Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

1.%20kavanaugh america%20being%20torn%20apart

GARY DORNING/TRUMPET, ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP/GETTY IMAGES

Het Kavanaugh benoemingsproces onthult de wetteloze geest van Amerika

De weerzinwekkende strijd over het Hooggerechtshof van de VS laat zien dat dit land dichtbij de rand van de afgrond is – en hoe God het probleem zal oplossen.

Als u net als de meeste Amerikanen bent, dan heeft u sterke gevoelens over het benoemingsproces van Brett Kavanaugh bij het Hooggerechtshof van de VS. Het land was in de ban van de hoorzittingen. De emoties liepen hoog op toen beschuldigingen van seksueel wangedrag het proces veranderden in een afzichtelijk spektakel voor de ogen van de wereld!

Het speelde zich volledig af voor het publieke oog. De aandacht van het land was gefixeerd op trivialiteiten zoals beschrijvingen in schooljaarboeken en botte jongerentaal. Veel mensen raakten ervan overtuigd dat Kavanaugh een seksueel roofdier was die niets te zoeken heeft bij het gerechtshof. Anderen, die dezelfde informatie bekeken, zagen een Democratische Partij die bereid was met modder te gooien om te voorkomen dat de conservatieven een meerderheid in het Hooggerechtshof zouden behalen. De Senaat weergalmde met vuile aanklachten. Openbare plaatsen vulden zich met woedende demonstranten. Boze burgers gingen persoonlijke confrontaties aan met overheidsfunctionarissen en schreeuwden in hun gezicht.

Het was waarschijnlijk het lelijkste, meest gênante spektakel in de moderne Amerikaanse politiek. Veel waarnemers merkten op dat de verdeling en haat in Amerika een nieuw dieptepunt hadden bereikt. Maar er is een weinig-begrepen maar cruciale geestelijke dimensie voor wat naar voren kwam in deze hoorzittingen. Het gevaar voor Amerika is veel dodelijker dan de meeste mensen zich realiseren.

Een wetteloze geest

Ik heb deze geestelijke realiteit blootgelegd in een boekje dat ik in 2013 heb geschreven met de titel America Under Attack (alleen in het Engels). Ik raad u dringend aan een exemplaar van dit belangrijke boekje te lezen en bestuderen. (We sturen u er graag een gratis toe.)

Het eerste hoofdstuk, “De verborgen oorzaak achter de dodelijke neergang van de samenleving” beschrijft een gebeurtenis in 1986 die een keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis markeerde. Deze verandering werd voor het eerst duidelijk in 1987 – in een verzengende strijd over het Hooggerechtshof.

“Op 1 juli 1987 nomineerde president Ronald Reagan een zeer gerespecteerde rechter, Robert Bork, voor opperrechter aan het Hooggerechtshof van de VS,” schreef ik. “Binnen 45 minuten nam Democraat Edward Kennedy uit Massachusetts het woord in de Senaat en demoniseerde hem. ‘Het Amerika van Robert Bork,’ zo zei hij, zou zorgen voor abortussen in afgelegen steegjes, segregatie, censuur en nachtelijke politie-invallen.

“Het was een schokkende, onverholen lastering van een man die duidelijk gekwalificeerd was en zeer gerespecteerd werd, zelfs door veel liberalen. ‘Er was geen enkele zin in die toespraak die klopte,’ zei Bork. Veel mensen waren het met hem eens – maar toch werkte die aanval. Senator Kennedy en anderen openden de deur voor abortus-activisten, evolutionisten, feministen, mensenrechtenactivisten en andere liberalen om samen te werken om de reputatie van rechter Bork zwart te maken in een enorme lastercampagne.”

