Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Politietirannie in Duitsland

Bundestag by hernanpba is licensed under CC BY-SA 2.0

Politietirannie in Duitsland

Decennialang werd studenten in Duitsland verteld te vechten voor hun democratie om een nieuwe Adolf Hitler en nieuwe tirannie te voorkomen. Ze werden gewaarschuwd om zo snel mogelijk op te staan tegen zo’n soort tirannie, zodat zij niet pas wakker zouden worden als het al te laat is. Sommige Duitsers worden nu wakker, maar het lijkt al wel te laat. Overal waar je kijkt, treedt de politie op tegen demonstranten die ervan beschuldigd worden het "democratisch bestuur" in gevaar te brengen.

In Dresden heeft het deelstaatparlement van Saksen maandag gestemd voor het uitroepen van de noodtoestand, die het mogelijk maakt de anders ongrondwettelijke beperkingen tegen de bevolking uit te breiden. Vrijdagavond verzamelde zich een menigte met fakkels en trommels om te demonstreren voor de woning van minister van Volksgezondheid Petra Köpping in Grimma.

Demissionair Duitse bondskanselier Angela Merkel veroordeelde het incident in Berlijn op maandag als een "aanval op de democratie". Wat er voor het huis van Köpping gebeurde was "zeer schandalig", zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Het ging om intimidatie, zei hij. "De demonstranten willen niets anders dan angst aanjagen," zei Seibert. "En daar is geen plaats voor in het democratische debat over de juiste aanpak van deze pandemie.”

Maar is het niet juist de regering die de angst voor het coronavirus heeft gebruikt om miljoenen te dwingen thuis te blijven, terwijl politici hun radicale agenda nastreven?

Afgelopen donderdag nog werd mevrouw Merkel geëerd in een grote ceremonie met soldaten die fakkels droegen, net zoals ze dat al honderden jaren hebben gedaan. Naast de parade werd Merkel door het legerorkest tot tranen geroerd. De gastenlijst was wel teruggebracht van de gebruikelijke 600 tot 200. Opvallend was ook het Duitse adelaarswapen dat de soldaten droegen, met daarop een adelaar met uitgespreide vleugels. Dit symbool vergezelt Duitsland al meer dan een millennium en werd beroemd door toedoen van wijlen Karel de Grote in de 8e eeuw, die trouwens de bevolking van Saksen bruut onderdrukte om hen tot het katholicisme te bekeren. In de vorige eeuw werd de adelaar met gespreide vleugels beroemd met het hakenkruis onder zijn poten.

En terwijl de geschiedenis van het Heilige Romeinse Rijk van Karel de Grote en Hitler in Berlijn wordt gevierd, worden de mensen in Saksen weer bruut onderdrukt. Je zou kunnen beweren dat de bijeenkomst voor het huis van politici verkeerd was, maar als je ziet hoe belachelijk de maatregelen zijn, welke andere opties hebben de burgers dan nog?

Op maandag kwamen nog meer demonstranten voor het parlement bijeen. De politie zette in reactie daarop het terrein af en sloot straten af. Ondanks het grote politieoptreden probeerden tegenstanders van de coronavirusmaatregelen het parlement te bereiken, de politie hield hen in sommige gevallen met overmacht tegen.

Demonstranten die de verordening ter bescherming tegen het Coronavirus (dezelfde verordening waartegen ze protesteerden) overtraden, kregen een boete van 250 euro. "Bijeenkomsten van meer dan tien mensen werden uiteengedreven, potentiële demonstranten werden weggestuurd", noteerde Bild.de. "De politie had van tevoren al een 'hardere aanpak' aangekondigd. Waterkanonnen, paarden- en hondensquadrons staan paraat. "

Dat is een behoorlijk leger om Duitse burgers te onderdrukken die geen eens het recht hebben om wapens te dragen. Het meest verontrustende is dat demonstranten zich slechts met maximaal tien mensen mogen verzamelen, terwijl zij wel geconfronteerd kunnen worden met een politiemacht van honderden agenten.

Overal in Europa duiken video's op van politiekorpsen die demonstranten hardhandig neerslaan. Sommige demonstranten spreken zich uit tegen een vaccin dat de dood van een dierbare heeft veroorzaakt. In Italië demonstreerden betogers met foto's van mensen die zij aan het vaccin hadden verloren.

De mensen zijn wanhopig, maar de politie, hun veronderstelde vriend en helper, schaart zich achter de staat. Als de politie vandaag de COVID-maatregelen van de regering al strikt handhaaft, dan zal zij in de toekomst waarschijnlijk elke regel van de regering strikt toepassen.

Miljoenen mensen maken de demonstranten belachelijk en bespotten ze met grove bewoordingen en sommigen van hen doen ook zeker dwaas. Maar de meeste mensen geloven dan ook zonder meer wat de regering en de "wetenschap" hen vertellen. En veel politici geloven ook dat hun bevelen om de een of andere reden de beste zijn. 1 Timotheüs 3:13 beschrijft onze tijd perfect: "Maar de bozen en de verleiders zullen steeds erger worden, bedriegende en bedrogen worden."

In deze steeds groter wordende chaos en met steeds veranderende regels, mogen we niet vergeten dat we hier de opkomst zien van de laatste heropleving van het Heilige Romeinse Rijk, met alle symbolen, parades en politiemacht. Naarmate de maatregelen in Duitsland, Italië, Oostenrijk en andere Europese naties strenger en strenger worden, kun je verwachten dat de politiemacht sterker en sterker zal worden. Lees Lurch toward tyranny (alleen in het Engels beschikbaar) om deze belangrijke profetische trend te begrijpen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.