Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Libië en Ethiopië onthullen de militaire strategie van Iran

Magharebia/Wikimedia

Libië en Ethiopië onthullen de militaire strategie van Iran

Wat is de onmiddellijke toekomst van Libië en Ethiopië? Wij moeten in de Bijbel kijken voor het antwoord – u zult het nergens anders vinden.

Kijk eens wat er in de eerste paar maanden van dit jaar is gebeurd: 1) de Tunesische regering is gevallen, waarschijnlijk in handen van de radicale Moslims; 2) Libanon is in handen van de Hezbollah-terroristen gevallen, bestuurd door Iran – veruit nummer één in de wereld van landen die terroristisme sponseren; 3) de regering van Egypte is gevallen, en de vervanging zal een soort van alliantie vormen met Iran – de koning van het Zuiden. Wij hebben dit al ongeveer 20 jaar lang geprofeteerd!

Nu kan de hele wereld dit op dramatische wijze zien gebeuren!

Zoals gebruikelijk zien veel leiders van de westerse wereld wat er in Egypte gebeurt als goed nieuws. Zij zien de kracht van Iran en de Moslim Broederschap niet, en sommigen van hen zien de gebroken wil van Amerika niet – terwijl al de leiders uit het Midden Oosten dat wel zien!

De regering in Jemen is zeer wankel.

Al deze gebeurtenissen vormen slecht nieuws voor Amerika en Israël. Maar ze laten ons vrijwel precies zien waar we ons bevinden in de Bijbelse profetieën!

Laat me nu een nieuw en verbazingwekkend stuk van de puzzel over het Midden-Oosten illustreren.

Het hele scenario wordt uitgelegd in Daniël 11:40-44. Deze verzen onthullen wat zich ontvouwt in het Midden-Oosten, Europa en Azië – de meest belangrijke profetie over de komende jaren.

Tot nu toe heb ik nog niet veel begrepen over de reden waarom de twee naties Libië en Ethiopië worden genoemd in vers 43, samen met Egypte. Deze twee landen vormen de sleutel die de strategie van de radicale Islam ontsluit. Die strategie zal de VS en Europa doen schudden op hun grondvesten!

We staan op het punt te worden overspoeld met slecht nieuws. Maar het wordt afgesloten met het beste nieuws dat u ooit gehoord heeft! Spoedig zullen we zien dat de geprofeteerde 10 Europese koningen zich verenigen in het Heilige Romeinse Rijk, dat in botsing zal komen met de radicale Islam oftewel de koning van het Zuiden. Europa begrijpt wat de VS niet begrijpt: de radicale Islam moet gestopt worden! En de sterkere leiders weten dat het niet zal gaan door middel van onderhandelingen!

Hier is wat ik schreef in het tijdschrift The Trumpet in juli 1993 – bijna 18 jaar geleden: “Dus wanneer zal de koning van het Zuiden ‘stoten’ tegen de koning van het Noorden? Dit moet gebeuren nadat het boek Daniël in deze eindtijd aan Herbert W. Armstrong werd geopenbaard. Daniël 12:9 vertelt ons dat de tijd van het einde begint toen Daniël werd geopenbaard. [Dit boek kan alleen begrepen worden in deze eindtijd (Daniël 12:4, 9).] Dus de koning van het Zuiden moet opkomen nadat het boek Daniël werd geopenbaard aan Gods kerk in de eindtijd – en specifiek aan Herbert W. Armstrong. Deze verzen wijzen op een koning van het Zuiden, die nog in de toekomst komt. En ik geloof dat alle indicaties wijzen op de radicale Islam als koning, onder leiding van Iran.”

Hoe kon ik zo lang geleden weten dat Iran de koning van het Zuiden zou zijn die in botsing komt met het Heilige Romeinse Rijk? Vanwege wat er gebeurde in Iran en het Midden-Oosten, in combinatie met Bijbelse profetie. Het is voor ons allemaal tijd om wakker te worden en te zien wat er gebeurt in deze wereld.

