Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Kun je in Duitsland voetballen als ongevaccineerde?

2782446451553983fc865o.jpg by deargdoom57 is licensed under CC BY 2.0

Kun je in Duitsland voetballen als ongevaccineerde?

Joshua Kimmich is een van de beste en populairste Duitse nationale voetballers. Onlangs voelden de media en zelfs de Duitse regering zich gedwongen iets over hem te zeggen. In plaats van het bespreken van zijn voetbalkwaliteiten werden Kimmichs persoonlijke gezondheidsbeslissingen in twijfel getrokken. Kimmich heeft geen covid-19 en hij loopt ook geen groot risico het te krijgen of het te verspreiden onder de "bijzonder kwetsbaren". Zijn fout? Hij koos ervoor geen vaccin te nemen.

Inmiddels hebben alle volwassenen die het vaccin wilden (of zich daartoe gedwongen voelden) de prik al gekregen. Nu keren gezondheids“deskundigen”, columnisten en regeringsfunctionarissen zich tegen degenen die de prik weigeren.

Het is normaal geworden om artikelen te lezen zoals die van faz.net waar de auteurs vragen: “Zorgen ongevaccineerden ervoor dat ziekenhuizen de zorg niet meer aankunnen?" Het artikel extrapoleert verder: "De aantallen infecties stijgen, en er zijn steeds meer coronapatiënten op de intensive care. Deskundigen vrezen dat patiënten zonder vaccinatiebescherming de gezondheidszorg in de winter zullen overspoelen. Hoe erg zal de pandemie van de ongevaccineerden zijn?"

Maar voor velen is de passieve druk niet genoeg, vooral als het gaat om publieke figuren als Kimmich. De deskundigen vinden het niet leuk als mensen de indruk hebben dat een leven zonder vaccinatie gewoon kan. Daarom zijn de persoonlijke beslissingen van Kimmich maandag een publiek discussiepunt geworden.

Spiegel titelt zijn stuk "Regering hoopt nog steeds op Kimmich's Corona-vaccinatie" en schrijft: "Nu heeft zelfs de Duitse regering zich over de kwestie uitgelaten. Alle vragen over vaccinaties zijn natuurlijk gerechtvaardigd, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Er zijn echter ‘duidelijke en overtuigende antwoorden’ van nationale en internationale deskundigen over zaken zoals het type en de werking van de vaccins, of mogelijke gevolgen van de vaccinatie. Hij hoopt dan ook ‘dat Joshua Kimmich al deze informatie nog eens goed op zich laat inwerken en dan misschien ook voor vaccinatie zal kiezen’, aldus Seibert. ‘Want als iemand naar wie miljoenen kijken, zou hij dan des te meer een voorbeeldfunctie hebben.’”

De druk om een "weloverwogen" beslissing te nemen is er één. Aan de andere kant had Kimmich zaterdag al zijn mening te kennen gegeven dat er “een aantal bedenkingen zijn - gewoon wat gebrek aan studies op de lange termijn," zo had de nationale speler uitgelegd en eraan toegevoegd dat het "zeer goed mogelijk was dat ik in de toekomst zal worden ingeënt".

Kimmich is niet tegen het vaccin of de wetenschap of de overheidsmaatregelen in het algemeen. Aan het begin van de pandemie hebben Kimmich en zijn teamgenoot Leon Goretzka zelfs een campagne opgezet onder de naam "We kick Corona" en miljoenen dollars ingezameld voor goede doelen.

Het officiële regeringsstandpunt is echter dat vaccinaties de enige houdbare uitweg uit de pandemie zijn.

Plotseling lijkt men een vijand van de staat te worden, als men de prik weigert. Een van de weinige medestanders die Kimmich aan zijn kant had, waren degenen die hij het minst waardeerde. De extreemrechtse partij van Duitsland, de AfD, verklaarde zich solidair met hem. "Plotseling wordt Kimmich als symboolfiguur gebruikt door tegenstanders van vaccinatie, of door politici en agitatoren, ook al is hij het waarschijnlijk niet eens met hun ideeën," merkte Spiegel op.

Zoals Trumpet-hoofdredacteur Stephen Flurry in zijn artikel "Gotten the Jab," uitlegde, zijn de bijwerkingen van het vaccin verontrustend. Maar het verbond tussen de zogenaamde deskundigen, de media en de regering om hetzelfde verhaal naar voren te brengen en een afwijkende stem te vervolgen, is misschien nog wel verontrustender.

We zijn een nieuw fase van propagandaoorlog ingegaan, waarin een verhaal wordt opgedrongen waaraan je schijnbaar niet kunt ontsnappen. In deze nieuwe wereld is de waarheid irrelevant geworden. Trumpet hoofdredacteur Gerald Flurry schreef in "A Dangerous New Age of Worshiping the Will ":

Als mensen Gods waarheid verwerpen, beginnen ze hun eigen mening te aanbidden. Ze gaan denken zoals Satan denkt. Wanneer dit soort denken voldoende verankerd is, maakt het mensen niet meer uit wat het verschil is tussen waar en onwaar. Ze proberen om op magische wijze "realiteit te creëren, waar geen realiteit is."

Ik moedig u aan Mr. Flurry's artikel te lezen om te leren waar onze wereld naar toe gaat: "A Dangerous New Age of Worshiping the Will " (momenteel alleen in het Engels beschikbaar).

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.