelijk voor meer informatie over deze komende “breuk” die gevolgd zal worden door een glorieuze toekomst vol eindeloze hoop. Dit boekje bevat vijf decennia aan nauwkeurige voorspellingen van de heer Armstrong.

Nl Hwr