Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Memorial day%2c mar%c3%a9chal p%c3%a9tain%2c cimeti%c3%a8re am%c3%a9ricain de suresnes

PHOTOGRAPHIES DE L'AGENCE ROL/WIKIMEDIA COMMONS (CC BY-SA 4.0)

Oproep om te vechten

Donderdag 18 juni markeert de 80 e verjaardag van een historische oproep tot verzet tegen tirannie en nederlaag. Het was de “oproep van 18 juni” in 1940 door generaal de Gaulle om de Franse soldaten en arbeiders op Britse bodem aan te moedigen zich bij hem aan te sluiten in verzet tegen de Duitse overname van Frankrijk.

De dag ervoor had maarschalk Pétain, het nieuwe hoofd van de Franse regering, een officiële radio-aankondiging gedaan waarin hij het beëindigen van de strijd eiste. Het was zijn bedoeling een wapenstilstand met Duitsland te tekenen en de capitulatie van Frankrijk voor de nazi’s te accepteren.

De Gaulle, verbannen naar Londen, hield zijn toespraak via de BBC met speciale toestemming van de toenmalige premier Winston Churchill. “De oproep” wordt gezien als een van de meest belangrijke toespraken in de Franse geschiedenis. Generaal de Gaulle herinnerde het Franse volk eraan dat zij niet alleen stonden. Hij merkte in zijn toespraak op dat Frankrijk, met steun van het Britse rijk en de VS, bevrijd zou worden van de nazi’s.

Ten slotte verklaarde hij: “Wat er ook gebeurt, de vlam van Frans verzet mag niet gedoofd worden en zal niet gedoofd worden.” De oproep van de Gaulle om te blijven vechten tegen tirannie en verraad, wordt gezien als de oorsprong van het Franse verzet tegen de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Iets meer dan 34 jaar geleden vond een vergelijkbare verraderlijke capitulatie aan kwaadaardige machten plaats. Na de dood van dhr. Herbert W. Armstrong in 1986 werd de Wereldwijde Kerk van God (WCG) gedecimeerd door verraderlijke leiders die de leer van dhr. Armstrong verwierpen. Deze leiders wilden net als maarschalk Pétain en anderen de vijand sussen en de vrijheid opgeven voor slavernij, de waarheid opgeven voor leugens.

Vervolgens werd er, geconfronteerd met deze tragedie, een oproep tot verzet gedaan aan al degenen die de waarheid hadden geleerd via het Wereld van Morgen Tv-programma, het tijdschrift De Echte Waarheid, en de talrijke werken van dhr. Armstrong die culmineerden in Mysterie der Eeuwen. Die oproep kwam in de vorm van Maleachi‘s Boodschap van de huidige hoofdredacteur van de Trompet, dhr. Gerald Flurry.

De woorden die doen denken aan Charles de Gaulle houden hun waarheid: “Wat er ook gebeurt, de vlam van… verzet… zal niet gedoofd worden.”

Schrijf voor uw gratis exemplaar van Maleachi’s boodschap en kijk onze korte video Wie was Herbert W. Armstrong? voor meer informatie over deze geschiedenis.