Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het beste voor het onderwijs van uw kind en voor de samenleving: Een goede band met uw kind

together by Spirit-Fire is licensed under CC BY 2.0

Het beste voor het onderwijs van uw kind en voor de samenleving: Een goede band met uw kind

Over de hele wereld geven ouders grote bedragen uit voor het onderwijs van hun kinderen. Sommigen investeren in privéscholen, dure hogescholen en universiteiten en zelfs in privéleraren al op jonge leeftijd. Misschien wordt echter het eenvoudigste, goedkoopste en meest lonende aspect van het onderwijs van een kind over het hoofd gezien: persoonlijke betrokkenheid van de ouders.

Doris Holzberger en haar team van de Technische Universiteit van München voerden ongeveer 18 metastudies uit bestaand uit ongeveer 17000 individuele studies. “De belangrijkste bevinding is dat ouders met hun gedrag invloed uit kunnen oefenen op de academische prestaties en motivatie van studenten,” zei Holzberger tegen de Deutsche Presse-Agentur. “Het is vooral nuttig als ouders met kinderen verwachtingen bespreken, als ze praten over wat ze mogelijk willen bereiken, over eindkwalificaties, carrièremogelijkheden, als ze leer-strategieën bespreken en wanneer ze lof of kritiek op schoolwerk zo gedifferentieerd mogelijk communiceren.”

Deze ouder-kind band kan ook een belangrijke invloed op de samenleving als geheel hebben.

Na een uitgebreide studie in Groot-Brittannië, concludeerde psychiater Christian Bachman dat een veilige band en een meelevende opvoeding het beste is wat je een kind kan meegeven. Hij vertelde over zijn bevindingen in een interview dat op 29 juni in Welt werd gepubliceerd.

De Bachmann-studie volgde de levens van 174 kinderen in de leeftijd van drie tot zeven tijdens een periode van zeven jaar. De studie observeerde of opstandig of antisociaal gedrag kon worden opgelost met oudertraining.

“Vervolgens hebben we de gegevens opnieuw bekeken vanuit een ander, economisch perspectief,” alsdus Bachmann. “We konden aantonen dat kinderen die veilig gehecht waren aan één of beide ouders in de adolescentie daadwerkelijk significant minder kostten op het gebied van onderwijs, gezondheid of justitie. Ze hadden bijvoorbeeld minder problemen op school en hoefden minder vaak psychosociale hulp te zoeken.”

Een goede relatie met de vader is bijzonder belangrijk gebleken en wordt vaak onderschat. “Kinderen die een onzekere band hadden met de moeder brachten anderhalf keer meer kosten met zich mee dan degene met een stevige band,” merkte Bachmann op. “Met betrekking tot de vader was deze verhouding 10:1.”

Veel misdaden, sociale onrust en andere problemen waar de staat voortdurend tegen strijdt, zijn in wezen gezinsproblemen! Van kinderen die stelen in de supermarkt en falen in school tot de dictator die de wereld in oorlog onderdompelt – de oorzaak was bij allen een gebroken gezin.

Er is geen instituut op aarde dat in de afgelopen millennia zo is aangevallen en vervormd door religie en door de maatschappij als het door God ingestelde instituut van het gezin. Op individueel niveau kunnen we de vruchten van een gelukkig gezinsleven plukken door dichter naar onze fysieke families toe te trekken. De geweldige waarheid is dat God een ongelofelijk plan heeft om het juiste gezinsleven op aarde te herstellen, omdat het gezinsleven Gods meesterplan onthult. Deze ongelofelijke visie wordt onthuld in het gratis boekje De God-familie visie van de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry. Wat uw thuissituatie ook is, ik moedig u aan een gratis exemplaar van dit inspirerende boek aan te vragen en meer te leren over Gods meesterplan.

Nl Gfv