Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het Mysterie van het Koninkrijk van God

ArtyFree/iStock

Het Mysterie van het Koninkrijk van God

De Sleutel van David met Gerald Flurry (Transcript)

Gegroet allemaal.  Wat is het Koninkrijk van God precies? Het is een onopgelost mysterie in deze wereld, en dat geldt ook voor de kerken en theologen en Bijbelgeleerden van deze wereld. Christus kwam naar deze aarde met een boodschap, en die boodschap was het Koninkrijk van God. Het was het Koninkrijk van God; en natuurlijk was Zijn boodschap het evangelie of het goede nieuws van het komende Koninkrijk van God. En de kerken zijn het er niet over eens wat het evangelie is, dat is ook een mysterie.

Als u kijkt naar het evangelie van het Koninkrijk van God dat Christus predikte, dan zult u zien dat er maar weinig mensen zijn die over die boodschap praten en prediken. Waarom is dat zo? Zij hebben allerlei verschillende definities van wat het Koninkrijk van God is. Wat is het?

Eén prominente evangelist zei dat het niet voor ons vandaag is. Anderen hebben gezegd dat het een evangelie van behoud is, of een evangelie van genade, of een evangelie over Christus, een sociaal evangelie, of een religieuze wetenschap, of het draait allemaal om hun specifieke denominatie, of ze zeggen dat het koninkrijk van God alle Christelijke denominaties omvat.

Is dat waar? Kunt u zoiets bewijzen? Niet vanuit de Bijbel. Een tele-evangelist zei ook dat het Koninkrijk van God in u zit, en hij gebruikte Lukas 17:21 om dit te “bewijzen.” Maar het oorspronkelijke Grieks en verschillende vertalingen weten dat dit een verkeerde vertaling is. Er zou moeten staan “in het midden van u.” Met andere woorden, Jezus Christus was daar, en Hij is de Koning van het Koninkrijk van God; en die Koning en het Koninkrijk worden inwisselbaar gebruikt. Dus de Koning was in hun midden, de Koning van het Koninkrijk. De Koning die het Koninkrijk zal besturen dat over de hele aarde zal regeren, en het hele universum!

Als u hier een tijdje over nadenkt, en bedenk dat al die voorbeelden van wat mensen zeggen dat het Koninkrijk is, allemaal fout zijn! Ze zijn allemaal fout en toch gaat dit over het behoud van de mens! Hoe kunnen zij een lid van Gods Koninkrijk worden als zij niet eens weten wat het is? Dit is een ernstig onderwerp, en dit is het laatste mysterie uit het boek van Herbert Armstrong, Mysterie der Eeuwen. En ik wil dit mysterie van het Koninkrijk vandaag bespreken.

Let op Markus 1:14, 15: “ … ging Jezus naar Galilea en predikte het Evangelie van het Koninkrijk van God, en Hij zei: De tijd is vervuld en het Koninkrijk van God is nabijgekomen; bekeer u en geloof het Evangelie.”

Nogmaals, het is noodzakelijk om het Evangelie te geloven om behouden te worden. Hier komt Jezus Christus die het Evangelie van het Koninkrijk van God predikt. Nu wat is dat? Wat is dat?

Ik bedoel, Hij ging overal naartoe om het Koninkrijk van God te prediken. Zelfs nadat Hij was opgestaan uit de dood ging Hij terug naar Zijn eigen discipelen en predikte het Koninkrijk van God. U kunt dat lezen in Handelingen 1:3. Dat was nadat Hij opgestaan was uit de dood. Hoe belangrijk is deze boodschap voor ons vandaag? Christus wilde echt graag dat Zijn discipels deze boodschap begrepen. Hoe belangrijk het was!

Als u naar Galaten 1:8,9 kijkt zegt Paulus dat het een dubbele vloek is voor een mens of zelfs een engel die een ander evangelie durft te verkondigen, dus een ander evangelie dan het Koninkrijk van God. Een dubbele vloek! We kunnen dit niet licht opnemen als u het over zoiets heeft en luistert naar wat de Bijbel zegt over deze verzen en over het Koninkrijk van God. Het evangelie is het Koninkrijk van God! En toch, hoeveel mensen weten dat? Hoeveel mensen begrijpen dat?

