Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Hij had gelijk over Europa

DE TROMPET

Hij had gelijk over Europa

Miljoenen mensen hebben de stem van Herbert W. Armstrong gehoord, die het nieuws van de dag analyseerde en zelfs het nieuws van de toekomst voorspelde in zijn radio- en televisieprogramma, The World Tomorrow [De wereld van morgen].

" De vooruitzichten van hier af aan betreffen een voortdurende drift in Washington – harde woorden, maar geen harde actie,” schreef hij in zijn karakteristieke krachtige stijl in het maartnummer van zijn tijdschrift – "De landen van Europa, direct in de schaduw van de grote Russische beer, worden verontrust, en ze wantrouwen Amerika en overwegen meer en meer om zich te verenigen in een Verenigde Staten van Europa.”

Hij schreef dat het enige wat ontbrak een opperste leider was die het commando zou nemen, en dat die man plotseling zou verschijnen. Deze man, waarschijnlijk uit Duitsland, zou een verbluffend nieuw politiek systeem oprichten, echter gebaseerd op een zeer oud systeem: een Europees blok, een "unie van kerk en staat", verenigd door het katholicisme - een modern Heilig Romeinse Rijk.

"Tien dictators in Europa zullen zich verenigen in een gigantisch Europees verbond, en hun verenigde militaire macht en middelen overdragen aan de nieuwe leider van Europa! Niet alleen dit, maar een groot religieus leider – de paus van Rome - zal ook naar voren komen, in een wereldschokkend pact met de militaire leider ...!"

Deze 10 Europese naties, zei hij, "zouden Duitsland en Italië omvatten, waarschijnlijk Spanje en Portugal en Frankrijk, Griekenland, en waarschijnlijk enkele van de Balkanlanden …. Groot-Brittannië zal er zeker niet bij zijn."

Dit lijkt me een goede analyse voor een tijdschriftuitgave van maart 2022. Het zou nog beter zijn als het was geschreven in maart 2020, echt indrukwekkend als het was geschreven in maart 2000. Maar het is geschreven in maart 1950.

"Nu is een van de grote dingen die Europa voortdrijft ... hun angst voor wat er gaande is in het Kremlin en de Sovjet-Unie," zei hij in een preek op 27 november 1982. "Zij verliezen het vertrouwen in de Verenigde Staten als een militaire paraplu om hen te beschermen, en zij willen hun eigen militaire macht om zichzelf te beschermen. ... [D]at is een belangrijke stimulans om hen te verenigen en dat is nu aan het gebeuren."

Op 8 februari 1980 schreef hij: "Duitsland en andere Europese naties hebben geen militaire macht die zich tegen een dergelijke Russische aanval kan verdedigen. De Europese naties hebben vertrouwd op de militaire macht van de V.S. om hen te beschermen tegen de Russen die zich vlak bij hun oostgrens bevinden, en daar nu zware troepen aan het verzamelen zijn! Het lijkt erop dat de NAVO zo'n beetje in de prullenbak is beland. ... U kunt er zeker van zijn dat de West-Europese leiders haastig en in het geheim overleggen hoe en hoe snel zij zich kunnen verenigen en een verenigde Europese militaire macht kunnen vormen, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen! En zo zullen ze niet langer gedwee aan Rusland hoeven toe te geven! En wie zullen zij de schuld geven van hun vernedering en hun noodzaak om nu een verenigd Europa te hebben, met een verenigde regering, een gemeenschappelijke munt, en een gemeenschappelijke militaire macht die even groot of groter is dan de U.S.S.R. of de U.S.A.? Ze zullen de V.S. de schuld geven! En als ze sterk genoeg zijn om zichzelf te laten gelden, zullen ze eerst Groot-Brittannië aanvallen omdat ze aan de zijde staan van de V.S., en dan zullen ze een heleboel waterstofbommen terugsturen die de V.S. nu in Europa heeft opgeslagen!"

De heer Armstrong zei dat hij niet wist wanneer Europa zich zou verenigen tot een supermacht, maar decennialang hield hij vol, zonder aarzelen, dat het zou gebeuren. Hij gaf de waarschuwing vanuit Bijbelse profetie, en u leest diezelfde profetische waarschuwing nu, in 2022.

Nl Hwr