2
(Mark Reinstein/Corbis/Getty Images)

Die schandelijke lastercampagne zorgde ervoor dat Robert Bork niet aangesteld werd bij het Hooggerechtshof. Zouden we ons niet diep zorgen moeten maken dat zulke grove leugens zo effectief kunnen zijn? Veel Amerikanen achten de waarheid niet meer zo hoog als ze ooit deden, en zoals ze dat zouden moeten doen! De critici van Robert Bork die leugens gebruikten om die man te vernietigen zouden zich diep moeten schamen! Maar velen hebben het “borken” van deze man en hem vervangen door een meer liberale rechter gezien als een grote politieke overwinning, die alle kosten waard was!

Waarom werd rechter Bork zo fel aangevallen? Omdat hij geloofde in de autoriteit van de Grondwet zoals die geschreven is. Hij verwierp de liberale opvatting dat de Grondwet een “evoluerend” of “levend” document is, dat kan worden verdraaid om alles te betekenen wat we maar willen. In de ogen van liberaal Links maakte Borks respect voor de rechtsstaat hem een bedreiging.

Zoals ik bewijs in America Under Attack, werd die wetteloze houding, en de bereidheid om misleiding en leugens te gebruiken om rechter Bork te torpederen, direct geïnspireerd door een boos geestelijk wezen – het meest wetteloze, misleidende, amorele en vernietigende wezen in het universum!

Gelooft u in de duivel? De Bijbel heeft veel over hem te zeggen. Geloof het of niet, maar de Bijbel onthult eveneens dat hij nu hard aan het werk is om Amerika te vernietigen. Het laat zien waarom en hoe hij zo agressief achter Amerika aankomt, vooral in de laatste drie decennia.

De Bork-nederlaag in 1987 maakt de duivel die aan het werk is zichtbaar. Hij gebruikt smaad, laster en leugens. Hij werpt de waarheid op de grond. Hij veracht de wet. Hij gebruikt elk middel, ongeacht hoe gewetenloos, hypocriet en gemeen, om zijn doel te bereiken.

“Wat er met Robert Bork gebeurde markeerde het begin van een venijnige aanval op de wet van het land,” staat in America Under Attack. “In de … decennia sindsdien hebben we een snelle afbraak van de wet en een toenemende mate van gif zich zien verspreiden over het politieke systeem van Amerika. … [Satan] maakt gebruik van individuen om de wet en de regering te vernietigen, zodat alles loskomt en uiteenvalt.”

Waarom zou het onder controle houden van het Hooggerechtshof zo belangrijk zijn voor de duivel? Kijk naar wat rechter Anthony Kennedy, Robert Borks vervanger, deed. Hij was de beslissende stem bij verschillende historische uitspraken van het Hooggerechtshof die Amerika dieper de immoraliteit in dreven. In 1992 werd in de Planned Parenthood v. Casey –uitspraak het “recht” van de vrouw op abortus vastgelegd. In 2003 maakte de Lawrence v. Texas zaak homoseksualiteit legaal in heel Amerika. Obergefell v. Hodges legaliseerde in 2015 het “huwelijk” met een persoon van hetzelfde geslacht.

Dit waren beslissingen die niet in de wet zouden zijn vastgelegd door het Congress – de bestuurlijke instantie die wetten eigenlijk zou moeten maken! In veel gevallen, tenminste tot nu toe, was de meerderheid van de Amerikanen tegen deze liberale agenda. Dus de liberalen hebben de rechtbanken gebruikt, met instemming van het Hoogste Gerechtshof in Amerika! Dat is de manier waarop ze het grootste deel van hun agenda over het land hebben afgedwongen. Dat is waarom ze zo agressief vechten om controle over de rechtbanken te krijgen, zelfs als dat liegen en lasteren betekent.

Er zijn 31 jaar voorbij gegaan sinds het Bork-debacle. In die tijd is Satans invloed geleidelijk steeds sterker geworden. Amerika is steeds verder afgedwaald op het pad van wetteloosheid, vergiftigde politiek, verzwakt bestuur en bittere verdeeldheid.