De vorige keer sprak ik over het mysterie van de Kerk. En dat het doel van de Kerk is om de uitgeroepenen voor te bereiden om te onderwijzen en te regeren in het Koninkrijk van God. Zij zullen onderwijzen en regeren in het Koninkrijk van God. In het millennium zullen zij mensen gaan onderwijzen en over hen regeren.

U moet terug gaan in de geschiedenis en zich realiseren dat het evangelie meer dan 1900 jaar geleden werd gepredikt, maar dat het vervolgens werd onderdrukt. En op dat moment verscheen er een vals evangelie op het toneel. De profeet Daniël begreep werkelijk, wat het Koninkrijk van God echt is, en dat boek is alleen voor deze eindtijd. Dit staat in Daniël 12:4,9. En hij sprak regelmatig over het Evangelie. Laten we kijken naar wat hij te zeggen had.

Daniël was in de ballingschap van Juda in 585 v Chr. toen Juda werd veroverd door Nebukadnezar en zijn Babyloniërs. Maar toen Daniël gevangen werd diende hij de koning toch zo goed als hij kon. Maar de koning had een droom en hij riep zijn magiërs en zijn astrologen bijeen en zei: ‘Ok. Ik wil dat u mij vertelt wat ik heb gedroomd en wat het betekent.’ En zij konden dat niet.

Maar toen riepen zij Daniël, die een profeet was, en zij riepen hem erbij en vroegen het aan hem. Hij zei, ik zal het u voorlezen uit Daniël 2 vers 28 (HSV): “Maar er is een God in de hemel Die verborgenheden openbaart. Hij heeft koning Nebukadnezar laten weten wat er in later tijd gebeuren zal.” Dit was voor onze huidige tijd.

Hier was een profetie voor onze tijd nu. En Daniël liet Nebukadnezar weten dat er een God in de hemel is, en dat Hij degene is die geheimen openbaart en niemand anders. Niemand anders kan Gods Woord openbaren of interpreteren. U moet de Bijbel zichzelf laten interpreteren. U moet God de Bijbel laten interpreteren! Maar hoeveel mensen begrijpen dat? Hoeveel?

Denk eens aan deze regerende personage waar Daniël over praat. Hij zal niet alleen deze wereld of deze aarde regeren – dat doet Hij al. Maar Hij gaat ook het hele universum regeren – en dat doet Hij nu ook al. Hij zal altijd over het universum regeren en Hij heeft altijd deze aarde geregeerd, maar de mensen weten het niet. En met regeren bedoel ik dat Hij de dingen orkestreert om Zijn plan uit te werken. God bestuurt dit universum! En Hij laat de mens op een harde manier een aantal lessen leren, maar dat is volgens Zijn meesterplan. Dus dit is belangrijk nieuws.

God staat de mens dingen toe, geeft hem de ruimte om te zondigen en Zijn wet te overtreden. Maar dat betekent niet dat God niet over alles regeert en de dingen vormt en kneedt om Zijn plan te vervullen, en om Zijn Koninkrijk op te richten en in te luiden in deze wereld.

Denk eens na over het moment dat Hij terugkeert. Dat zal de allergrootste gebeurtenis ooit op deze aarde zijn! En Hij komt om Zijn Koninkrijk op te richten, het Koninkrijk van God.

En al degenen die geroepen zijn vóór die Tweede Komst, waar Hij mee gewerkt heeft, Zijn profeten, en de Nieuw Testamentische kerken en zo, die zullen bij Zijn terugkomst geboren worden in dat Koninkrijk en Hem helpen om over de wereld te regeren en over de mensen op aarde – die niet het koninkrijk vormen. Het Koninkrijk zijn de mensen die regeren over de aarde. Vlees en bloed kan het Koninkrijk van God niet beërven (1 Korinthe 15:50). Vlees en bloed kan het niet eens beërven. We moeten onsterfelijk zijn! We moeten geestelijke wezens zijn om in het Koninkrijk van God te kunnen zijn. We moeten in die Familie van God geboren worden.

Daniël 2 vertelt ons over dat enorme beeld dat Nebukadnezar zag, en niet begreep. Dus begon Daniël aan hem uit te leggen, dat hij het hoofd van fijn goud was. En daarna de borst en armen van zilver, de buik en dijen van brons, en de benen van massief ijzer waren de andere drie wereld-regerende rijken. Er zijn er maar vier geweest in deze wereld – dat wil zeggen wereld-regerende rijken. Maar toen gebeurde er iets vreemds. In zijn visioen was er een bovennatuurlijke steen die verscheen en al die rijken verbrijzelde, het verbrijzelde alles, en richtte het Koninkrijk van God op!

