Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Japan

The premier van Japan bezoekt NATO door NATO using CC BY-NC-ND 2.0/Cropped from original

Japan in aanvaring met China

Het cabinet van premier Shinzo Abe heeft dinsdag een rapport van de Japanse regering ontvangen waarin de prioriteiten voor de Japanse defensie worden benadrukt. Het defensiewitboek 2020 van Abe’s regering zegt dat China agressief territoriale claims in regionale zeeën nastreeft en zelfs de coronaviruscrisis gebruikt om zijn invloed te vergroten en strategische superioriteit te verkrijgen.

Toevallig vond dit plaats minder dan 24 uur nadat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump alle belangrijk maritieme claims van Peking in de Zuid-Chinese zee “volledig illegaal” had verklaard. De Japanse premier Abe kondigde verder zijn voornemen aan om de defensiecapaciteit van Japan te verbeteren en de mogelijkheid te onderzoeken om het vermogen tot preventieve aanval te verkrijgen.

In het jaarlijkse witboek staat dat China er onophoudelijk aan gewerkt heeft “de status quo te veranderen” in de Aziatische internationale wateren, onder meer door regeringsvaartuigen naar Japanse territoriale wateren te sturen. Die schendingen vonden plaats rond de betwiste eilanden in de Oost-Chinese Zee onder Japans bestuur, maar die door Peking worden opgeëist. Volgens het rapport heeft de eenzijdige druk van China in de Zuid-Chinese Zee een “directe invloed op de vrede en stabiliteit in de Indo-Stille Oceaan regio.”

Bovendien beschuldigde het regeringsdocument de Chinese minister van Buitenlandse Zaken van het gebruik van propaganda om desinformatie te verspreiden over het coronavirus in een poging de invloed van China uit te breiden. Een functionaris van het Japanse ministerie van Defensie verklaarde dat China het Amerikaanse leger ervan heeft beschuldigd het virus in Wuhan te hebben verspreid, en dat de Chinese media het gebruik van kruidengeneesmiddelen als effectieve COVID-19 behandeling hebben aangeprezen.

De Japanse minister van Defensie, Tara Kono, verklaarde: “Als China zich nu op zijn capaciteiten beroept en pogingen onderneemt om op veel plaatsen eenzijdig de status quo te veranderen, moeten we goed begrijpen wat de bedoelingen van China zijn.”

Wat zijn de bedoelingen van China? Waarheen leidt deze agressie in de Zuid-Chinese Zee, in Hong Kong, en tegenover de VS en anderen? Zal China spoedig een volgende wereldmacht worden?

Ondanks de spanningen die momenteel bestaan tussen China en Japan, geeft Bijbelprofetie aan dat deze machten, samen met hun Aziatische buren, zullen gaan samenwerken in een machtig Aziatisch blok. Deze ‘koningen van het oosten’ zullen een enorm leger vormen dat dramatische gevolgen zal hebben voor Europa en het Midden-Oosten.

Voor meer informatie over deze toekomstige China-Japan-as en hoe het uiteindelijk zal aflopen, bestel uw gratis exemplaar van het boekje Hij had gelijk. U kunt ook de video kijken met de titel De koningen uit het oosten.

Nl Hwr