Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

NAVO secretaris-generaal: "Duitsland heeft een leidende rol"

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg voor een Leopard-tank. [SEAN GALLUP/GETTY IMAGES]

NAVO secretaris-generaal: "Duitsland heeft een leidende rol"

Rusland valt Oekraïne binnen en slokt Wit-Rusland op – om te voorkomen dat de Russische president Vladimir Poetin nog verder gaat, stellen de Europese naties hun vertrouwen in Duitsland. In een interview van 7 mei merkte Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, op dat Duitsland een centrale rol op zich moet nemen om Europa te versterken tegen een Russische invasie. Het leiderschap van Duitsland in de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie is in de loop der jaren gestaag gegroeid tot een punt waarop men zich moet afvragen of de oorspronkelijke doelstellingen van het bondgenootschap nog wel worden bereikt.

In gesprek met het Duitse Welt zei Stoltenberg: "We moeten alles in het werk stellen om te voorkomen dat de oorlog in Oekraïne zich uitbreidt naar andere landen. Daarom sturen we geen NAVO-troepen naar Oekraïne. We steunen het land massaal, maar de NAVO is bewust geen partij in de oorlog. Tegelijkertijd versterken we de troepen en het materieel op de oostelijke flank van de NAVO om onze lidstaten te beschermen. Duitsland speelt hierbij een leidende rol. Wij laten geen ruimte voor misverstanden of misrekening."

Daarnaast noemde hij de aankondiging van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om 100 miljard euro extra uit te trekken voor defensie "een belangrijk politiek signaal".

De vraag naar Duits militair leiderschap neemt toe. Dit was al het geval voordat Rusland Oekraïne binnenviel. Op 19 november werd de Duitse luitenant-generaal Jürgen-Joachim von Sandrart commandant van de noordoostelijke flank van de NAVO. Deze flank overziet Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen en Slowakije. Het besluit werd genomen terwijl de regio steeds meer bedreigd wordt door de opmars van Rusland.

"De mensen op de oostflank van de NAVO, in de drie Baltische staten en in Polen, verwachten terecht dat het defensieve bondgenootschap waartoe hun landen behoren, klaarstaat en in staat is hen tegen elke bedreiging te beschermen," zei von Sandrart destijds tegen Bild.de.

Terwijl de Europese naties gewend zijn zich voor hun bescherming tot de NAVO te wenden, keren zij zich nu ook steeds meer naar Duitsland.

Maar te midden van de roep om Duits leiderschap en militaire opbouw, stellen weinigen de krachtige vraag die Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry in 2014 stelde: "Wat zal Duitsland doen als het een sterk leger krijgt?"

Deze vraag is vandaag relevanter dan ooit, omdat Duitsland op het punt staat een fenomenaal leger te krijgen, met hoogtechnologisch materiaal van de V.S. en met Europese samenwerking. Bovendien ondervindt Duitsland weinig weerstand in zijn streven naar militaire dominantie. Men is eerder verheugd over meer Duitse militaire kracht.

Vergelijk dit met een verklaring van de eerste secretaris-generaal van de NAVO, Lord Hastings Ismay, die de doelstellingen van de alliantie omschreef als: "Hou de Russen buiten, de Amerikanen binnen, en de Duitsers onder controle."

Hij had een ander begrip van het Duitse militarisme. Maar om terug te komen op de vraag van Mr. Flurry, wat gaat Duitsland doen met de macht die het nu krijgt? Mr. Flurry vervolgde: "Durft u zijn geschiedenis te lezen en begrijpen? Als dat leger er eenmaal is, zal het gebruikt worden! Deze wereld begrijpt dat niet omdat ze de geschiedenis en Bijbelprofetie niet begrijpt. We hoeven alleen maar naar de waarheid te kijken om te begrijpen waar we mee te maken hebben. Alles gaat nu razendsnel."

Jarenlang hebben we gewaarschuwd voor de invloed van Duitsland – nu zien we deze groeien en de mensen juichen het toe! Maar de Bijbel slaat alarm. Ik moedig u aan om een gratis exemplaar aan te vragen van Nahum: Een eindtijd profetie voor Duitsland door Mr. Flurry, om te zien waar deze gebeurtenissen toe leiden en waarom wij wel waarschuwen voor Duitsland, terwijl niemand anders dat doet.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Nah