Nu, het Koninkrijk van God is een koninkrijk dat regeert, net zoals we het koninkrijk of rijk van Nebukadnezar hebben gehad, of zoals het Romeinse Rijk, het Romeinse koninkrijk; of het Perzische Rijk, en het koninkrijk van Alexander de Grote. En vervolgens komt het Koninkrijk van God! Het Koninkrijk van God! Dat is het Evangelie. Dat is het goede nieuws! Het gaat over een letterlijk, specifiek Koninkrijk op deze aarde, die zal regeren over de aarde. En die nu reeds dit universum regeert. Maar het zal zeer spoedig op een totale manier hierover regeren.

God heeft rebellie van de engelen en van de mens toegestaan om hen lessen te leren, om hen te helpen leren en groeien, als zij daarvoor kiezen. Maar ziet u, nogmaals, dit was een droom die door God was veroorzaakt. Het was geen gewone droom, en wat Hij wilde doen is dit (v 36): “Dit is de droom,” zei Daniel, “Nu zullen wij de uitleg ervan in de tegenwoordigheid van de koning vertellen.”

Hij ging hem het ware evangelie openbaren: het evangelie of het goede nieuws van het Koninkrijk van God. Dat is wat hij aan hem zou openbaren, en alleen God kan dat doen.

In Daniël 2:37 staat dit: “U, o koning, bent een koning der koningen…” Zie, hij was de eerste echte wereld-regerende macht of rijk. Als mensen vandaag aan het evangelie denken of denken over het Koninkrijk van God, dan denken ze niet aan een opper-heerser die regeert over de aarde en het universum! En toch is dat waar het allemaal om gaat!

Het Koninkrijk bestaat niet uit vlees en bloed; het bestaat uit geestelijke wezens. We kunnen alleen in die Familie geboren worden en onsterfelijk worden als we doen wat Christus ons zegt en ons leven laten door Hem laten leiden. Dat is er voor nodig!

Nu, er zullen een heleboel mensen zijn die dit Koninkrijk van God nooit begrepen hebben, en zij zullen opgewekt worden. God zal iedereen een kans geven om over Zijn Koninkrijk van God te leren, omdat deze wereld misleid is. En het Koninkrijk van God is een mysterie. Hoe kan je een onderdeel zijn van het Koninkrijk van God of een deel van het evangelie van het Koninkrijk van God, als je niet weet wat het is, als het een mysterie voor je is? Hoe is het dan mogelijk om behouden te worden?

Ik overdrijf hier niet, ik vertel u gewoon erg eenvoudig wat de Bijbel zegt! U kunt het zelf lezen; daarom geef ik u deze Bijbelverzen. U moet deze verzen lezen en erover nadenken, omdat het alles te maken heeft met uw toekomst, en die van mij, en van iedereen.

Kijk, als u het over Koninkrijken heeft; Het is een regering die regeert over mensen en die spoedig over Geestelijke Wezens zal regeren. Maar het is niet een of andere etherisch gevoel in uw gedachten of iets dat zich in u bevindt! Dat is het helemaal niet! Dit is een echt Koninkrijk, een letterlijk Koninkrijk dat over alles zal regeren! Op de aarde en in het universum! En in essentie doet het dat al. God heeft de controle over alles. Hij laat Satan deze wereld regeren zodat wij kunnen leren wat de verkeerde manier is om dingen te doen, als wij daarvoor kiezen. Het is niet Gods keuze, maar Hij laat ons die keuze maken. Hij zei: “Kies!” Hij zei: “Kies niet voor de dood, kies het leven!” Hij probeert ons het leven te laten kiezen, maar de mens blijft maar kiezen voor de dood! Dus God leert ons op de harde manier waar het Koninkrijk van God allemaal om draait.

Ik bedoel, het is zeer letterlijk, het is zeer specifiek. Let op vers 44, luister hiernaar. Vers 44, dit is cruciaal, en u zou straks uw Bijbel moeten pakken en dit zelf lezen. Het staat er in duidelijke taal die iedereen kan begrijpen.

Dit is wat er staat: “In de dagen van die koningen …” – het gaat hier natuurlijk over de tien tenen, deels van ijzer en deels van leem.

Dit is allemaal voor de laatste dagen.

