Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Olaf Scholz: Duitslands nieuwe bondskanselier - voorlopig

Olaf Scholz by boellstiftung is licensed under CC BY-SA 2.0

Olaf Scholz: Duitslands nieuwe bondskanselier - voorlopig

Duitsland heeft een nieuwe regering. Na 16 jaar met bondskanselier Angela Merkel is dit groot nieuws. Het lijkt alsof de overgang van de oude naar de nieuwe regering zo soepel mogelijk verlopen is. Mevrouw Merkel heeft haar best gedaan om haar voormalige minister van Financiën in zijn nieuwe baan te begeleiden. Bovendien verdwijnt ze zelf ook niet geheel van het toneel.

Merkel vestigt haar nieuwe kantoor in het Bondsdaggebouw aan Unter den Linden 71 - waar voorheen gdr-minister van Onderwijs Margot Honecker was gevestigd. Haar kantoor wordt door de staat betaald en zij zal negen medewerkers krijgen. De soepele overgang van de macht en haar ambt als oud-kanselier wekken de indruk dat zij een invloedrijke figuur zal blijven.

De toenadering van mevrouw Merkel tot China, Rusland en de linkse Amerikaanse president Barack Obama en haar grote minachting voor Donald Trump wijzen erop dat zij meer sympathie heeft voor het communistische systeem dan voor het kapitalistische systeem. Scholz van de sociaaldemocraten lijkt de idealen van Merkel te delen. In "Wie is Olaf Scholz? " deelt Spiegel Online een foto waarop Scholz te zien is bij een demonstratie in 1983 die streed voor het "overwinnen van de kapitalistische economie" en tegen het NAVO-dubbelbesluit dat o.a. dreigde met de inzet van middellange afstand kernwapens in West-Europa, als de Sovjet-Unie niet zou instemmen met een wederzijdse beperking van raketten. Scholz behoorde in die tijd tot de ultralinkse Stamokap (staatsmonopolie-kapitalisme) vleugel.

Scholz is een van de oudste pas geïnaugureerde kanseliers in Duitsland. Maar over zijn privéleven is verrassend weinig bekend. "Er bestaat geen boek over Scholz, geen enkele biografie," merkte Spiegel Online op. "Dat komt misschien ook omdat hij zijn privéleven hermetisch afschermt: zijn gezin. ... Scholz is een politicus die vooral bekend staat om zijn gebrek aan charisma, een broze Noord-Duitser, een man van kleine gebaren en stille toespraken. Niemand vindt hem interessant genoeg om zijn leven in een boek op te tekenen. Bijna niemand geloofde dat Scholz ooit Duitsland zou kunnen regeren."

Hoe lang Scholz ook zal regeren, we kunnen inderdaad nogal saaie toespraken verwachten en een regeringsstijl die gepaard gaat met links-radicale politieke agenda's.

Maar bij de Trompet analyseren we de politiek in het licht van de Bijbelse profetie. Openbaring 17 geeft aan dat er tien machthebbers (koningen) in Europa zullen opstaan onder leiding van één overkoepelende leider. Vers 1-4 van het hoofdstuk geeft aan dat deze leiders sterk beïnvloed zullen worden door de Katholieke Kerk. Openbaring 13 laat ook zien dat het door Duitsland geleide Europese rijk bekend zal staan om zijn militaire kracht. Scholz lijkt er niet de leider naar die Europa zal verenigen om zo'n militair rijk op te bouwen - hoewel hij er wel de weg voor zou kunnen vrijmaken. Richard Palmer merkte in Germany veers left op: "De onrust van de regering van Joe Biden in de VS heeft daar geleid tot een stijgend verlangen naar een terugkeer van president Donald Trump naar het Witte Huis. Een linkse regering in Duitsland zou een soortgelijk verlangen in Berlijn kunnen veroorzaken."

We hoeven misschien niet lang te wachten om bovengenoemde profetieën precies in vervulling te zien gaan. Maar u kunt het nieuws voorblijven. Ik moedig u aan om het artikel Europe Is About to Be Hijacked van Trumpet hoofdredacteur Gerald Flurry te lezen. Zoals de titel laat zien, kunnen we het onverwachte verwachten en wordt de basis daarvoor nu al gelegd.

Nl Lead