Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Kroatië koopt Franse straaljagers

Croatian Mig 21 by Mick Baker rooster is licensed under CC BY-ND 2.0

Kroatië koopt Franse straaljagers

Bij de grootste wapenaankoop sinds zijn onafhankelijkheidsoorlog tegen Joegoslavië in de jaren 1990, had Kroatië de keuze tussen gevechtsvliegtuigen uit Israël, Zweden, de Verenigde Staten en Frankrijk. Als lid van de Europese Unie en de NAVO koos Kroatië ervoor het bod van Frankrijk te accepteren zoals op 28 mei werd aangekondigd. Kroatië maakt dus een overstap van het gebruik van militaire uitrusting uit de Sovjetunie naar een verbinding met het groeiende Europese militaire rijk.

De twaalf Franse Rafale-vliegtuigen zullen de in Rusland gemaakte MiGs van Kroatië vervangen. De eerste zes zouden tegen 2024 geleverd worden. Premier Andrej Plenkovic kondigde de deal van één miljard euro ($1.2 miljard) op vrijdag 28 mei aan. “Voor de meest gunstige prijs krijgt Kroatië het beste beoordeelde en best uitgeruste vliegtuig,” zei hij.

In reactie op critici zei hij dat de vliegtuigen geen “nieuwe speeltjes” waren maar “de basis van onze veiligheid”. Door de aankoop van de jets zullen de militaire uitgaven van Kroatië de door de NAVO aanbevolen twee procent overschrijden, merkte Plenkovic op.

Kroatië vertrouwt Europa voor zijn militaire opbouw en wordt zo zeer compatibel om deel te nemen aan Europese militaire missies. Er is een diepgaande reden waarom Kroatië en de Europese landen dichter bij elkaar komen.

Zoals de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, uitlegt in ‘Germany’s Conquest of the Balkans’ waren de Joegoslavische oorlogen in 2002 een gevolg van de erkenning van Duitsland van Kroatië en Slovenië in 1991. Destijds merkte de in het VK gevestigde Eurorealist denktank op dat het “Europese rijk in snel tempo kolonies verwerft. De EU, die momenteel in onderhandeling is met de NAVO om het bestuur van Macedonië over te nemen, heeft in dergelijke mate de facto controle over Bosnië en Herzegovina verworven dat de nieuwe hoge vertegenwoordiger, Lord Ashdown, een Duitse en een Franse afgevaardigde heeft benoemd en geen Amerikaanse. Dit is de eerste keer dat er geen Amerikaanse afgevaardigde is in het bestuursorgaan van Bosnië. Dit betekent dat de “grote drie” EU-staten nu de controle hebben over voormalig Joegoslavisch grondgebied” (European Foundation Intelligence Digest, 2 mei 2002).

Dhr. Flurry merkte nog meer op met betrekking tot de nauwe band van Kroatië met Europa: “Veel Servische leiders geloven dat de rooms-katholieke kerk de drijvende kracht achter de onafhankelijkheid van Kroatië en Slovenië was! Dit is slecht een klein deel van het opkomende Heilige Romeinse Rijk. Duitsland en het Vaticaan waren bereid de hele wereld te beledigen door de twee kleine rooms-katholieke republieken te erkennen! Die gebeurtenissen maken aan iedereen die het wil zien duidelijk dat er iets vreselijks aan het ontwikkelen is in Duitsland en het Vaticaan.”

“De Kroatische leider Ante Pavelić bekeerde tienduizenden Servisch-orthodoxen tot het rooms-katholicisme – onder bedreiging van executie,” aldus dhr. Flurry. “Zoals Mark Aarons en John Loftus schreven in hun boek ‘Onheilige drie-eenheid’ uit 1991: Pavelić wist ook dat de Heilige Stoel Kroatië beschouwde als ‘de grens van het christendom’; een speciale relatie tussen Kroatië en de paus gaat terug tot 700 na Christus.”

Een aantal van de ergste oorlogsmisdaden in de Tweede Wereldoorlog zijn gepleegd op de Balkan. Deze zeer verontrustende gebeurtenissen en wat ze betekenen in het licht van Bijbelse profetieën wordt uitgelegd in Germany’s Conquest of the Balkans (momenteel alleen in het Engels beschikbaar) door Gerald Flurry. Vraag een gratis exemplaar van dit korte en onthullende boekje aan.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.