Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Israël koopt meer Duitse onderzeeërs

ThyssenKrupp Campus by F. Montino is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Israël koopt meer Duitse onderzeeërs

Een grote deal voor ThyssenKrupp AG, een verborgen gevaar voor Israël

Israëlische bronnen bevestigden in januari dat Israël en Duitsland een definitief akkoord hebben bereikt over een miljardencontract voor onderzeeërs met Thyssenkrupp in Kiel. Israël heeft ingestemd met de aankoop van drie nieuwe onderzeeërs van de "Dakar"-klasse. De Duitse regering zal een deel van de kosten van ongeveer drie miljard dollar (3,4 miljard dollar) voor haar rekening nemen. Volgens de officiële verklaring, werd naast de onderzeeërs ook een overeenkomst gesloten over een strategische industriële samenwerking ter waarde van meer dan 850 miljoen euro. Het geld zal worden geïnvesteerd in Israëlische bedrijven, waaronder de defensiesector.

Duitsland en Israël komen voor iedereen zichtbaar steeds dichter bij elkaar. De wapenproducent die gedeeltelijk de nazi-moordmachine van de Tweede Wereldoorlog mogelijk maakte, belooft nu het belangrijkste slachtoffer van het verleden – de Joden – te beschermen. Israël vertrouwt Duitsland zozeer, dat het zelfs bereid is de Duitse wapenfabriek van brandstof te voorzien. De deal draagt bij tot het prestige van Thyssen-Krupp Marine Systems (tkms) en zal hen helpen sterker uit de pandemische jaren tevoorschijn te komen.

Volgens informatie van het Duitse persbureau zijn de aangekochte onderzeeërs de grootste die tkms tot nu toe hebben ontwikkeld. De aankoop van de drie onderzeeërs is gebaseerd op een overeenkomst uit 2017 tussen Israël en Duitsland, de deal werd echter uitgesteld vanwege corruptiebeschuldigingen.

Deutsche Welle berichtte: "De onderhandelingen zouden deels zijn opgehouden vanwege een vermoedelijk omkoopschandaal met betrekking tot Israëls deal uit 2012 om Thyssenkrupp-onderzeeërs te kopen. Verschillende militaire topambtenaren en medewerkers van de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu waren hierbij betrokken. Twee van Netanyahu's naaste collega's werden beschuldigd van het lobbyen bij Israëlische defensieambtenaren om de onderzeeër-tak van ThyssenKrupp te kiezen voor een overheidscontract. Thyssenkrupp zegt dat een intern onderzoek geen bewijs heeft gevonden van corruptie bij de afhandeling van de verkoop, en Israëlische ambtenaren hebben geen actie ondernomen tegen het conglomeraat."

Israël bezit al vier korvetten die zijn gebouwd in Kiel door tkms en de Duitse marinewerven. "De schepen van de SA'AR 6-klasse moeten de komende 30 jaar de ruggengraat vormen van de Israëlische marine," meldde het Handelsblatt. Israël heeft ook al zes onderzeeërs uit Kiel. De drie nieuwe zullen naar verluidt geleidelijk de oudere modellen vervangen. Volgens deskundigen zouden de onderzeeërs kunnen worden uitgerust met kernwapens.

Israël heeft veel vijanden in de wereld en is omringd door vijandige landen. Maar velen in de Israëlische regering stellen hun vertrouwen in Duitsland. Uit een overeenkomst van december bleek ook dat tkms drie fregatten zal leveren aan Egypte – een mogendheid die zich in het verleden het vijandigst heeft opgesteld tegenover Israël, maar die de laatste decennia een van Israëls partners is geworden.

Toch zouden er, zoals Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry waarschuwde in zijn artikel "Germany Going Underground," alarmbellen moeten gaan rinkelen wanneer we bedrijven die ooit Adolf Hitler steunden, vandaag deze deals zien sluiten. Mr. Flurry merkte op:

In een document van de Amerikaanse inlichtingendienst, dat in 1996 werd vrijgegeven, staat dat deze bedrijfsleiders te horen kregen dat ze zich moesten voorbereiden op de financiering van de Nazi Partij, die gedwongen zou worden ondergronds te gaan: ...".

In 1944 wisten deze leiders dat ze de Tweede Wereldoorlog zouden verliezen. Dus maakten ze al plannen voor de volgende ronde. In dit document staat: "Bestaande financiële reserves in het buitenland moeten ter beschikking van de partij worden gesteld, zodat ná de nederlaag een sterk Duits rijk kan worden gesticht."

Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers aanwezig van de eeuwenoude wapenfabrikant Krupp, die wapens produceerde die in de Dertigjarige Oorlog tot en met de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt en die in 1999 fuseerde met Thyssen AG.

Zou het niet alarmerend moeten zijn dat Israël dit bedrijf zijn vertrouwen schenkt? Als het u niet alarmeert, zou het goed zijn Mr. Flurry's artikel "Germany Going Underground" (alleen in het Engels beschikbaar) te lezen of zijn Sleutel van David-programma Germany going underground te bekijken. In het artikel legt Mr. Flurry de exacte plannen uit die deze bedrijven beloofd hebben uit te werken. Hij laat ook zien welke macht ze nu nog hebben over de Duitse regering. Verder geeft hij aan hoe hun opkomst naar de macht na de oorlog was voorspeld.

Dit zou vooral alarmerend moeten zijn voor de huidige Joden in Israël. De Bijbel heeft ook een specifieke waarschuwing voor hen. In zijn boek over Ezechiël, legt Mr. Flurry uit: "Ezechiël 23 legt dit afschuwelijke verraad uit. Israël wordt vertegenwoordigd door Ohola, en Juda (in die tijd afgescheiden van Israël) is Oholiba (vers 4). Israël (voornamelijk de VS en Groot-Brittannië) en Juda (tegenwoordig Israël genoemd) worden minnaars van de Assyriërs, de hedendaagse Duitsers (verzen 5-7, 11-12). God levert Israël en Juda vervolgens over in de handen van de Duitsers (verzen 9, 22)."

Nl Lead