Het benoemingsproces van Kavanaugh liet duidelijk zien hoe veel erger deze trend is geworden. Er is een kracht aan het werk in Amerika die belust is op macht, en die onverdraagzaam en boos wordt op afwijkende meningen. Er is een kracht aan het werk die een hartstochtelijke hekel heeft aan de Bijbelse moraal, en die abortus een recht en deugd vindt in plaats van een tragedie. Er is een kracht aan het werk die politieke macht belangrijker vindt dan de waarheid, en de vergunning om te doen wat je wilt belangrijker vindt dan de wet. En tijdens de Kavanaugh-hoorzittingen hebben we goed kunnen zien hoe sterk deze kracht geworden is.

Belangrijker nog, dit proces gaf ons een verbluffende blik in de diepten van Satans gedachten! Veel recente ontwikkelingen in Amerika zorgen er in feite voor dat Satan wordt ontmaskerd.

Kwaadaardigheid

Rechter Bork werd in 1987 door democraten in de Senaat zwartgemaakt omdat hij een constitutionalist was. Rechter Clarence Thomas werd in 1991 vals beschuldigd van seksueel wangedrag om diezelfde reden. Hun lasteringen tegen Brett Kavanaugh zijn meer van hetzelfde.

Democraten verzetten zich tegen Kavanaugh en begonnen hem te belasteren zodra zijn naam was aangekondigd. Ze probeerden zijn gegevens uit het strafregister te betwisten en faalden daarin. Vervolgens hebben ze hem persoonlijk zwartgemaakt. Drie weken nadat president Donald Trump hem nomineerde schreef de Californische democraat, Christine Blasey Ford, een brief aan Sen. Dianne Feinstein waarin ze Kavanaugh beschuldigde van seksueel wangedrag op een schoolfeestje van 36 jaar geleden. In plaats van onmiddellijk de senaatscommissie en de FBI op de hoogte te brengen, wachtte Feinstein totdat de Kavanaugh-hoorzittingen afgelopen waren. De dag voordat de stemming over de benoeming werd gehouden, onthulde ze de beschuldigingen in een soort hinderlaag.

Ford beweerde niet dat Kavanaugh haar had verkracht, of iets wat zelfs maar in de buurt kwam. Toch hielden de democraten vol dat het incident Kavanaugh zou moeten diskwalificeren om ooit nog aan het Hooggerechtshof te dienen. Nadat een openbaar aanklager had vastgesteld dat de bewering van Ford inconsistent en vaag was, en niet bevestigd werd door de mensen die volgens haar op het feest aanwezig waren, zochten de democraten naar andere aanklagers. Ze vonden drie andere vrouwen die hem beschuldigden van seksueel misbruik op de middelbare school en de universiteit, waaronder absurde beschuldigingen dat hij betrokken zou zijn bij groepsverkrachtingen!

3
(Tom Williams/Getty Images)

In de tientallen jaren van openbare dienst is het morele karakter van deze man nooit eerder ter discussie gesteld. Met geen enkel bewijs dat Kavanaugh betrokken was bij enig seksueel wangedrag, en op basis van ongegronde aantijgingen eisten de Democraten dat zijn nominatie ingetrokken zou worden. Senatoren en burgers stonden erop dat iedereen simpelweg “gelooft wat vrouwen zeggen!” Zij accepteerden zonder meer alles wat zijn aanklagers zeiden en bevonden hem schuldig – ook al is het Amerikaanse rechtssysteem gebaseerd op het onschuldig verklaren van iemand totdat het tegendeel is bewezen. De Democraten keerden zich tegen Kavanaugh en behandelden Fords onbevestigde bewering als bewijs voor een misdaad die zijn carrière moest beëindigen, zij maakten deze man compleet zwart!

Erik Brady, sportverslaggever van de usa Today schreef dat Kavanaugh niet eens zou mogen coachen bij basketbal, en zeker niet toetreden tot het Hooggerechtshof: “Plausibel aangeklaagde zedendelinquenten zouden geen jongens of meisjes mogen coachen bij het jeugd basketbal, zonder een diepgaand onderzoek. Daar zijn we het toch allemaal over eens?”

