Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Mostafa meraji a8m6k1gyoqm unsplash

MOSTAFA MERAJI/UNSPLASH

Leidt president Trump ons de Derde Wereldoorlog in?

Vorige week beval de Amerikaanse president Donald Trump het doden van Qasem Soleimani, hoofd van de Quds-brigades en de tweede machtigste man van Iran. Het tijdschrift Welt gaf aan dat Soleimani “de architect van Iraanse terreur” was. Velen wisten al jarenlang van zijn terroristische activiteiten, maar zagen er vanaf in te grijpen uit vrees voor een reactie van Iran.

Het is lang geleden dat het Midden-Oosten er zo onveilig heeft uitgezien. Sleept Donald Trump ons nu een nieuwe wereldoorlog in?

Het mullahregime van Iran is inderdaad onvoorspelbaar. Bovendien vormt het Midden-Oosten een kruitvat dat op elk moment kan ontploffen. Iran werkt al jaren aan de mogelijkheid nucleaire wapens te produceren. Het regime financiert tevens terroristische netwerken verspreid over de hele regio. Elke provocatie kan Iran ertoe brengen om totale chaos te veroorzaken.

Maar vanwege Irans wankele situatie mag president Trump erop hopen dat Iran, al is het maar tijdelijk, rustig zal blijven tot het zijn troepen heeft gereorganiseerd. Of er een onmiddellijke reactie van Iran komt valt nog te bezien.

Eén ding is echter zeker: het terreurregime van Iran is verre van getemd. Het doden van individuele militaire leiders zal daar ook niets aan veranderen. De provocaties van Iran zullen zeker doorgaan en de Bijbel voorspelt dat een andere wereldmacht hierop zal reageren, op een manier waartoe de VS niet bereid is.

De Bijbel duidt Iran en zijn radicale bondgenoten aan als de “koning van het Zuiden.” Bestel ons gratis boekje The King of the South door Gerald Flurry (momenteel alleen in het Engels verkrijgbaar) en zie zelf wat de Bijbel over Iran zegt.

Daniël 11:40 profeteert: “Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de hoorns stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, ze overspoelen en erdoorheen trekken.”

De Bijbel laat duidelijk zien dat Iran militair overweldigd zal worden. In Mattheüs 24 en andere passages laat de Bijbel ook zien dat dit onmiddellijk zal leiden tot de geprofeteerde “Grote Verdrukking” en tot een nucleaire derde wereldoorlog, die Christus zelf zal stoppen. Donald Trump zal deze wereldoorlog echter niet beginnen; dat doet een door Duitsland geleid Europa, dat geografisch ten noorden van Jeruzalem ligt en rechtstreeks door het conflict wordt getroffen.

Ons boekje The King of the South zal alle profetieën die hiermee verband houden in detail aan u uitleggen.

Tb Ad Nl