Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Polen wil aantal strijdkrachten verdubbelen

Polish Armed Forces Parade by włodi is licensed under CC BY-SA 2.0

Polen wil aantal strijdkrachten verdubbelen

Bedreigd door zijn oosterburen, wil Polen zich bewapenen "om oorlog te voorkomen". Bij zijn presentatie "Plan voor de Verdediging van het Vaderland,” kondigde minister van Defensie Mariusz Blaszczak het doel aan om de defensie-uitgaven aanzienlijk te verhogen en zijn strijdkrachten te verdubbelen tot ten minste 250.000 beroepssoldaten en 50.000 leden van de vrijwillige territoriale troepen. Op dit moment tellen de Poolse strijdkrachten slechts 110.000 beroepssoldaten. N-tv.de berichtte over de plannen van Polen.

Volgens Jaroslaw Kaczynski, de vice-regeringsleider verantwoordelijk voor veiligheidsvraagstukken, is het doel "de strijdkrachten radicaal te versterken". Kaczynski vervolgde: “Als we het ergste, een oorlog, willen voorkomen, dan moeten we handelen volgens het oude motto: ‘Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog’.”

In 2014, kort nadat Rusland de Krim had geannexeerd, waarschuwde Trumpet-hoofdredacteur Gerald Flurry in "The Crimean Crisis Is Reshaping Europe! ", welke invloed deze crisis en de opkomst van Rusland op Europa zouden hebben:

Wij profeteren al zo'n 70 jaar dat Oost-Europa een belangrijk onderdeel zal worden van een nieuwe Europese supermacht - een heropleving van het Heilige Romeinse Rijk. Deze profetie heeft een direct verband met de Krim-crisis! De angst die je in Europa ziet vanwege de gebeurtenissen op de Krim zal ervoor zorgen dat 10 leiders in Europa zich op een plotselinge en dramatische manier zullen verenigen - precies volgens de Bijbelse beschrijving van dat Europese rijk! ... Europa's nieuwe angst voor Rusland zal een belangrijke rol spelen in het versnellen van de vervulling van die profetie!

Wijlen onderwijzer Herbert W. Armstrong verwees vaak naar de "angst voor Rusland" als aanleiding voor de eenwording van Europa. Polen mag zich dan bewapenen, het beseft ook dat het zonder een sterk militair bondgenootschap uiteindelijk onder de voet zal worden gelopen door Rusland. Opmerkelijk is dat Bijbelprofetie zowel Europa's militarisering als eenwording voorspelde.

Daniël 2 en 7 en Openbaring 13 en 17 beschrijven bijvoorbeeld een Europees rijk van 10 naties, of groepen van naties, die in deze eindtijd zal opkomen. Openbaring 17:12 spreekt specifiek over "tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen."

Bijbelprofetie snelt naar zijn vervulling. We zien de wereldgebeurtenissen elke dag versnellen en het is gemakkelijk om deze grote gebeurtenissen voorbij te laten gaan zonder ze echt te begrijpen. Ons trendartikel "Europa's drang naar een verenigd leger" plaatst het streven van Europa naar eenwording in zijn juiste profetische context. De inhoud van dit artikel wordt nu steeds relevanter.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.