Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Is Christus aanwezig in Kerstmis?

Photo by Mike Arney on Unsplash

Is Christus aanwezig in Kerstmis?

Het is weer die tijd van het jaar waarin veel gepraat wordt over liefde, vreugde, blijdschap en vrede op aarde. Voor veel mensen is het kerstseizoen echter een tijd vol stress en depressie. Er is stress vanwege de vermeende verplichting om kerstinkopen te doen en zich dieper in de schulden te steken. Interacties met de familie kunnen snel omslaan van gezellig naar rampzalig vanwege de vermoeidheid en spanning die gepaard gaan met “blij” en in “de kerststemming” zijn.

Dan zijn er nog factoren zoals eenzaamheid en verlies. Gevoelens van eenzaamheid kunnen erger worden tijdens de feestdagen wanneer mensen zich realiseren dat hun leven niet de “gelukkige” omstandigheden weerspiegelen die deze feestdagen vieren. De afwezigheid van een geliefd persoon kan een gevoel van verlies vergroten en herinneringen aan de kindertijd of gelukkigere tijden die voorbij zijn, kunnen tot een gevoel van wanhoop leiden.

Degenen die alleen zijn, om wat voor reden dan ook, kunnen zich vooral verwaarloosd en depressief voelen. Degenen die zichzelf als christenen beschouwen kunnen ontsteld zijn door de ongebreidelde commercialisering van de feestdagen en klagen over het gebrek aan een meer religieuze invulling. Dus, heeft Kerstmis eigenlijk iets te maken met religie? Of draait het allemaal om het uitwisselen van cadeaus, kerstfeestjes, kleurrijke lichtjes en versierde bomen, de Kerstman voor de kinderen en gewoon een diepgewortelde traditie?

Was Christus ooit aanwezig in Kerstmis, ook al wordt Zijn naam met dit feest verbonden?

Waarom zegt de Bijbel niets over de noodzaak om Kerst te vieren? Waarom spreekt de profeet Jeremia over het verwerpen van de weg van de heidenen waarbij bomen werden gekapt, om ze rechtop te zetten en vervolgens te versieren? Hoe kan het dat Christus niet in december geboren kan zijn aangezien de herders dan niet buiten in het veld waren, en de volkstelling die Maria en Josef naar Bethlehem bracht niet in die maand plaats vond? Toch wordt dit feest in december gevierd.

U moet de echte oorsprong van Kerstmis begrijpen en waarom het doordrenkt is met deze bijzondere mengeling van een eindejaarviering met religieuze boventonen. Vraag alstublieft ons gratis boekje aan: Heidense feestdagen of Gods heilige dagen van Herbert W. Armstrong en The Truth about Christmas (momenteel alleen in het Engels beschikbaar).

Pag Nl E01