Het was verbijsterend om Links zich te zien gedragen als strikte moralisten, ontzet door elk greintje onfatsoen – terwijl zij generaties lang de Amerikaanse moraal de goot in gewerkt hebben! Hun hypocrisie is zo monsterlijk, schaamteloos en brutaal dat het schokkend is!

De seksuele norm in Amerika is weerzinwekkend – en seksueel misbruikers moeten worden gearresteerd en voor de rechter worden gebracht. (En ik geloof geen moment dat Brett Kavanaugh daartoe behoort.) Maar deze politici geven helemaal niks om gerechtigheid! Zij willen de samenleving ondersteboven keren. Zij willen vrouwen meer macht geven over mannen. Ze willen gevoelens boven de waarheid stellen. Zij willen er zeker van zijn dat het Hooggerechtshof hen het recht op abortus niet afneemt! Zij willen die rechtbank, en elk ander middel, blijven gebruiken om hun wetteloze agenda te promoten!

Toen geen van hun achterbakse strategieën succesvol was om de benoeming van Kavanaugh tegen te gaan, werd Links nog kwaadaardiger.

Kijk hoe ze Susan Collins, een Republikeinse senator uit Maine, hebben behandeld. Vorig jaar noemde de New York Times haar de meest liberale Republikein. Pro-abortusgroepen prezen haar voor het ondersteunen van hun zaak. Zij was de eerste Republikeinse senator die herverkozen werd terwijl ze publiekelijk het homohuwelijk steunde. Links hoopte dat zij tegen Kavanaugh zou stemmen. Maar zij besloot voor hem te stemmen en legde haar beslissing uit in een logische, onderbouwde toespraak van 43 minuten voor de Senaat.

4
(Tom Williams/Getty Images)

Onmiddellijk keerde radicaal Links zich fel tegen haar. Zij veroordeelden, bedreigden en belaagden haar. Twitter-gebruikers zeiden dat ze haar in het gezicht wilden slaan. Een tweet zei: “Laat Collins nooit meer een rustig moment in het openbaar beleven.” Een ander zei: “Ik hoop dat iemand je vermoordt.” De Women’s March noemde haar iemand die verkrachtingen goedpraat. Men lanceerde een boycott of Maine om de mensen in Maine te overtuigen haar weg te stemmen.

De Radicalen lieten hun gemene, gewelddadige venijn en haat los op een groot aantal doelen. Een van de schrijvers van een comedy bij een populaire omroep tweette tijdens de laatste stemming over de benoeming: “Wat er ook gebeurt, ik ben gewoon blij dat we het leven van Brett Kavanaugh hebben verpest.” Dat is een zieke houding die Satan goed kan gebruiken.

Toen de Democratische senator Joe Manchin aankondigde dat hij op Kavanaugh zou stemmen, kwamen er demonstranten buiten zijn kantoor naar hem toe die uitriepen: “Schaam je! Schaam je! Schaam je!” De Linksen publiceerden namen, adressen en telefoonnummers van senatoren en hun familieleden zodat mensen hen konden lastigvallen. Een daarvan was de Republikeinse senator Cory Gardner uit Colorado, wiens vrouw een grafische video kreeg van een onthoofding. Sen. Ted Cruz uit Texas werd belaagd en uit een restaurant in Washington D.C. verjaagd door pestkoppen die riepen: “Wij geloven de overlevenden!”

Dit is pure pestkopperij en intimidatie! De waarheid wordt vertrapt, platgewalst door haat en woede. Dit is een ramp! Wij zijn getuige van een complete afbraak van orde en gezag in dit land. Het is een vreselijk voorbeeld voor deze wereld.

Kijk naar de absolute haat! Ik heb nog nooit zoiets gezien. Radicaal Links is ziek. Ze accepteren geen kritiek en zijn niet meer bij hun gezond verstand.

De kracht achter hen is erg gevaarlijk! Wat zij doen heeft duidelijk het stempel van de duivel! Satan is “de geest die nu werkzaam is in de kinderen van de ongehoorzaamheid” (Efeze 2:2). Hij vindt het heerlijk om boosaardige, ongebreidelde emoties aan te wakkeren.