We worden geconfronteerd met de grootste catastrofe ooit op de planeet aarde. Wat er in januari en februari van dit jaar gebeurde was slechts een kleine generale repetitie van wat er op het punt staat te exploderen in het Midden Oosten! De hele wereld zal worden meegesleurd in deze ongekende crisis! Iran staat op het punt een atoombom te krijgen. Het land is de grootste sponsor van terrorisme in de wereld – geen ander land komt zelfs maar in de buurt. En hier is het ergste van alles: Iranese leiders en veel van hun volk geloven dat de 12de Iman (hun versie van de Messias) op het punt staat terug te keren. Zij denken dat zijn terugkeer kan worden versneld door het creëren van chaos!

Men kan een heleboel chaos creëren met veel terroristen en atoombommen. Nooit eerder in deze moderne tijd heeft een machtige natie zulke extreem gevaarlijke overtuigingen gehad. Dat maakt Iran een angstaanjagend gevaar, erger dan waar we ooit eerder mee geconfronteerd zijn! Het is een pad ingeslagen dat wel tot oorlog moet leiden!

Het lot van Egypte

Egypte grenst geografisch aan de zuidelijke grens van Israël. Dat is een belangrijke reden waarom het volk Israël bang is voor wat er gebeurt in Egypte.

Hier is nog een citaat uit mijn artikel in de Trumpet van juli 1993: “Islamitisch extremisme verkrijgt in een angstaanjagend tempo ook macht over Egypte. Er is een profetie die aangeeft dat Egypte waarschijnlijk in de handen van de Islam zal vallen – of sterk beïnvloed zal worden door de Islam. Laten we Daniël 11:40 en 42 lezen: “En op den tijd van het einde, zal de koning van het Zuiden tegen hem met hoornen stoten; en de koning van het Noorden zal tegen hem aanstormen, met wagenen, en met ruiteren, en met vele schepen; en hij zal in de landen komen, en hij zal ze overstromen en doortrekken. … En hij zal zijn hand aan de landen leggen, ook zal het land van Egypte niet ontkomen.” (SV). Dit vers geeft aan dat Egypte geallieerd zal zijn met de koning van het Zuiden. Dat is waarschijnlijk de reden dat Egypte eveneens aangevallen wordt en bezet zal worden! Ik geloof dat deze profetie in Daniël 11:42 aangeeft dat we op het punt staan een radicale verandering in de Egyptische politiek te zien!

Het Heilige Romeinse Rijk, onder leiding van Duitsland en het Vaticaan, zal oorlog voeren tegen radicaal Islam met alle kracht die het kan opbrengen. Die ene wervelstorm-achtige klap zal de koning van het Zuiden vernietigen.

Sinds ik dat geschreven heb, is Egypte herhaaldelijk opgeschud door Iran en de radicale Islam. Anwar Sadat, de president van Egypte voor Hosni Mubarak, is vermoord door het Moslimbroederschap – momenteel de sterkste tegenstander van Mubarak en nauw verbonden met Iran. Die radicale, gewelddadige organisatie staat nu op het punt veel meer invloed en controle te krijgen in de Egyptische politiek. De Broederschap is de afgelopen 30 jaar minder gewelddadig geweest vanwege het sterke leiderschap van Mubarak. Maar nu is hij weg. De nauwe relatie van Egypte met Amerika is nu geschiedenis!

De Hamas-terroristen uit de Gaza-strook zijn de Palestijnse tegenhangers van de Moslimbroederschap! Deze terroristische Broederschap zou de controle over Egypte kunnen krijgen. Het zou heel vergelijkbaar kunnen gaan als de manier waarop Hamas de controle over de Gaza heeft verkregen.

Hier is wat de Christian Science Monitor schreef op 25 januari: “Zij zijn op zoek naar het verdrijven van president Hosni Mubarak, die na de moord op Sadat in 1981 president werd. Een volksopstand in Tunesië zou ervoor kunnen zorgen dat president Zine el Abidine Ben ali afgezet wordt [dat gebeurde inderdaad] … Maar activisten, politieke analisten en gewone mensen in Egypte beweren met nadruk dat er vandaag een verschuiving van cruciaal belang in Egypte heeft plaatsgevonden. De Egyptische politicoloog Mustapha Kamel al Sayyid voorspelt dat nu de dam gebroken is, de protesten voortgezet zullen worden. “Het reservoir van ontevredenheid is enorm” zegt hij. … “‘er komt een revolutie aan’ [voegde een demonstrant toe]” (nadruk van mij).

