Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Macrons overwinning: geen opluchting

De Franse president Emmanuel Macron (2L) op de Champ de Mars in Parijs, 24 april 2022. [LUDOVIC MARIN/AFP via Getty Images]

Macrons overwinning: geen opluchting

Het hele weekend werd door velen gevreesd dat een rechtse populist de nationale verkiezingen in Frankrijk zou winnen. Het feit dat ongeveer 40 procent op Marine Le Pen heeft gestemd, is een teken dat veel mensen in Frankrijk de status quo beu zijn. Zij willen veel strengere wetten tegen immigratie, minder banden met de Europese Unie en vinden een zekere toenadering tot de Russische president Vladimir Poetin niet erg. Ze schamen zich er niet voor om als extreemrechts of anti-moslim te worden geclassificeerd. Het feit dat zovelen op Le Pen hebben gestemd, toont aan dat deze gevoelens nu mainstream zijn – en dat de acceptatie ervan nog zal toenemen.

Toch hebben ook veel mensen hun opluchting geuit over de overwinning van Macron. Daarbij zien ze een realiteit over het hoofd waar Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry de aandacht op vestigde. In "France Is Resurrecting the Holy Roman Empire" (alleen beschikbaar in het Engels) schreef de heer Flurry: "Onder het leiderschap van president Emmanuel Macron, heeft Frankrijk zich tegen Amerika en Groot-Brittannië gekeerd. In plaats van de kant van zijn vroegere bondgenoten te kiezen, maakt Frankrijk nu zijn vijand uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, Duitsland, het hof."

Eerder al heeft Macron de Franse nazi-collaborateur maarschalk Pétain geprezen als een "groot soldaat", noemde hij de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie "hersendood", eiste onafhankelijkheid van Amerika en meer samenwerking met en afhankelijkheid van Duitsland. Het maakt blijkbaar niet uit dat het Duitsland was die in twee wereldoorlogen de dood van tientallen miljoenen veroorzaakte.

Hoewel het Duitse volk zeker veel kwaliteiten heeft die te bewonderen zijn, wijzen veel tekenen erop dat de Duitse elite geen berouw heeft van haar imperialistische ambitie.

In zijn artikel benadrukt Mr. Flurry de volgende profetie: "En de tien hoorns die u gezien hebt, zijn tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen. Dezen zijn eensgezind en zij zullen hun kracht en macht aan het beest overdragen" (Openbaring 17:12-13). Mr. Flurry merkte op:

Vers 13 laat zien dat deze 10 koningen allen eensgezind zullen zijn – en dat zal de Duitse gezindheid en de geest van het Heilige Romeinse Rijk zijn. Deze koningen zullen "hun macht en kracht aan het beest geven." Dit is een profetie dat deze naties verankerd zullen zijn aan Duitsland! Van alle landen is Frankrijk de eerste om dit toe te geven! Macrons oproep tot een bondgenootschap van Frankrijk met Duitsland en de Rooms Katholieke Kerk vervult deze profetie tot in de puntjes!

De Bijbel openbaart dat het Heilige Romeinse Rijk, dat verantwoordelijk is geweest voor religieuze vervolging en gewelddadige veroveringen, opnieuw zal herleven – dodelijker dan ooit. Ook al zijn er enkele aspecten van dit rijk te bewonderen – de Bijbel is duidelijk dat de verwoesting die het zal veroorzaken ongekend zal zijn en de hele wereld zal overweldigen.

Macron is bereid de macht van Frankrijk over te dragen aan Duitsland; hij zou zelfs een van de bovengenoemde voorspelde tien koningen kunnen zijn. Daarom is Macrons overwinning een duidelijke waarschuwing voor de naderende vervulling van Bijbelprofetie die de mensheid ertoe zou moeten brengen zich tot God te bekeren. Lees dhr. Flurry's artikel "France Is Resurrecting the Holy Roman Empire" (alleen beschikbaar in het Engels) om te begrijpen waar het gevaar schuilt van Macrons bondgenootschap met Duitsland.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.