De Amerikanen moeten wakker worden! Satan is aan het werk – hij verdeelt het land, zet ons tegen elkaar op, en holt de kracht van onze republiek uit! Bijbelprofetie laat zien dat dit leidt tot natie-vernietigend geweld!

5
(Justin Sullivan/Getty Images)

Het lijkt erop dat radicaal Links nu vrijwel de hele Democratische Partij heeft overgenomen, met enkele uitzonderingen. En zij streven naar conflict! Zij zijn verheugd over de vloedgolf van ontevredenheid en verzet. Zelfs de reguliere pers wil zulk gedrag niet veroordelen. Zij publiceren het juist graag. Zij noemen een uitzinnige, boze meute niet bij de naam – maar beschouwen het als een wettelijk, democratisch protest. Politici bemoedigen dit provocerende, verdeeldheid zaaiende gedrag. Ze zien het als een gegronde uitroep om gerechtigheid, en als bewijs van de impopulariteit en onwettigheid van de president. Zij werken deze menigtes in de hand en zwepen ze op!

Tijdens een bijeenkomst in Georgia in oktober zei voormalig procureur-generaal Eric Holder: “Het is tijd voor ons Democraten om net zo hard te zijn als zij (de Republikeinen)…” Hij verwees naar voormalig ‘first lady’ Michelle Obama die zei: “Als zij zich verlagen, gaan wij omhoog.” “Nee, nee. Als zij zich verlagen, dan zullen wij ze in elkaar slaan,” zei hij onder gejoel en applaus. “Dat is waar deze nieuwe Democratische Partij voor staat. We zijn super-trots om Democraten te zijn. We zullen vechten voor de idealen van de Democratische Partij …” (nadruk van mij).

Hillary Clinton verdedigde deze venijnigheid in een interview met cnn. “Je kan niet beschaafd blijven tegen een politieke partij die wil vernietigen waar je voor staat, wat je belangrijk vindt,” zei ze. “Dat is waarom ik geloof, dat als we het geluk hebben om het Huis terug te winnen en/of de Senaat, dat we dan weer beschaafd kunnen gaan zijn.”

Wat een onthullende uitspraak! Ze zegt dat totdat Links de macht weer heeft, we in Amerika niet beschaafd tegen elkaar moeten zijn. Links zou moeten protesteren, agiteren, beschuldigen, confronteren, schreeuwen, vechten en schoppen – wat er ook maar voor nodig is om de macht weer terug te pakken!

Deze vrouw was bijna de Amerikaanse president geworden! Wat zou er dan zijn gebeurd? Radicaal Links heeft op dit moment nog geen controle over enkele van de belangrijkste machtsinstellingen, en toch is het succesvol in het saboteren van veel aspecten van het Amerikaanse leven, op moreel, cultureel, intellectueel, educatief en politiek gebied! Het is verbijsterend!

Kijk wat de vorige president tijdens zijn regering gedaan heeft. Stel u voor hoeveel sneller zij zouden zijn in het hervormen en vernietigen van dit land als ze nog steeds in het Witte Huis zaten, en als ze de controle zouden hebben over het Congres en het Hooggerechtshof!

Satan blootstellen

Hillary Clinton zegt dat Links weer beschaafd zal zijn als de Democraten de controle hebben over het Congres. Dat is een leugen.

Triest genoeg is beschaafdheid in Amerika op weg naar een onstuitbare ondergang. Dat is omdat Satan dit land in een wurggreep heeft waaruit het alleen bevrijd kan worden door nationale bekering en gehoorzaamheid aan God!

God probeert Amerika tot bekering te brengen. Hij staat toe dat de vloeken intensiever worden om ons te kastijden en te corrigeren: vloeken in het weer, klimatologische en geologische rampen, plagen in de landbouw, crisis in leiderschap, economische problemen, militaire tegenslagen, rassen- en sociale verdeeldheid.

