Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

23832457093 75d8138969 b

Image by europeancouncilpresident using CC BY-NC-SA 2.0/cropped from original

Is Polen voorbestemd een katholiek land te zijn?

Het was een nipte race in Polen, maar de zittende president Andrzej Duda versloeg zijn uitdager Rafal Trzaskowski tijdens de presidentsverkiezingen van zondag. De Europese Unie vreesde al lange tijd dat Duda’s nationalistische Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) een van Europa’s grootste bedreiging voor de democratie is.

“De herverkiezing van Andrzej Duda versterkt het autoritaire bewind van de nationale conservatieven in Polen,” merkte Spiegel Online op. “Partijleider Jaroslaw Kaczynski zou de democratie verder kunnen verminderen.”

Kaczynski wordt gezien als de poppenspeler achter de Poolse regering. Hij heeft als geen ander het beleid van de PiS vormgegeven en transformeert Polen langzaam tot een staat die wordt gedomineerd door katholieke edicten. Bijna geen enkel ander Europees land houdt de katholieke tradities zo strak vast als Polen. “Duda surft mee op een golf van ‘heilige traditie’”, zo rapporteerde de BBC.

deutschlandfunk.de merkte op dat: “Veel priesters en bisschoppen zijn overeengekomen een deal te sluiten met de huidige wereldleiders. Zij steunen de conservatieve nationalistische PiS vanaf de kansel en op vele andere manieren. Als tegenprestatie zorgt de PiS ervoor dat zij geld en invloed hebben. In bijna geen ander EU land zijn kerk en staat zo nauw met elkaar verbonden als in Polen.”

Buitenlands correspondent voor ABC-televisie, Eric Campbell, merkte op: “Hoewel veel Polen geloven dat een religieuze opleving hun land naar het licht zal leiden, vrezen anderen dat het de poort opent naar iets veel duisterder.”

In verschillende Europese landen verloor de katholieke kerk aan invloed en zag haar lidmaatschap afnemen. Sommigen vinden de effecten van toenemend secularisme en promiscuïteit zeer zorgwekkend en zelfs destructief voor het land. Maar alleen met de hulp van de Poolse regering is de katholieke kerk in staat geweest de trend richting liberalisme te bestrijden.

De golf van liberalisme heeft inderdaad veel leed veroorzaakt. De katholieke kerk heeft eeuwenlang tegen deze kwesties gestreden, maar zij heeft ook kennis onderdrukt, macht misbruikt en de dood van miljoenen veroorzaakt. God veroordeelt deze beide trends.

De Bijbel onthult dat de vrees van het volk dat een religieuze opleving in Polen “de poorten naar iets duisters” opent, ook gerechtvaardigd is. Openbaring 17 gebruikt het symbool van een beest die door een vrouw wordt bereden als afbeelding van een rijk dat geregeerd wordt door een valse kerk. De apostel Johannes schrijft: “En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien hoorns” (vers 3). De Bijbel onthult dat er tien katholieke dictators in het centrale Europa zouden ontstaan (verzen 12-13).

Op basis van deze en andere profetieën voorspelde wijlen Herbert W. Armstrong dat Polen zich zou losmaken van het communistisch bewind en opnieuw een katholieke staat zou worden. In 1980 merkte hij op: “Het lijkt nu volkomen mogelijk dat Joegoslavië een onderdeel van dit herrezen Romeinse Rijk kan zijn. Net als het geboorteland van de paus, Polen, evenals Roemenië en misschien Hongarije. Voeg daar Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk aan toe. Er zal een unie ontstaan van 10 landen in het algemene gebied van het middeleeuwse Romeinse Rijk binnen een nieuw verenigd Europa.”

Bestel, voor een gedetailleerde beschrijving van deze profetieën, een gratis exemplaar van dhr. Armstrongs boek Wie of wat is het profetische beest.

Nl Wwb