Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Italië volgt Frankrijk op in het uitgeven van een vaccinpaspoort

STEFANO GUIDI/GETTY IMAGES

Italië volgt Frankrijk op in het uitgeven van een vaccinpaspoort

De Italiaanse regering heeft op vrijdag 6 augustus een “groene pas” ingevoerd. Het Covid-vaccinatiecertificaat maakt deelname aan veel aspecten van het openbare leven mogelijk. Binnen drie dagen was de app 20 miljoen keer gedownload. Met ingang van 1 september is Italië van plan zijn vaccinpaspoortsysteem uit te breiden door het verplicht te maken in openbaar vervoer over lange afstanden en voor het werken op scholen.

Toen het vaccinpaspoort vorige week geïntroduceerd werd, begonnen verschillende locaties, sportscholen en restaurants bewijs van vaccinatie te vragen voor toegang. Maar de regering neemt het nu nog een stap verder. Als je een onderwijzer bent in Italië die zich zorgen maakt over het vaccin en hebt besloten het niet te nemen, sta je voor een moeilijke keuze. Of je neemt de prik en het bijbehorende certificaat, of je verliest jouw baan. Velen zullen afscheid moeten nemen van lange afstanden reizen met openbaar vervoer als ze ongevaccineerd willen blijven.

De wetten komen niet zonder tegenstand. Tienduizenden hebben geprotesteerd tegen het paspoort. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) citeerde op 14 juli Giorgia Meloni, partijleider van de “Broeders van Italië”, die deze trend omschreef als “afschuwelijk” en “de laatste stap naar de realisatie van een George Orwelliaanse samenleving.” Dit, zo zei hij, is “ongrondwettelijke waanzin.” “Voor ons is individuele vrijheid heilig en onaantastbaar,” zei Meloni.

De vaccinatie-inspanningen hebben goedkeuring gekregen van de top in Italië – niet slechts uit Rome maar ook van het Vaticaan. Paus Franciscus is in januari ingeënt en vroeg om zijn “groene pas” zodra ze werden ingevoerd. “Het hoofd van de katholieke kerk steunt zo expliciet en publiekelijk de vaccinatiecampagne van de Italiaanse regering,” merkte de Duitse Welt op 10 augustus op.

Alleen degenen die zijn ingeënt, hersteld of getest (3G) kunnen gebruik maken van de groene pas. Instellingen die deze wetten niet naleven, kunnen beboet worden. In Frankrijk patrouilleert de politie op straat om te zorgen dat mensen zich op de terrasjes aan de regels houden.

Mensen raken gewend aan een autoritair bewind, politiecontrole en intimidatietactieken. Openbaring 13 profeteert over een wereld met totale controle over het leven van burgers in Europa en over de wereld. Wat de Bijbel beschrijft wordt steeds meer een realiteit. Momenteel zijn er miljoenen mensen die zich geen zorgen maken over uitsluiting van de samenleving omdat ze het vaccin hebben gehad. Maar gevaccineerd of niet, deze trend is zorgelijk omdat het de basis legt voor meer autoritaire maatregelen. Richard Palmer, Trumpet.com assistent-redacteur, merkte in april op dat zodra een regering een systeem opzet waardoor het haar mensen kan controleren, “het dezelfde infrastructuur kan gebruiken om mensen voor wat voor reden dan ook te volgen, te checken en uit te sluiten.”

Misschien besluit de regering morgen dat het criminelen opspoort; de dag erna kunnen ze besluiten critici van de regering te volgen. We kunnen de hele dag speculeren waar deze trend toe kan leiden, maar de Bijbel geeft een duidelijk antwoord en geeft hoop. Lees het artikel van Richard Palmer Where Are Vaccine Passports Leading? (Momenteel alleen in het Engels beschikbaar) om te zien wat de Bijbel zegt over de tijden die we nu ingaan.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.