Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Israëlische en Duitse luchtmacht traint samen

Israëlische en Duitse luchtmacht traint samen

Voor het eerst trainen Israëlische piloten in het Duitse luchtruim. Hiervoor hebben Duitse piloten in Israël in november 2017 en november 2019 deelgenomen aan de tweejaarlijkse multinationale militaire “blauwe vlag” oefeningen. Waar zal deze intensievere partnerschap tussen Israël en Duitsland toe leiden?

Deze tweezijdige “Blue Wings 2020” oefeningen van 17-28 augustus hebben een enorme symbolische betekenis voor veel Israëlische piloten. Eén officier, de kleinzoon van een Holocaust-overlever, vertelde persbureau AFP dat het “een zeer aangrijpende gebeurtenis voor iedereen” is. De officier zei dat sommige van de andere piloten die deelnamen ook nakomelingen van Holocaust-slachtoffers zijn.

Gen. Amikam Norkin, commandant van de Israëlische luchtmacht, vloog het Duitse luchtruim binnen waar hij werd opgewacht door drie Duitse Eurofighter gevechtsvliegtuigen die hem een escorte gaven naar de luchtmachtbasis Nörvenich. Daar werd hij ontvangen door de inspecteur van de Duitse luchtmacht Lt. Gen. Ingo Gerhartz. De officier die door de afp werd geciteerd typeerde de welkomceremonie als de “warmste omhelzing die iemand kan geven.”

Naast de geplande vluchten boven historische locaties, vloog een Duits-Israëlische formatie over de luchtmachtbasis Fürstenfeldbruck om de aanval op Israëlische atleten door Palestijnse terroristen op de Olympische Spelen van 1972 in München te herdenken. De piloten vlogen terug over de stadsrand van Dachau, waar zich een van de belangrijkste concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog bevond die voornamelijk werd gebruikt om Joden op te sluiten. Een Duits-Israëlische delegatie legde een krans bij het concentratiekampmonument om de slachtoffers van de Holocaust en de nazi-tirannie te herdenken.

“Na de Shoah, een misdaad tegen de mensheid, is het een ontroerend teken van onze huidige vriendschap dat we voor het eerst in onze geschiedenis zij aan zij met de Israëlische luchtmacht vliegen,” zei Gerhartz, die de Holocaust erkende als “het zwartste hoofdstuk uit onze geschiedenis,” en benadrukte dat Duitsers een missie hebben om antisemitisme te bestrijden.

Maar in Duitsland neemt het antisemitisme juist weer toe. De Duitse regering meldde een toename van 13% procent in antisemitische misdaden in 2019, waarbij minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer verklaarde: “De grootste dreiging komt vanuit rechtsextremisten.”

In de afgelopen vijf jaar hebben militaire oefeningen en andere samenwerkingsverbanden aangetoond dat het vertrouwen tussen Duitsland en Israël merkbaar groeit.

De Joodste natie staat erom bekend een geschiedenis met God te hebben, maar in plaats van te leren uit deze geschiedenis hoe zij kunnen reageren op de vele bedreigingen waar ze mee geconfronteerd worden, vertrouwen de Israëli’s nog steeds niet op God.

Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, waarschuwt in Jeruzalem in profetie: “Het lijkt er op dat de Israëli’s hun ergste vijand kunnen vertrouwen, maar ze kunnen God niet vertrouwen om hen te beschermen! En God is hun enige ware bron voor hulp.”

Veel profetieën waarschuwen dat Duitsland op het punt staat Israël te verraden. Vraag ons gratis boekje Jeruzalem in profetie aan voor meer informatie over deze trieste realiteit, waar deze gebeurtenissen toe leiden en de hoop die erachter ligt.

JIP_NL