De toekomst ziet er erg somber uit voor Egypte, precies zoals de Bijbel voorspelde in het boek Daniël zo’n 600 jaar voor de eerste komst van Christus!

Waarom willen de mensen hun eigen Bijbels niet geloven?

Hier is wat Stratfor schreef op 4 januari: “De meest kwetsbare tijd in Egypte is de periode voordat Mubarak het toneel verlaat [toen de Amerikaanse regering Mubarak, die onze vriend was … de laatste 30 jaar, vernederde]. … Laten we eens een moment stil staan bij wat een Islamitisch Egypte zou betekenen. Het Middellands Zeegebied, dat een strategisch rustige plek is geweest, zou tot leven komen. De Verenigde Staten zal zijn strategie moeten hervormen, en Israël zal zijn strategisch beleid moeten heroriënteren. Turkije’s renaissance zal een nieuwe Islamitische macht in het Middellandse Zeegebied serieus moeten nemen. Het belangrijkste, een Islamitisch Egypte zou een dramatische impuls geven in de hele Arabische wereld aan de radicale Islam. Een van de hoekstenen van het Amerikaanse en Europese beleid in de regio zou in een cruciaal deel van de wereld wegvallen. De transformatie van Egypte tot een Islamitisch land zou de meest belangrijke gebeurtenis zijn die we ons in de Islamitische wereld kunnen voorstellen, zonder de Iraanse bom.”

Stratfor stelt dat de beweging van Egypte richting het Islamitische kamp dodelijker is dan al het andere, behalve het verkrijgen van de atoombom door Iran – wat op het punt staat te gebeuren!

Dat is precies wat er gaat gebeuren binnen Egypte – volgens Bijbelse profetie.

President Mubarak verzette zich tegen radicale Moslims in hun geweld tegen Israël en andere landen. Hij was een machtig bondgenoot in het helpen van Amerika, Brittannië en Israël in de oorlog tegen terreur. Mubarak vocht tegen het verkrijgen van de atoombom door Iran.

In termen van vrede, zal Israël zijn beste vriend in het Midden-Oosten verliezen – Egypte. De Joodse natie is in groot gevaar! De Joden weten dit en veel van hen geven de VS de schuld van een groot deel van deze Egyptische crisis.

President Mubarak oefende de macht uit die nodig was binnen Egypte om zijn sterkste tegenstander, de gewelddadige Moslimbroederschap, onder controle te houden. Hij heeft zes moordaanslagen overleeft.

Toch lijkt het of onze leiders geen echt idee hebben van hetgeen hij elke dag mee te maken had.

Ondanks de positieve vruchten van Mubarak, is de huidige regering van de VS er steeds op uit geweest om hem vanaf het begin van de massale demonstraties in Egypte, publiekelijk te vernederen. Alleen een berisping van Saoedi-Arabië vertraagde de tactiek van onze regering.

Geen Arabisch land in het Midden-Oosten heeft meer gedaan om bevriend te raken met Amerika!

Ja, Mubarak heeft een aantal ernstige fouten gemaakt. Maar Amerika heeft een vriend van 30 jaar volkomen verraden. En het resultaat? De invloed van Amerika in het Midden-Oosten is gedaald tot vrijwel nul!

Waarom? Omdat wij de vijanden van Amerika en de gematigde Arabische staten steunen en landen die vriendelijk tegen ons zijn vernederen. Zo heeft de Amerikaanse regering bijvoorbeeld niets gezegd om de vele duizenden (sommige zeggen miljoenen) demonstranten te steunen die in de zomer van 2009 tegen de Iraanse leiders marcheerden die hun verkiezing had gestolen!

Amerika zal nooit meer zo’n kans krijgen als met die eerste en meest krachtige golf van ontevredenheid. Het wrede leger heeft sindsdien de controle gekregen over de protesterende mensen, die nu veel angstiger zijn.

Anderzijds heeft de overheid van de VS onmiddellijk steun gegeven aan de protesterenden in Egypte en onze jarenlange vriend, Hosni Mubarak, vernederd.

