Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Nederlands leger komt onder Duits commando

MICHAEL WILLIAMS/WIKIMEDIA COMMONS

Nederlands leger komt onder Duits commando

Vanaf vandaag staat de hele Nederlandse landmacht onder Duits bevel. De Nederlandse landmacht heeft al twee gevechtsbrigades in het Duitse leger ondergebracht; op 30 maart volgt de derde brigade.

De officiële verklaring van het Duitse leger klinkt als een overwinningsverklaring:

Met het ondergeschikt maken van de Nederlandse 13e Lichte Brigade zullen alle brigades van het Nederlandse veldleger onder bevel gesteld zijn aan de divisies van het Duitse leger.

De twee landen hebben een recente geschiedenis van nauwe militaire samenwerking.

  • Het Duits-Nederlandse Korps werd opgericht in 1995.

  • De landen houden regelmatig gezamenlijke oefeningen en delen militaire aankopen en ontwikkelingsinitiatieven.

  • Duitse en Nederlandse troepen werkten samen in Afghanistan en Mali.

  • In 2016 kwamen Duitsland en Nederland overeen om het Zeemacht van de Duitse marine geleidelijk te integreren in de Koninklijke Marine.

  • Het recente plan zal een gezamenlijke strijdmacht vormen van ongeveer 50.000 militairen, waaronder ongeveer 8.000 Nederlandse militairen, aldus de Nederlandse krant nrc.

  • De integratie werd vergemakkelijkt door het feit dat de Duits-Nederlandse legers reeds militaire technologieën delen.

Verhoogde urgentie: De integratie van Duitse en Nederlandse strijdkrachten is versneld door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. “De aanval van Rusland op Oekraïne in strijd met het internationaal recht heeft de heroverweging versneld om de militaire paraatheid van Europa te benaderen als een gezamenlijke taak”, kondigde de Bundeswehr in december aan. Als gevolg daarvan, zei het, hebben de Nederlandse en Duitse landmacht “besloten tot diepgaande integratie.”

Een voorbeeld voor de rest:

De uitstekende samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse strijdkrachten wordt beschouwd als een bijzonder voorbeeld van een hecht gemeenschappelijk Europees veiligheids- en defensiebeleid.
– Bundeswehr website

Duitsland wil dat alle Europese legers onder zijn bevel komen, en het is al begonnen met anderen op te nemen. Ze trainen samen en binnenkort kunnen ze samen vechten. Lees “Europa’s ondergrondse leger

Hoe het zal eindigen: Wat begint als samenwerking, zal eindigen in Duitse overheersing. Openbaring 17 spreekt van een militair conglomeraat van 10 naties of groepen van naties. Zoals ons boekje Germany and the Holy Roman Empire (alleen verkrijgbaar in het Engels) uitlegt, zal dit rijk geleid worden door Duitsland.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.