Zoals ik schreef in mijn hoofdartikel van mei-juni 2018 “Amerika gered van radicaal links – tijdelijk”, God heeft ook ingegrepen om macht van de radicalen af te nemengenoeg om de neergang van Amerika te vertragen en ons een beetje meer tijd te geven. (Lees dit belangrijke artikel op https://www.detrompet.nl/nl/articles/posts/amerika-gered-van-radicaal-links-tijdelijk.) God staat dit toe en regisseert de omstandigheden om ons te helpen onze zonden te zien – zodat wij ons daarvan bekeren!

Net zoals er een geestelijke macht achter deze vernietigende kracht in Amerika zit, zo is er een geestelijke reden waarom die macht op dit moment zo dramatisch wordt blootgelegd. Dat is omdat God die macht wil ontmaskeren, en Hij is degene die haar blootlegt.

Sinds Donald Trump president is geworden, wordt de enorme mate van wetteloosheid en corruptie die het Amerikaanse bewind doordrenkt, geholpen door de Amerikaanse media, blootgelegd. Zoals ik schreef in dat artikel: “Dit is corruptie op een diep niveau – zo diep dat de meeste mensen het gewoon niet geloven!” Als Hillary Clinton de afgelopen verkiezingen had gewonnen, “dan was niets van deze corruptie aan het licht gekomen!Maar God wil dat het onthult wordt! Hij redt Amerika tijdelijk – en een van de redenen is om dit kwaad bloot te leggen.

“We krijgen een heldere blik op wat radicaal links bereid is te doen om de macht te grijpen en aan de macht te blijven,” schreef ik. “Zij hebben geen enkel respect voor de rechtsstaat! Zij geloven dat zij boven de wet staan. Het is geen overdrijving te beweren dat zo’n minachting voor de grondbeginselen van deze natie een bedreiging voor de republiek vormt!”

President Trump maakte een zeer scherpzinnige opmerking in een interview met de Hill, gepubliceerd op 18 september. Hij sprak over de corruptie bij de fbi die aan het licht was gekomen en zei: “Ik hoop dat ik dit als een van mijn bekroonde prestaties kan aanmerken, dat ik in staat was, met behulp van veel goede mensen … iets bloot te leggen dat echt een kanker is in ons land.”

God wil dat deze kanker blootgelegd wordt. We moeten allemaal serieus nadenken over het waarom – en de verantwoordelijkheid die dit elk van ons persoonlijk geeft!

Vervulde profetie

God is meer betrokken bij de stand van zaken in de naties dan de meeste mensen zich realiseren. Dat is omdat Hij de mensheid liefheeft, en Hij heeft een langetermijnplan om de hele mensheid te bereiken.

De duivel heeft “de hele wereld” misleid (Openbaringen 12:9) – en is op dit moment extreem actief in zijn misleiding en haat en geweld, “omdat hij weet dat hij nog maar weinig tijd heeft” (vers 12). Zijn regering over de aarde is bijna voorbij! En God heeft een meesterlijk plan in beweging gezet om de mensheid van onszelf te redden, omdat Hij niet “wil dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen” (2 Petrus 3:9).

God ziet erop toe dat de wereldgebeurtenissen de profetieën vervullen die Hij millennia geleden in de Bijbel heeft laten opschrijven. Hij heeft veel profetieën opgetekend over de achteruitgang en ondergang van Amerika – vreselijke profetieën! U moet dit voor uzelf bewijzen, en dat kan door De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën van Herbert W. Armstrong te lezen (gratis op aanvraag).

Als u de manier ziet waarop Satans invloed momenteel groeit, en hoe de duivel de Amerikanen ertoe brengt om de fundaties van het land aan te vallen en de samenleving te verscheuren, dan wordt het makkelijker te zien hoe kwetsbaar we zijn, en hoe dichtbij de vervulling van die profetieën is.

God waakt over en stuurt de gebeurtenissen in Amerika. Als Hij dat niet deed zou deze natie al vernietigd zijn! Dat is hoe ernstig en wankel de situatie van Amerika is!