De VS had diplomatieke bemoedigende woorden tot beide partijen kunnen spreken.

Hoe kunnen we zo’n gevaarlijk, omgekeerd buitenlands beleid verklaren?

Waarom zouden gematigde Arabische landen en Israël nog enige steun aan Amerika geven? We moeten toch zeker inzien hoe onze acties een negatieve invloed hebben op de volken in het Midden-Oosten?

De hele wereld kijkt toe. Het buitenlandse beleid van Amerika is een regelrechte ramp!

Welk Arabisch land zou ons in een crisis nu nog helpen om de enorme hoeveelheden olie die we uit het Midden-Oosten krijgen veilig te stellen – zonder welke onze economie te gronde gericht wordt?

Wat de Egyptenaren echt willen

De Egyptische presidentsverkiezingen zijn gepland in september 2011. Welke resultaten moeten wij verwachten?

Veel mensen in het Westen hopen dat Egypte omgevormd wordt tot een plaatje van democratie en vrede. Maar wat wil het Egyptische volk? Zijn de westerse leiders bereid om naar de realiteit te kijken?

Uit een groot onderzoek vorig jaar van het Pew Research Centrum bleek dat het Egyptische volk geen interesse heeft in een democratie naar Westerse stijl. Zij willen eigenlijk streng Islamitisch bestuur.

Kijk naar de resultaten van het Pew-onderzoek.

Ruim 85% van de moslims in Egypte wil een sterke Islamitische invloed op de politiek van het land. Bijna evenveel zeggen dat degenen die het Islamitische geloof verlaten ervoor gedood moeten worden. 82 procent steunen het stenigen van echtbrekers, en 77 procent denkt dat dieven hun handen afgesneden moeten worden.

Meer dan de helft zou de scheiding van vrouwen en mannen op de werkplek steunen.

Vierenvijftig procent is van mening dat zelfmoordaanslagen die burgers doden gerechtvaardigd kunnen worden.

Bijna de helft heeft een “positief beeld” van de terroristisch groep Hamas, en 3 van de 10 staan positief tegenover Hezbollah. Eén vijfde van de Egyptenaren houden er zelfs positieve standpunten op na over al Qaeda en Osama bin Laden.

Onder de 18 Moslimlanden die Pew onderzocht, had Egypte de hoogste negatieve waardering richting Amerika: 82 procent van de Egyptenaren hebben een hekel aan de VS.

Een machtig Mubarak was in staat de meer extreme standpunten van zijn eigen volk onder controle te houden of in te dammen. Maar die dam werd doorbroken toen hij aftrad.

Geen nieuwe leider kan ooit weer de macht krijgen om zulke sterke overtuigingen van het Egyptische volk te weerstaan. Dit speelt allemaal in de handen van Iran en zijn nauwe banden met de Moslimbroederschap. Wat er gebeurde met Iran in 1979 is enigszins vergelijkbaar met wat er zal gebeuren in Egypte. En laten we niet vergeten hoe Iran de Gaza en Libanon tot zijn eigen terroristische wapens heeft omgevormd. In elk van deze plaatsen begon het met een groep als de Moslimbroederschap.

Wij onderschatten voortdurend de kracht van Iran! Die welvarende natie geeft volledige, fanatieke steun aan terroristische groeperingen!

Het volk in Egypte voelt nu vreugde. Maar dit is geen tijd voor vreugde in Amerika – het is een tijd voor angst. Als we dat nu nog niet begrijpen, dan zullen we dat binnenkort wel doen!

De strategie van Iran —
 nachtmerrie voor de VS en de EU

Stratfor Intelligence heeft het Middellandse Zeegebied twee keer genoemd. Turkije, nu al een bondgenoot van Iran, bevindt zich aan het noordelijke deel van die strategisch belangrijke zee.

Stratfor gelooft dat de VS en Israël hun strategie zullen moeten omvormen. Stratfor noemde ook Europa. Duitsland en het Vaticaan zullen er de oorzaak van worden dat de hele wereld zijn strategie rond het Midden-Oosten moet aanpassen! Bijbelse profetie maakt dit heel duidelijk.

