Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Hoe De Trompet anders is

DE TROMPET

Hoe De Trompet anders is

Hoe verschilt deTrompet.nl [en theTrumpet.com] van andere nieuwsbronnen? Hoe verschilt onze gedrukte editie, the Philadelphia Trumpet, van andere nieuwsmagazines? Als u het verschil begrijpt, zou dat wel eens de grootste ontdekking van uw leven kunnen zijn!

In een brief op 29 november 1971, schreef Herbert W. Armstrong,

Twee jaar geleden schreef ik vanaf onze campus in Engeland een brief aan alle abonnees van the Plain Truth [de Echte Waarheid], enkele uren nadat ik op de televisie had gezien dat voor de derde keer een mens een voet op de maan had gezet. Dat bracht een denkproces op gang. Aan de ene kant moest ik nadenken over de vraag: Hoe enorm groot is de menselijke geest? Niet alleen kan hij de middelen bedenken en produceren om naar de maan en terug te vliegen - maar ook alle wonderbaarlijke ingewikkelde mechanismen - zoals de moderne computer! Toch is de mens niet in staat geweest om zijn eigen problemen hier op Aarde op te lossen! En vandaag de dag maken de mensen zich meer en meer zorgen over deze problemen en kwaden. De mensen zijn verbijsterd! Met zo'n fantastische geestkracht ... met al die enorme accumulatie van kennis, heeft de mens nog steeds geen wereldvrede, geluk, universeel overvloedig welzijn gebracht. De wetenschap heeft het niet voortgebracht – evenmin als de regering, de godsdienst, het onderwijs of de sociologie. Zoals ik toen schreef, de schreeuwende behoefte van dit uur is een stem die kan uitleggen waarom – een stem die de weg kan wijzen!

En vandaag is de Trompet die stem!

Wij richten ons op de belangrijkste onderwerpen van deze tijd. En we laten u zien waarom deze onderwerpen zo belangrijk zijn voor uw leven.

Het grootste probleem van de wereld is het overleven van de mensheid. In veel van onze artikelen laten wij echter zien hoe de mensheid zeker zal overleven - maar pas nadat zij het ergste lijden ooit heeft meegemaakt.

Onze schrijvers leggen de diepere betekenis achter wereldnieuws uit. De Trompet laat u zien waar wereldgebeurtenissen heen leiden. Wij beschrijven de inspirerende uitkomst.

Dat betekent dat er een groot verschil is tussen deze website en elke andere nieuwssite die er is. We hopen dat u het verschil begrijpt. Onze vaste lezers in ieder geval wel.

Hier is nog een uittreksel uit de brief van Mr. Armstrong:

Voor elk effect moet er een oorzaak zijn! De menselijke beschaving lijkt altijd de oorzaak te negeren en te proberen het effect ervan teniet te doen. De Eerste Wereldoorlog werd destijds de oorlog genoemd om alle oorlogen te beëindigen. Maar oorlogen schaffen niet meer oorlogen af. Wereldvrede kan alleen komen door de oorzaak van vrede te kennen, en die toe te passen! Duizenden lezers van de Plain Truth beginnen enkele van de grondbeginselen van de juiste kennis te begrijpen - de oorzaken van vrede, geluk, overvloedig welzijn. Ze leren de weg die zinvol is - die werkt in hun eigen leven. Levens komen op hun kop te staan. Levens worden verrijkt. Zij vinden de ware waarden en gooien de valse weg. Ze leren hoe ze moeten leven. Ze doen het financieel beter, leren beter met financiën om te gaan. Ze vinden de weg naar geluk!

In de wereld van vandaag lijkt bijna niemand mensen te helpen om een beter leven te leiden. De Trompet is een opmerkelijke uitzondering.

Hier is de conclusie van de brief van Mr. Armstrong:

Onze lezers zijn uniek onder de lezers van tijdschriften! Hun gedachten zijn bij de dingen die er echt toe doen! De dingen die het leven tot een vreugde maken! Ze krijgen inzicht in de wereldomstandigheden en hun oorzaken. Van wereldtendensen - niet in een enge of partijpolitieke zin, maar geheel boven de politiek. En zij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wij geven wereldwijd - zonder iets te verkopen - maar door kennis en principes te geven die een beter en gelukkiger leven mogelijk maken. En deze activiteit wordt uitsluitend gefinancierd door hen die, vrijwillig en ongevraagd, bijdragers zijn geworden – medewerkers met ons in het geven uit vrije wil. Zij geven opdat wij mogen geven.

Na de dood van de heer Armstrong, werd de krachtige Plain Truth (het bereikte een oplage van 8 miljoen) net als alle andere tijdschriften - alleen veel slechter dan de meeste. En vandaag is dat tijdschrift zo goed als dood, wat zijn oplage en invloed betreft.

De Trompet gaat echter voort in de traditie van de door Herbert W. Armstrong gepubliceerde "Plain Truth".

Bestel uw eigen gratis abonnement van 12 maanden op onze gedrukte editie om te ontdekken hoe wonderlijk anders de Trompet is.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.