“Gekoppeld aan de profetieën van Daniël 7 en Openbaring 13 en 17, verwijst dit naar de nieuwe Verenigde Staten van Europa die zich voor uw ogen uit de landen van de Europese Unie bezig zijn te vormen!” (Mysterie der Eeuwen)

Het staat op het punt op het wereldtoneel te verschijnen en het zal tien koningen, of tien koninkrijken, hebben. Het zal verenigd zijn, en het zal in een oogwenk een supermacht worden. Het zal deze wereld schokken en ontzetten, en het zal de Derde Wereld Oorlog III beginnen. Dit zegt uw Bijbel en wij hebben dit al meer dan 70 jaar bewezen!

Dus er staat: “In de dagen van die koningen.” Denk eraan dat het zich recht voor u ogen aan het vormen is. De Bijbel zegt dat “in de dagen van die koningen” Jezus Christus terug zal keren en hen zal verbrijzelen, en het Koninkrijk van God zal oprichten dat voor eeuwig over de aarde en het universum zal regeren. Er zal geen pijn meer zijn, geen lijden, geen tranen, geen vloeken. Is dat goed nieuws? Is dat een Evangelie van goed nieuws? Evangelie betekent goede nieuws. Is dat goed nieuws?

Jezus Christus kwam dit overal verkondigen! Hij predikte het Koninkrijk van God. Het Koninkrijk van God komt, en de koninkrijken van deze wereld staan op het punt te eindigen. Wist u dat deze wereld veroordeeld is tot 6.000 jaar afgesneden zijn van God, omdat Adam zich van God afkeerde en uit het Hof van Eden werd gestuurd en werd afgesneden? Deze hele wereld volgde in zijn voetsporen en is eveneens afgesneden. Maar er is een zevende 1000-jarige periode wanneer Jezus Christus het zal overnemen en de aarde zal regeren met een ijzeren roede. … Iedereen zal een open verstand hebben en in staat zijn de Geest van God te ontvangen, en in de God Familie kunnen komen. En de meesten zullen dat doen. Maar God zal niemand hiertoe dwingen.

Laat me hier iets lezen. Een citaat uit Mysterie der Eeuwen: “Hier worden dus vier universele wereldrijken beschreven—de enige vier die ooit hebben bestaan!” En het gaat allemaal over de Babylonische Mysteriereligie. Maar het Koninkrijk van God wanneer het opgericht is, zal nooit vernietigd worden. Nooit meer vernietigd! Het Koninkrijk van God zal alle andere koninkrijken opslokken.

Let op Openbaringen 11:15: “De koninkrijken van de wereld zijn van onze Heere en van Zijn Christus geworden, en Hij zal Koning zijn in alle eeuwigheid.” Dat houdt in dat Hij voor eeuwig en eeuwig gaat regeren met Zijn regering en Zijn wet!
Dat is het moment dat de prachtige Wereld van Morgen ingeluid wordt! Het Koninkrijk van God is een regering die over de naties van de wereld regeert. Dat is waar het Koninkrijk over gaat! Het is het goede nieuws waar Christus over sprak! Hij is de Koning over dat Koninkrijk! Hij kwam en kwalificeerde om Satan van zijn troon af te schoppen, en Hij staat op het punt dit te doen nadat Hij een aantal mensen heeft opgeleid om Zijn hulp, Zijn bruid, te worden; om Hem te helpen deze hele wereld te onderwijzen en te regeren in het millennium. Dat is die 1.000 jarige periode.

Pilatus vroeg Jezus Christus: ‘Nu, bent u een koning?’ En Hij zei: ‘Ja, daarvoor ben Ik geboren! Ik ben geboren om Koning te worden!’ Een Koning over wat? Koning over de naties! Een Koning die over elke natie regeert en over iedereen als zij Gods Familie willen binnenkomen. Wat een prachtig plan is dat!

Maar het is niet een of ander etherisch idee in het verstand van de mens; het is een echt, specifiek, letterlijk Koninkrijk, net zoals Nebukadnezars koninkrijk, alleen dan geregeerd door God, zoals Alexanders koninkrijk, alleen dan geregeerd door God! Dat is het verschil!