De meeste autoriteiten zien over het hoofd hoe deze gebeurtenissen van invloed zijn op Europa. Duitsland en het Vaticaan nemen de nieuwe crisis in het Midden-Oosten dodelijk serieus op. De koning van het Noorden, of het Heilige Romeinse Rijk, zal spoedig een sterke leider hebben die het gevaar zal zien net zoals Stratfor Intelligence dit ziet en dienovereenkomstig zal handelen. Ook dat is in de Bijbel geprofeteerd. (Vraag ons boekje Duitsland en het Heilige Romeinse Rijk aan. Al onze literatuur is gratis.)

Duitsland en het Vaticaan zien waarschijnlijk de strategie van Iran beter dan enig andere macht buiten het Midden-Oosten.

Er zijn verschillende Midden-Oosten landen die niet vermeld worden in Daniël 11:40-44, noch met hun oude noch met hun moderne naam – bijvoorbeeld Saoedi Arabië, Qatar, Yemen, Pakistan, Afghanistan, etc.

Maar er worden twee andere landen genoemd met een reden die ik voorheen niet zo begrepen heb als nu.

Libië en Ethiopië

“Hij zal heersen over de verborgen schatten van goud en zilver en al de kostbaarheden van Egypte. De Libiërs en de Cusjieten [Ethiopiërs] zullen in zijn voetstappen treden” (Daniël 11:43). Waarom heeft God het vermelden van Libië en Ethiopië geïnspireerd? Elk woord in Gods geïnspireerde Bijbel heeft betekenis. God plaatste de twee naties in hetzelfde vers als Egypte met een bepaalde reden. Dit vers zegt dat Libië en Ethiopië zich nauw zullen verbinden met Iran!

Hier is hoe het Sonico Commentary “in zijn voetstappen” definieert: “Ofwel zich aansluiten bij zijn leger, ofwel hem op zijn wenken bedienen”. De Gesenius Hebrew-Chaldee Lexicon definieert die uitdrukking als “in zijn gezelschap”. De Moffat-vertaling leest als volgt: “onderdeel van zijn gevolg.”

Dus het is belangrijk Libië en Ethiopië in het oog te houden. Ze zullen onder zware invloed of controle van Iran, de koning van het Zuiden, vallen. Dat is waarom ze worden onderworpen in de overwinning van de koning van het Noorden. Die profetie is makkelijk te begrijpen. De grote vraag is: Gelooft u uw Bijbel? Waarom zou Iran zo geïnteresseerd zijn om een zekere mate van controle te krijgen over Libië en Ethiopië? Voor mij is het antwoord intrigerend. U hoeft alleen maar een goede kaart van het Midden-Oosten te pakken met de nadruk op de Middellandse Zee en de Rode Zee. Dan kunt u zien waarom de koning van het Zuiden, of de radicale Islam, zo geïnteresseerd is in een verbond met of om controle te hebben over deze twee landen (evenals Egypte en Tunesië). Ze liggen aan de twee zeeën die de belangrijkste handelsroute in de wereld vormen!

Degene die de zwaarste invloed of controle heeft over Ethiopië zal ongetwijfeld ook de controle hebben over de kleine gebieden van Eritrea en Djibouti aan de kustlijn van de Rode Zee. Deze gebieden zijn pas onlangs onafhankelijk geworden van Ethiopië. Ook geloof ik dat volgens de Bijbel deze kleine gebieden als onderdeel van Ethiopië worden gezien.

Controle hebben over het Suezkanaal is niet genoeg. Egypte probeerde dat al in 1956, toen Groot-Brittannië, Frankrijk en Israël het in één aanval eruit schopte. Maar wat als je de radicale Islamitische landen onder controle hebt die aan deze handelsroute liggen en die een echte luchtmacht hebben – waaronder raketten?

Dat zou Iran de feitelijke controle geven over de handel via die zeeën. De radicale Islam zou de stroom van essentiële olie naar de VS en Europa kunnen stoppen!

Iran zou mogelijk ook de controle kunnen krijgen over Jeruzalem, hun derde meest heilige plek. Ik geloof dat Jeruzalem belangrijker is voor Iran dan olie. De islamitische mensen hebben in de katholieke kruistochten gedurende ongeveer 1500 jaar gevochten voor de controle over Jeruzalem. Bijbelse profetie geeft aan dat er nog een laatste kruistocht zal uitbarsten.

