Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Rheinmetall en een nieuwe “super-cyclus” in de defensie industrie

Getty Images

Rheinmetall en een nieuwe “super-cyclus” in de defensie industrie

Alhoewel Rheinmetall in 2019 te maken kreeg met een lagere omzet in de automobielsector, noteerde de wapenleverancier opnieuw een recordjaar. “De orderportefeuille van de groep overschrijdt voor het eerst de drempel van tien miljard euro,” zei Rheinmetall begin maart. De reden hiervoor is de snel toenemende vraag naar wapens. Waar de wapenmakers enthousiast van worden zou voor ons reden moeten zijn voor zorg.

“Rheinmetall heeft opnieuw een recordjaar gehad,” aldus de algemeen directeur van Rheinmetall AG, Armin Papperger. “We zijn ook goed gepositioneerd voor de toekomst in belangrijke markten. In onze rol als internationale systeemleverancier voor strijdkrachten, profiteren we van de “super-cyclus” in de defensietechnologie die ons door de dringende achterstand in militaire aanbestedingen is aangereikt.”

“Rheinmetall profiteert onder andere van de bewapening van Arabische staten tegen Iran,” merkte German-Foreign-Policy.com op, “maar vooral nog van de bewapening van de Westerse wereld tegen Rusland en China.”

Wapenfabrikanten zijn tevreden tijdens economische en wereldwijde onzekerheid. Dit was ook het geval vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Na de wereldwijde economische crisis van 1923 ondervond de Duitse industrie grote tegenslagen. Als gevolg hiervan paste Adolf Hitler de Duitse civiele industrie aan om wapens te kunnen produceren om zo de economische crisis te overwinnen.

Rheinmetall was de op één na grootste wapenleverancier van Hitler. Vandaag is Rheinmetall actief in 21 landen en is de 10de grootste wapenfabrikant in Europa.

Geallieerde troepen kwamen in 1945 in Potsdam, Duitsland, bijeen en besloten dat Duitsland een “volledige ontwapening en demilitarisering” moest ondergaan en tot “de eliminatie van of controle over alle Duitse industrie die voor militaire productie zou kunnen worden gebruikt.”

“In 1996 werd een schokkend inlichtingendocument uit de Tweede Wereldoorlog openbaar gemaakt,” schrijft hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, in Germany’s Conquest of the Balkans . “Het document, waarin een ontmoeting in augustus 1944 tussen Duitse topindustriëlen wordt beschreven, onthult een geheim naoorlogs plan om de Nazi’s weer aan de macht te brengen.” Rheinmetall was bij die ontmoeting aanwezig.

De Verenigde Staten heeft dit document lange tijd verborgen gehouden. Nu weten we dat dit een grote fout was.

“Wij begrijpen de Duitse grondigheid niet,” zei Herbert W. Armstrong op 9 mei 1945. “Vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog hebben zij er rekening mee gehouden deze tweede ronde te verliezen, zoals ook de eerste ronde – en zij hebben, voor dat geval, zorgvuldig en methodisch een derde ronde gepland – de Derde Wereldoorlog! Hitler heeft verloren. Deze oorlogs-ronde in Europa is voorbij. En de Nazi’s zijn nu ondergronds gegaan.”

Het feit dat dezelfde wapenindustrie die Hitler’s grootheidswaanzin mogelijk maakte nu opnieuw wapens produceert, laat zien dat dhr. Armstrong gelijk had. Vraag uw gratis boekje aan Germany’s Conquest of the Balkans (momenteel alleen in het Engels beschikbaar) en leer wat de Bijbel zegt over de heropleving van Duitsland.