Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Na Oekraïne: hou Israël en Iran in de gaten

Na Oekraïne: hou Israël en Iran in de gaten

We hebben crisis na crisis zien uitbreken op het wereldtoneel. Het slechte nieuws is dat dit nog maar het begin is. Een nog gevaarlijker crisis broeit momenteel in het Midden-Oosten. Bij deze crisis zijn ook enkele van dezelfde grootmachten betrokken, zoals Rusland, Duitsland en de Verenigde Staten. Deze landen zijn allemaal in gesprek met Iran over zijn nucleaire programma.

Het is niet echt een geheim dat Iran kernbommen wil hebben om Israël te vernietigen. Iran is een van 's werelds grootste olieproducenten en heeft weinig belangstelling of zelfs plannen voor kernenergie. Iraanse leiders hebben echter herhaaldelijk gezworen "Israël van de kaart te vegen". Dit waren de exacte woorden van de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in 2005.

Terwijl Israël op de hoogte is van dit ongelooflijke gevaar, beloven de Westerse mogendheden Israël hun bescherming. Het enige probleem is dat zij hetzelfde aan Oekraïne hebben beloofd.

In het Memorandum van Boedapest van 1994 hebben de VS, Rusland en Groot-Brittannië zich ertoe verbonden "de onafhankelijkheid, de soevereiniteit en de bestaande grenzen van Oekraïne te eerbiedigen" en "zich te onthouden van dreiging met of gebruik van geweld" tegen het land. Het Brookings Institution verklaarde: "Deze garanties speelden een sleutelrol bij het overtuigen van de Oekraïense regering in Kiev om afstand te doen van in wezen 's werelds op twee na grootste nucleaire arsenaal, dat bestond uit zo'n 1.900 strategische kernkoppen."

Rusland heeft deze overeenkomst duidelijk geschonden. In februari gaf president Vladimir Poetin de Russische strijdkrachten de opdracht "vredestaken uit te voeren" in Oost-Oekraïne. Wat volgde was een grootscheepse invasie. Duitsland heeft de afgelopen tien jaar een sleutelrol in de onderhandelingen gespeeld, maar liet deze crisis escaleren.

Israël moet lering trekken uit deze geschiedenis, wanneer zich een soortgelijke crisis ontwikkelt die zijn eigen veiligheid bedreigt.

Begin maart, terwijl Oekraïense steden werden gebombardeerd, bracht de Duitse bondskanselier Olaf Scholz een bezoek aan Jeruzalem en ontmoette hij de Israëlische premier Naftali Bennett. De twee leiders "bereikten overeenstemming over de totstandbrenging van een nieuwe strategische samenwerking". Bennett noemde het "een belangrijke upgrade in onze betrekkingen." Hij waarschuwde echter dat de nucleaire deal met Iran hen in staat zou kunnen stellen "binnen enkele jaren op grote schaal centrifuges te installeren. Deze mogelijkheid is voor ons onaanvaardbaar."

Scholz stelde daar tegenover dat een nieuw nucleair akkoord met Iran "niet langer kan worden uitgesteld". Ook de VS gaat met dezelfde urgentie door. De onderhandelingen lijken zo slecht te gaan dat drie Amerikaanse topdiplomaten de onderhandelingstafel zelfs hebben verlaten – kennelijk omdat Iran een nog betere deal krijgt dan hun morele terughoudendheid kon rechtvaardigen .

Onze boekjes Jeruzalem in Profetie en De Koning van het Zuiden (alleen in het Engels verkrijgbaar) geven gedetailleerde uitleg over hoe dit conflict zal eindigen. Opmerkelijk is dat wat er met Jeruzalem zal gebeuren, verbazingwekkend veel lijkt op wat er met Oekraïne is gebeurd. In Daniël 11:40-45 wordt onthuld dat Iran, de koning van het zuiden, agressiever zal worden. De koning van het noorden, Duitsland, zal inderdaad met Iran afrekenen en vervolgens ook “het Sieraadland binnentrekken" – Jeruzalem (vers 41).

Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry legde uit: "Het woord "binnentrekken" duidt helemaal niet op het gebruik van geweld. De Duitsers zullen ongetwijfeld worden uitgenodigd als een vredesmacht."

Kiev was vroeger het spirituele hart van Rusland en daarom topprioriteit op Poetins lijst van veroveringsdoelen. Voor het Vaticaan en Europa is Jeruzalem nog veel belangrijker – ook zij willen Jeruzalem naar zich toetrekken. Dhr. Flurry concludeerde: "Het Vaticaan en Duitsland vormen het hart van het Heilige Romeinse Rijk. Zij hebben Jeruzalem al verschillende keren veroverd. En ze zijn voorbestemd om dat nog een laatste keer te doen!"

Ik moedig u aan een gratis exemplaar van Jeruzalem in Profetie te bestellen om te begrijpen waar de huidige onderhandelingen toe leiden en waar de volgende grote crisis zal uitbreken. Dit boekje onthult ook enorm goed nieuws voor Israël, Duitsland, Rusland en eigenlijk voor de hele wereld.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

JIP_NL