Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Russische wreedheden met Chinese steun?

Cyber attacks by Christiaan Colen is marked with CC BY-SA 2.0.

Russische wreedheden met Chinese steun?

China heeft zich lang onthouden van kritiek op de oorlog van Rusland in Oekraïne. Het lijkt er nu steeds meer op dat China zelfs heeft geholpen bij de invasie. De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft bevestigd dat het National Cyber Security Centre ( ncsc ) onderzoek doet naar Chinese cyberaanvallen op Oekraïense militaire en nucleaire doelen. De timing van de aanvallen zou kunnen onthullen dat China meedeed aan de Russische invasieplannen.

Slechts enkele dagen voor de Russische inval in Oekraïne werden meer dan 600 websites in Oekraïne het doelwit van cyberaanvallen die volgens het rapport door de Chinese regering werden gecoördineerd. De Chinese inmenging lijkt meer een poging te zijn geweest om inlichtingen te verzamelen dan een poging om iets te ontwrichten. Ciaran Martin, voormalig hoofd van de ncsc, zei: "We moeten hier op twee gebieden heel voorzichtig mee zijn. Ten eerste is er een belangrijk verschil tussen digitale spionage en een ontwrichtende aanval en op basis van de publiekelijk beschikbare informatie lijkt dit op het eerste."

The Times verwees naar een reeks inlichtingenmemo's waarin uiteengezet wordt dat de aanvallen naar verluidt hun hoogtepunt bereikten op 23 februari, de dag voordat Rusland binnenviel, en dat ze nucleaire doelen omvatten. De Oekraïense veiligheidsdiensten beweerden dat zij de informatie niet aan de Times hadden doorgegeven.

Martin beweerde: "Er is niets in het publiekelijk beschikbare bewijs dat een samenzwering tussen China en Rusland impliceert."

Volgens nieuwsberichten zou China Rusland echter hebben gevraagd zijn invasie in Oekraïne uit te stellen tot na de Olympische Winterspelen. De twee landen kwamen vlak voor de invasie een nauwere samenwerking overeen en beiden gaven de VS de schuld van de escalatie die volgde. Chinese verslaggevers deden hun werk tussen de Russische soldaten in Oekraïne – een sterk teken van vertrouwen en samenwerking. China helpt Rusland ook om te gaan met de internationale economische sancties.

China en Rusland zijn al jaren bezig nauwere veiligheids- en economische banden te smeden en de Bijbel laat zien dat zij in de toekomst ook zullen samenwerken bij militaire aanvallen. We zien dus misschien al het begin van deze samenwerking.

Zelfs nu er steeds meer gruwelijke beelden van Russische wreedheden in Oekraïne opduiken, sluiten China en andere Aziatische landen zich niet aan bij de sancties van het Westen tegen Rusland. Waarom is dat? Ze weten dat ze samen moeten optrekken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

"Deze Aziatische samenwerking heeft velen in het Westen overrompeld," legt ons boekje Russia and China in Prophecy uit, daarbij verwijzend naar eerdere tekenen van samenwerking, "maar de Trompet en de Echte Waarheid voor ons hebben die fout nooit gemaakt. Eigenlijk hebben we al meer dan 50 jaar verkondigd dat Rusland, China en andere Aziatische naties zich zouden verenigen in de eindtijd. En we bevinden ons nu in die eindtijd."

Om de Bijbelse profetieën hierover te begrijpen, vraag een gratis exemplaar aan van Russia and China in Prophecy (momenteel alleen beschikbaar in het Engels).

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Hwr