Het veroveren van Jeruzalem door Iran zou PLOTSELING de hele islamitische wereld opschudden. Het zou de invloed van radicaal Moslim verspreiden naar vele landen buiten het Midden-Oosten. Het zou kunnen leiden tot gevaarlijke rellen en terreur in Europa, Azië en Amerika.

Het spoedig komend Heilige Romeinse Rijk – een supermacht met 10 koningen, gedomineerd door katholicisme en onder leiding van het meest misleidende en agressieve Duitsland ooit – beseft dat de Arabische gedrevenheid zich kan verspreiden als een wild vuur. Veel katholieken beschouwen Jeruzalem als hun belangrijkste heilige plaats.

Als Iran de controle over die handelsroute krijgt, kan het ineens enorme schade en chaos veroorzaken in Amerika en Europa. Duitsland en het Vaticaan, het hart van het Heilige Romeins Rijk, zijn niet van plan de koning van het zuiden in staat te stellen controle over Jeruzalem of over de meest belangrijke handelsroute in de wereld te laten krijgen!

Ik heb op 27 januari van dit jaar een tv-programma gedaan. De kijkers werden hierin gevraagd om Libië en Ethiopië in de gaten te houden vanwege nieuwe inzichten die ik die dag ervoor had gekregen.

Er was in die periode bijna geen nieuws over Libië. Het land leek stabiel. Minder dan een maand later zou de Libische regering omvergeworpen worden, of zou een burgeroorlog beginnen.

Wij geloven dat de nieuwe inzichten die we kregen over Libië een wonder zijn. Wij geloven ook dat de timing waarop we deze ontvingen een wonder is. Zulke wonderen zijn geen toeval.

U moet blijven opletten hoe Libië en Ethiopië een ernstige en snelle omkeer zullen maken naar het radicaal islamitische kamp.

U moet ook goed in de gaten blijven houden wat wij spreken en schrijven over Bijbelse profetie.

De koning van het Zuiden zal stoten tegen de koning van het Noorden, waarschijnlijk vanwege de macht die het heeft over de handelsroute. Die stoot zal een dramatische oorlogsdaad vormen! Het Heilige Romeinse Rijk zal reageren met een totale wervelstorm-achtige aanval – en Iran en radicaal Islam zullen onmiddellijk vallen.

Arabisch-Iranese controle over de Middellandse Zee en de Rode Zee zou de echte reden kunnen zijn waarom de VS niet betrokken is bij deze oorlog in het Midden-Oosten. Onze economie is wankel, de dollar is uiterst zwak, en Iran zou kunnen dreigen al onze olie af te snijden en de Amerikaanse economie af te breken om Amerika buiten de oorlog te houden.

De profetie over Libië en Ethiopië onthult de militaire strategie van Iran! Wij schreven 15 jaar geleden over de wereldwijde ambities van Iran. Dat is sindsdien alleen maar geïntensiveerd.

Dus de Bijbel geeft aan dat Libië en Ethiopië eveneens moeten worden onderworpen door de koning van het Noorden omdat zij zich in het radicale islamitische kamp bevinden. Deze twee landen bevinden zijn “in zijn voetstappen”. Beide landen zijn reeds beïnvloed door de radicale Islam. Maar zij zijn niet in het radicale Moslim-kamp – nog niet.

Waarom worden deze twee landen zelfs maar genoemd in deze profetie als ze geen belangrijke rol spelen?

De regering van Libanon valt

De Libanese regering stond op vriendelijke voet met de VS, maar is einde Januari dit jaar ook gevallen. Hezbollah, een terroristische tak van Iran, heeft nu de controle gekregen over Libanon.

Agence France-Presse (nieuwsbureau) schreef op 26 januari: “De Israëlisch vice-premier Silvan Shalom zei woensdag dat Libanon word gegijzeld door Iran en Hezbollah, nadat de voorkeurskandidaat van de Sjiitische groep werd aangewezen als toekomstige Libanese premier. ‘De internationale gemeenschap moet er alles aan doen om Hezbollah en Iran te weerhouden om Libanon te gijzelen’, vertelde Shalom de Israëlische publieke radio. Hezbollah is niet zomaar een terroristische organisatie, het is een terroristische organisatie die wordt bestuurd door de Iraanse staat,’ zei hij.”

