Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Nunes%20info

Het verhaal achter de Nunes-memo

Hoe werd een niet geverifieerd propagandadossier de drijvende kracht achter een samenzwering om het presidentschap van Trump te ondermijnen?

S

chandaal #1

De Clinton campagne en het Democratisch Nationaal Comité [DNC] financiert het anti-Trump dossier.

April 2016

Marc Elias, een advocaat die de presidentiële campagne van Hillary Clinton en het Democratisch Nationaal Comité vertegenwoordigt, huurt de firma Fusion GPS in om compromitterende informatie te verzamelen over Donald Trump.

Mei 2016

Via Fusion GPS, betalen het DNC en de Clinton campagne de voormalige Britse spion Christopher Steele $168.000 om een dossier te produceren met compromitterende informatie over Trump. Het Federaal Onderzoeksbureau (FBI) betaalt een deel van de uitgaven van Steele.

Het DNC breekt naar verluidt de wet op campagnefinanciering door het geld dat uitgegeven wordt aan het Steele-dossier niet openbaar te maken aan de Federale Verkiezingscommissie.

Juni 2016

Steele spant samen met anonieme Russische bronnen om een serie niet-geverifieerde rapporten te produceren waarin wordt beweerd dat Donald Trump bepaalde handelingen met Russische prostituees had verricht en dat de Russische regering hier bewijs van heeft en hem zou kunnen chanteren. Hij beweert eveneens dat Rusland “gedurende meerdere jaren waardevolle informatie over zijn tegenstanders aan Trump en zijn team heeft gegeven.”

Juli 2016

Steele deelt zijn rapporten met de FBI.

September 2016

Steele vertelt Bruce Ohr, adjunct procureur-generaal bij het ministerie van Justitie, dat hij “wanhopig wilde voorkomen dat Donald Trump werd verkozen en een sterke passie had ervoor te zorgen dat hij geen president werd.” Ohr’s vrouw werkte voor Fusion GPS.

Schandaal #2

Steele lekt naar de pers.

September 2016

Fusion GPS instrueert Christopher Steele om informatie te lekken naar de New York Times, de Washington Post, de New Yorker, CNN en Yahoo News.

Oktober 2016

De FBI schort zijn relatie met Steele op vanwege het “ongeoorloofd informatie openbaar maken aan de pers.”

Schandaal #3

De FBI vertrouwt op het Steele-dossier om de Trump campagne af te luisteren.

Oktober 2016

De FBI vraagt bij een geheime federale rechtbank toestemming om de voormalige Trump-adviseur Carter Page te mogen bespioneren. De FBI presenteert een artikel in Yahoo News als onafhankelijke bevestiging van de informatie in het Steele-dossier, ook al weet het dat het artikel van Steele afkomstig is.

FBI directeur James Comey tekent de eerste van vier FISA-aanvragen (inlichtingen surveillance) die spionage op Page toestaan. Comey zou later twee verlengingen ondertekenen, terwijl adjunct-directeur Andrew McCabe één verlenging ondertekende. (Een FISA-aanvraag om te spioneren op een Amerikaanse burger moet elke 90 dagen verlengd worden, en elke verlenging vereist bewijs van redelijk vermoeden van schuld.)

De FBI luistert Page af en vindt niets belastends dat het afluisteren rechtvaardigt.

Schandaal #4

Belangrijke media gebruiken het Steele-dossier om een campagne op gang te brengen om Trump aan te klagen.

Oktober 2016

Donald Trump weigert commentaar te geven over of hij de verkiezingsresultaten al dan niet zal accepteren als hij van mening was dat ze gemanipuleerd waren.

De Clinton-campagne, de New York Times en de reguliere media voorspellen dat Hillary Clinton de verkiezingen zal winnen en beweren dat het niet kan worden gemanipuleerd.

November 2016

Trump wint de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten.

De democraten en reguliere media beginnen te beweren dat Rusland de verkiezingen heeft gemanipuleerd zoals aangegeven in het Steele-dossier.

Januari 2017

Het Steele-dossier staat op het punt door de media openbaar te worden gemaakt. FBI directeur Comey informeert president Trump over “obsceen en niet-geverifieerd materiaal” in het dossier.

Buzzfeed publiceert het 35 pagina tellende Steele-dossier.

Mei 2017

President Trump ontslaat FBI directeur Comey.

Op het ministerie van Justitie benoemt procureur-generaal Rod Rosenstein de voormalig FBI-directeur Robert Mueller als speciale raadsman om de beschuldigingen te onderzoeken dat Trump samenspande met de Russen.

Schandaal #5

De democratische partijambtenaren proberen publicatie van de Nunes-memo te voorkomen.

Juli 2017

Het democratische congreslid Brad Sherman presenteert het Huis van Afgevaardigden met een formeel Artikel van Beschuldiging, waarin president Trump wordt beschuldigd van het belemmeren van een onderzoek met betrekking tot Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

December 2017

De adjunct-directeur van de FBI, Andrew McCabe, vertelt de Inlichtingencommissie van het Huis dat surveillance van Carter Page niet zou zijn aangevraagd zonder het Steele-dossier.

Januari 2018

De FBI en het ministerie van Justitie vechten om te voorkomen dat congreslid Devin Nunes, voorzitter van het House Permanent Select Committee on Intelligence (Inlichtingencommissie), zijn memo vrijgeeft met details over het frauduleus gebruik van het Steele-dossier. Zij produceren pas documenten voor de Inlichtingencommissie van het Huis nadat Nunes “gedreigd heeft verder te gaan met dagvaarding wegens minachting voor het Congres.”

Democratische senator Cory Booker beweert dat het openbaar maken van de Nunes-memo “verraad” zou zijn. Hij beweert dat de vrijgeving hiervan “bronnen en methoden” van de regering zou onthullen en het leven van “mede-Amerikanen in de Inlichtingendiensten” in gevaar zou kunnen brengen.

Congreslid Nunes publiceert zijn memo waarin details over het frauduleuze gebruik van het Steele-dossier door de FBI en het ministerie van Justitie wordt beschreven.

Februari 2018

President Trump derubriceert de Nunes-memo en maakt het toegankelijk voor het publiek.

De democratische partijambtenaren en belangrijke mediabronnen wijzigen hun bewering dat de Nunes-memo vol “geheime informatie” staat die ervoor kunnen zorgen dat geheim agenten gedood worden naar de bewering dat de Nunes-memo vals is en er niet toe doet.

De Amerikanen zouden diep gealarmeerd moeten zijn door onthullingen van corruptie en wetteloosheid binnen de hoogste wethandhavingsinstanties van het land. Lees voor meer informatie het artikel van hoofdredacteur Gerald Flurry “De Nunes-memo onthult een onzichtbare bedreiging voor Amerika.” 

No Nl