Dat artikel van mei-juni laat de overeenkomsten zien tussen wat president Trump doet en de regering van koning Jerobeam ii in het oude Israël, vlak voordat Israël werd veroverd. Deze geschiedenis is opgetekend in 2 Koningen, onderdeel van de “vroege profeten” – en het is profetisch.

In de oudheid gebruikte God hem, ook al was Jerobeam onrechtvaardig, om de natie tijdelijk te redden (2 Koningen 14:23-27). “Maar God verleende genade toen Israël het helemaal niet verdiende,” schreef ik in dat artikel. “In plaats van Israël op dat moment in ballingschap te zenden, gebruikte God deze koning en gaf hen nog één tijdperk van welvaart vóór de Assyrische verovering.”

Dat is wat er op dit moment in Amerika gebeurt. God redt Israël tijdelijk. Als de verkiezingen van 2016 anders waren verlopen dan ben ik ervan overtuigd dat de natie al gevallen was! En als in deze laatste strijd de Republikeinen Kavanaugh niet hadden benoemd, dan zou dat voor mij hebben aangegeven dat het laatste restje verzet tegen Links uitgedoofd was. Het zou zeker een ideologisch gelijkspel betekenen in het Hooggerechtshof – vier rechters aan de ene kant een vier rechters aan de andere kant – voor de komende jaren, wat inhoudt dat de beslissingen van het lager gerechtshof blijven staan. Dat zou Links in de kaart spelen, tenminste totdat ze meer activistische rechters aan kunnen stellen in het gerechtshof. Dat was hun plan. Maar God heeft hun plan verhinderd.

Kijk naar de waanzin van Links en u kunt zien waarom God Israël moest redden! Maar nogmaals – het is slechts tijdelijk. We kunnen deze tijdelijke opleving niet gebruiken om rustig onderuit te zitten. Er komt nog veel ernstigere correctie aan.

De Republikeinen waren verheugd dat Brett Kavanaugh werd benoemd tot het Hooggerechtshof. Maar iedereen die denkt dat de oorlog nu gewonnen is, is naïef. In veel opzichten heeft Satan gewonnen door te verliezen – zijn greep op Links is veel sterker geworden! En een overwinning op de duivel is altijd tijdelijk. Hij is meedogenloos. Na een verlies hergroepeert hij zich voor zijn volgende aanval. Hij kan een veldslag verliezen, maar geeft de oorlog nooit op.

U kunt niet begrijpen wat er op dit moment in Amerika gebeurt, en waar deze gebeurtenissen toe leiden, zonder het geestelijk begrip dat God beschikbaar heeft gemaakt in het boek De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën samen met het artikel “Amerika gered van radicaal links – tijdelijk” (allebei gratis beschikbaar op de Trumpet.com/ deTrompet.nl). Dit zijn felle spotlampen die aan het licht brengen wat er in het duister van dit land gebeurt. En zij richten ons ook op een geweldige hoop!

God wil dat wij de inmenging en activiteiten van Satan herkennen – zodat we het echte gevaar kunnen zien, begrijpen waar het dit land naartoe leidt, en hier individueel Gods bescherming voor kunnen zoeken.

Denk aan hoe ver God gaat om ons te helpen, ons te redden, en ons te onderwijzen! Zelfs het slechte nieuws wordt stimulerend als u het in dit perspectief bekijkt. God staat deze gebeurtenissen toe om ons te helpen onze zonden te zien, zodat wij ons naar Hem keren en Hem leren kennen! Uiteindelijk, als Zijn plan voltooid is, zal God Amerika redden – niet alleen fysiek maar ook geestelijk – niet tijdelijk, maar voor eeuwig.

Het was verbijsterend om Links zich te zien gedragen als strikte moralisten, ontzet door elk greintje onfatsoen – terwijl zij generaties lang de Amerikaanse moraal de goot in gewerkt hebben. 

Tb Ad Nl