Het trieste hiervan is dat miljoenen mensen zelfs nog nooit iets, of heel weinig, gehoord hebben over de Wederkomst van Christus: Over Zijn Tweede komst naar deze aarde, om te regeren met een ijzeren roede! Zij hebben daar nooit iets over gehoord! Kunt u zich dat voorstellen? De Bijbel is gevuld met die Schriftgedeelten, en toch horen miljoenen mensen in de kerken niets daarover! Dat is verbijsterend! Dat is echt verbijsterend! Jezus Christus zal de Opperste Heerser over de mensen in het millennium zijn, onder Zijn Vader.

Let op, ik lees u dit voor uit Mysterie der Eeuwen: “Het Koninkrijk van God zal regeren over de mensen en volkeren van deze aarde.” Nu, luister naar dit! Het “zal regeren over de mensen en volkeren van deze aarde. Maar deze sterfelijke mensen en volkeren zullen niet het koninkrijk vormen en zelfs niet in het koninkrijk van God zijn. Zij zijn slechts degenen over wie zal worden geregeerd!”
Door degenen die geestelijke wezens zijn geworden omdat zij Christus volgden vóór Zijn Wederkomst; zij vormen Zijn Bruid.

Nogmaals, vlees en bloed kan het Koninkrijk van God niet beërven! Het vertelt ons verder over die SUPER-regering, en dhr. Armstrong laat zien dat de kerken deze geweldige Schriftgedeelten overslaan, maar het gaat verder ook over de regering van Christus. Hij zal terugkomen en Zijn voeten zullen op de Olijfberg staan. En Hij zal de wereld van zelfvernietiging redden. Iedereen die aan Hem gehoorzaam is geweest, zoals de profeten en degenen in de Nieuw Testamentische kerken die Hem trouw waren, zullen onsterfelijk worden. Wat we moeten zien is dat Satan deze wereld 6000 jaar lang misleid heeft.

Ik wil u voorlezen wat er gaat komen in deze nieuwe samenleving, het Koninkrijk van God, dit Evangelie, deze Evangelieboodschap – dat is wat het is!

Let op hoe deze wereld spoedig gaat worden, hoe het zal zijn! Jesaja 2:2,4 en Micah 4:1,3. Dhr. Armstrong combineerde deze Schriftgedeelten hier, en dit is wat er staat: “En het zal geschieden in het laatste der dagen: dan zal de berg van het huis des Heren vaststaan als de hoogste der bergen” dat betekent regering! Dat is wat de bergen betekenen, “en hij zal verheven zijn boven de heuvelen. En alle volken zullen derwaarts henen stromen.” Alle volken! “En vele natiën zullen optrekken en zeggen: Komt, laten wij opgaan naar de berg des Heren, naar het huis van de God Jacobs, opdat Hij ons lere aangaande zijn wegen en opdat wij zijn paden bewandelen. Want uit Sion zal de wet uitgaan,” dat is de wet waarvan de meeste kerken zeggen dat die is weg gedaan. Verbazingwekkende waarheid!

De conclusie leest: “en des Heren woord uit Jeruzalem. En Hij zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige natiën. Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren.”

Dat staat geschreven op het gebouw van de Verenigde Naties, maar niemand begrijpt het echt. Het gaat over het Koninkrijk van God dat over de aarde regeert! En ze weten niet wat het betekent. Maar ze willen vrede. Zij willen geen nucleaire oorlog ingaan en zo, maar ze laten zich niet leiden door God. Dat is het probleem!

Nu, het spreekt verder over God die regeert over de ruimte, en ik lees u een stuk uit Romeinen waar over de schepping wordt gesproken. Paulus zegt dit in Romeinen 8:19-23, in die verzen.

Er staat: “Want de schepping,” alle zonnen, planeten, sterren, manen, “is aan de zinloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar door hem die haar daaraan onderworpen heeft, (21) in de hoop dat ook de schepping zelf zal bevrijd worden van de slavernij van het verderf,” het universum is in een staat van verval vanwege Satans rebellie! Ik heb hierover in een eerder programma gesproken, en nu zucht het universum (22)“…in barensnood.” Het is een dood universum, en God zal het weer tot leven brengen. Satan heeft het in een vervallen staat gebracht toen hij rebelleerde tegen God.

Maar dit universum, zo staat hier, wacht op de geboorte van de zonen, die zonen die geboren gaan worden in het Koninkrijk van God bij de terugkeer van Christus: Die Christus zullen helpen om al dat verval te verwijderen en het universum weer mooi en geweldig te maken, en iedereen blij en vol vreugde te maken!

Tot volgende week, dit is Gerald Flurry, tot ziens vrienden.