Dat is de koning van het Zuiden in actie!

Dit is nog een andere gevaarlijke verschuiving in macht in het Midden-Oosten richting terreur-sponserend Iran. Het betekent meer slecht nieuws voor Israël en de VS, aangezien de Libanese regering op vriendelijke voet met hen stond. De terroristische arm van Iran in Libanon is geografisch verbonden met Israël.

De alarmbellen rinkelen!

Terwijl ik dit artikel schreef, beloofde de regering van Jemen om spoedig af te treden als gevolg van grote demonstraties. Die regering heeft de VS en anderen geholpen om de strijd tegen terreur te voeren. Jemen is al besmet met terroristen. Het ligt aan de Rode Zee en de Golf van Aden – en is eveneens een strategisch machtig land als je probeert om de wereldhandel onder controle te krijgen.

De 3e Wereld Oorlog en de tweede komst van Christus

Gebeurtenissen in het Midden-Oosten zullen leiden tot de Derde Wereldoorlog. De koning van het Noorden zal, na de verovering van de koning van het Zuiden, gealarmeerd raken als de koningen uit het Oosten zich voorbereiden om aan te vallen. De Europese macht zal dus als eerste toeslaan. Europa zal dan worden overweldigd door Rusland, China, en waarschijnlijk Japan. (Voor meer informatie kunt u onze boekjes Daniel – Unsealed at Last en The King of the South aanvragen.)

Dit zal leiden tot Armageddon, hetgeen weer leidt tot de Tweede Komst van Christus.

“En van dien tijd af, dat het gedurig offer zal weggenomen, en de verwoestende gruwel [de koning van het Noorden] zal gesteld zijn, zullen zijn duizend tweehonderd en negentig dagen” (Daniël 12:11).

Vers 12 zegt vervolgens: “Welgelukzalig is hij, die verwacht en raakt tot duizend driehonderd vijf en dertig dagen.” Hier vestigt God de aandacht op 1335 dagen en zegt dat degene die het halen tot het begin van deze periode gezegend zijn.

Daniël 10:10 tot het einde van het boek Daniël vormt de langste aaneensluitende profetie in de Bijbel. Het richt zich voornamelijk op “de tijd van het einde” (Daniël 11:40). De Moffat Bijbel vertaald die uitdrukking als volgt: “als het einde aanbreekt”.

De eindtijd is aangebroken! Krachtige profetieën worden voor uw ogen vervuld! Dat betekent monsterlijke en razendsnelle veranderingen in het wereldgebeuren. Maar deze extreem gevaarlijke eindtijd-gebeurtenissen worden afgesloten met de komst van de Messias. Dat is de finale van de langste aaneengesloten profetie in de Bijbel!

Of we het nu leuk vinden of niet, de eindtijd is aangebroken. Negentig procent van Bijbelse profetie wordt vervuld in deze eindtijd. Nieuwsberichten zitten vol profetische gebeurtenissen.

Amerika staat op het punt failliet te gaan. Spoedig zullen rellen en rassenstrijd uitbarsten in de VS. Zij zullen de demonstraties in Egypte als kinderspel lijken!

God zal onze aandacht krijgen!

De Grote Verdrukking staat op het punt op het wereldtoneel uit te barsten. Het zal onmiddellijk gevolgd worden door de Dag des Heren – die wordt afgesloten met de komst van de Messias.

Bijbelse profetie bewijst dat God leeft en Zijn plan altijd overheerst. Het is tijd dat de hele mensheid wakker wordt en de realiteit van Bijbelse profetie beseft!

Het extreem goede nieuws is dat deze rampzalige gebeurtenissen direct zullen leiden tot de Tweede Komst van Christus. Dan zal Christus voor eeuwig over de aarde regeren onder leiding van Zijn Vader.

Het verschrikkelijke lijden van de mensheid zal spoedig voor altijd voorbij zijn. 

No Nl